Д-р Иван Сигридов - Тема 7

• 85 032
  • 975
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, след 4 инжекции мускулно на вит Б12, качих стойностите до 417,9 с референтни стойности 145-569. При ФМ в 21 г.с. д-р Сигридов ми каза,че Б12 трябва да ми е над 600 и се обърках, ако някой може да ми обясни, ще съм благодарна🙂
Мисля, че зависи в коя мерна единица са - pg или pmol, защото има разлика в референтните граници. От каква стойност започнахте?
Инжекции цианкобаламин ли си поставихте, и през колко дни?
Започнах от 247pmol/L ,изследван юни месец.  Мускулно ми е поставян,по предписание на д-р Ковачев, вит Б12. Успоредно с това съм приемала и в течна форма- по2к.сутрин на Смарт Хит.Направих изследване месец след последната инжекция
2 седмици след последната инжекция се прави изследване на Б12, а тези които приемате или не ги усвоявате добре и трябва да ги замените, или имате проблем с червата и там някъде се къса нишката на усвояемост, може да пробвате да приемате добър прибиотик известно време.
Благодаря ☺️

# 376
А как се чувствахте от инжекциите В12?

# 377
Не съм усетила някаква съществена разлика, може би имах повече енергия.

# 378
Здравейте! След пуснати изследвания,са ми назначени Валтрекс за 5дни и Изппринозин,като него съм го пиша и преди бременност. В коментара пише,че има данни за активна вирусна инфенкция и доста се притесних. А чета,че за Валтрекс не се препоръчва за бременни..има ли някоя сред вас,която е приемала тоя лекарство ?

# 379
Здравейте! След пуснати изследвания,са ми назначени Валтрекс за 5дни и Изппринозин,като него съм го пиша и преди бременност. В коментара пише,че има данни за активна вирусна инфенкция и доста се притесних. А чета,че за Валтрекс не се препоръчва за бременни..има ли някоя сред вас,която е приемала тоя лекарство ?
Да, на всички, които са си пуснали вирусология ги изписва. Но ако нямате завишени игМ антитела у безпредметно да ги приемате. Просто няма смисъл.

# 380
Да, на всички, които са си пуснали вирусология ги изписва. Но ако нямате завишени игМ антитела у безпредметно да ги приемате. Просто няма смисъл.
Той ми ги е изписал да си приема и след това да пусна вирусология,като преди бременност пак пусках бяха добре,нали освен завишение на такива,които съм карала в миналото. Не знам какво го кара да ми ги изпише,бях си пуснала кръвни изследвания. Не че разбирам повече,но се притесних,пък и откакто разбрах,че не ги пишел той ..още повече се притесних

# 381
Той ми ги е изписал да си приема и след това да пусна вирусология,като преди бременност пак пусках бяха добре,нали освен завишение на такива,които съм карала в миналото. Не знам какво го кара да ми ги изпише,бях си пуснала кръвни изследвания. Не че разбирам повече,но се притесних,пък и откакто разбрах,че не ги пишел той ..още повече се притесних
Аз бях в същата ситуация. Доста се чудех дали да ги пия, понеже според мен нямах активен вирус, даже звънях в клиниката и исках обяснение и разяснение. Доводите не бяха много категорични,фи не успяха да ме убедят,ме наистина се налага в моя случай лечение. Но и аз като вас бях много притеснена и объркана, защото като ти вкарат мухата в главата и се почва със съмненията. Все пак взех залтрекс и изопринозин, за което сега съжалявам, понеже разсъждавам по- трезво оттогава,когато бях под стрес. Наистина нямате нужда от това да приемате всички тези лекарства. След това се свързах с други момичета, някои от тях изобщо не бяха пили тези лекарства, други пък се бяха консултирали с други лекари и вирусолози, които са казали, ме няма никакъв смисъл да приемат тези лекарства,и ме това ме игг са високи,не влияят по никакъв начин на плода, важното е игм да е отрицателно. Разбира се получих тази информация след като вече бях пила лекарствата и съжалявах ме съм го направила. Силно се надявам и се моля, да не са повлияли по някакъв начин негативно на плода. Изобщо не съм пускала никаква вирусология след това и нямам намерение да пускам. Имам позната, която е пускала всеки месец и всеки месец ѝ е изписвал валтрекс и изопринозин, което за мен е абсурдно. Ако някой вирус оказва влияние то ще има ехографски данни за това- увеличени околоплодни води и т.н. Но само въз основа на завишени игг, е абсурдно да се пият тези лекарства. Отделно, друг е въпросът колко са им верни резултатите на Бодимед.

# 382
Аз бях в същата ситуация. Доста се чудех дали да ги пия, понеже според мен нямах активен вирус, даже звънях в клиниката и исках обяснение и разяснение. Доводите не бяха много категорични,фи не успяха да ме убедят,ме наистина се налага в моя случай лечение. Но и аз като вас бях много притеснена и объркана, защото като ти вкарат мухата в главата и се почва със съмненията. Все пак взех залтрекс и изопринозин, за което сега съжалявам, понеже разсъждавам по- трезво оттогава,когато бях под стрес. Наистина нямате нужда от това да приемате всички тези лекарства. След това се свързах с други момичета, някои от тях изобщо не бяха пили тези лекарства, други пък се бяха консултирали с други лекари и вирусолози, които са казали, ме няма никакъв смисъл да приемат тези лекарства,и ме това ме игг са високи,не влияят по никакъв начин на плода, важното е игм да е отрицателно. Разбира се получих тази информация след като вече бях пила лекарствата и съжалявах ме съм го направила. Силно се надявам и се моля, да не са повлияли по някакъв начин негативно на плода. Изобщо не съм пускала никаква вирусология след това и нямам намерение да пускам. Имам позната, която е пускала всеки месец и всеки месец ѝ е изписвал валтрекс и изопринозин, което за мен е абсурдно. Ако някой вирус оказва влияние то ще има ехографски данни за това- увеличени околоплодни води и т.н. Но само въз основа на завишени игг, е абсурдно да се пият тези лекарства. Отделно, друг е въпросът колко са им верни резултатите на Бодимед.
Аз въобще още не съм пускала вирусология..
Според тези изследвания е този коментар,като пише да приема изопринозин,Валтрекс  и биозин мама профилактично да почна,а след две седмици да пусна вирусология и там още изследвания ../ с тромбофилия съм,затова някои показатели са ми такива /

# 383
Това вече е извън пътя. Как така профилактично? На какво основание.......ужас! Пак е имало копи пейст без даже да мислят. Къде го този активен вирус. Нямам думи. Нова ме кара още повече да мисля,че изобщо не съм имала нужда от тези лекарства. На ваше място не бих взимала просто ей така.

# 384
И аз мисля, че това вече е прекалено. Тяхното вече е извън пътя. Супер разочарована съм от Сигридов и клиниката му.

# 385
Аз в 10г.с. изследвах по препоръка на АГ вируси. Тогава излезнах с леко завишени стойности ИГм на Епщайн бар и АГ каза да ги повторя след месец. Много се притесних защото четох какво ли не, вкл. и във ФБ страницата на Сигридов. Там даже имаше случай на жена, при която като мен с повишен ИГм не е дал нищо за пиене, а е контрола след месец. Доводът му тогава, че имунната система е отслабнала и това е провокирало покачването. Аз до 9г.с. бях на Преднизолон и реших, че може и при мен да е така. След месец и половина вече беше в норма (по-нагоре качих някъде моите изследвания). Сега той ми го е изписал този Валтрекс в същата комбинация с Биозин Мама и Изопринозин. Засега пия само Биозина. Не знам дали въобще да ги започвам.

# 386
Явно вече това му е практиката да изписва на всички. Само се моля да няма отражение,че аз го пих. Но и повече няма да стъпя в клиниката му, имам час на 28 и няма да отида.

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 22:09 от mileneira

# 387
Аз съм при друг лекар и също имах изписан Валтрекс заради високи Игг на Епщайн Бар. При мен обаче за да ги изследват, имаше повод-увеличени околоплодни води. Изпих си го и са си все така увеличени, явно не е било това причината.
Нямам категорично мнение, от една страна вирусите са коварно нещо, от друга и аз съм против тъпченето с лекарства. Накрая наистина излиза, че колкото по-малко неща изследваш толкова по-добре. То една модерна болест да изкараш(сещате се коя) ще те натъпчат догоре с лекарства, къде ненужни къде дори опасни, но това е друга тема.

# 388
Момичета, не знам дали трябва или не трябва да се пият тези лекарства във всеки отделен случай, но аз ще ви споделя моя. Не мислете, че ви агитирам да пиете, каквото и да било, просто тези вирусологични/имунологични проблеми са спиред мен скрита картина. Миналата година бебето ми почина в 16г.с. Моят тогавашен АГ грам не обърна внимание на неразположението ми, всичко уж беше наред с бебето, вървеше си нормално и отговаряше на г.с.,  темп. имах 37 около два дена, пих някакви обичайни неща, след това уж се оправих, но се влачих с хрема и отпадналост бая време. После разбрах какво се е случило, а след загубата ми вече си направих и изследванията за ЕБ, които се оказаха завишени( и тези за минала инфекция, а също и за нстояща/, като  моят АГ не разбираше нищо от тези неща, аз също към онзи минал момент, в който явно съм била болна/. От Ковачев разбрах за това, че ЕБ може да се реактивизира,/ особено в комбинация с ковид/, както и че при нисък имунитет това е особено възможно да се случи. Защо бебето ми почина няма отговор и категорично заключение, но аз знам, че бях болна от нещо, както и че това привидно леко вирусче е оказало влияние, а после стана ясно и за ЕБ, който явно, че при мен беше реактивизиран. Не знам дали сте чели книгата на Антъни Едуард за черния дроб ( знам, че не е лекар, както и че има противоречиви мнения за него), но в главата си за MTHFR мутацията той обяснява много подробно и за първи път разбрах как ЕБВ, МТХФР и метилиационните проблеми са всъщност свързани. За мен има логика и най-накрая по някакъв начин разбрах защо е задължително хората с MTHFR да правят и детокси - заради черния дроб и възпаленията. Не разбирам нищо от вирусология, нито от IGm, IGG и подобни, но ужасно много ми се иска да знаех за тези неща предварително и казано честно, и валтрекса, и изопринозина бих пила на драго сърце. Изипринозина по принцип никога не съм го давала на голямата ми дъщеря, макар че в София го обожават този антивирусен препарат. След проведенето лечение с валтрекс и изопринозин при мен нещата вече бяха в норма, но преди да получа зелена светлина за опити, ще си направя отново изследвания.

# 389
Joliette, съжалявам за това, което си преживяла.
Би ли сподели какви са били стойностите преди и след терапията? Реално ние винаги ще си имаме антитела, това е ясно. Чуденката е кое налага да се пият лекарства при положение, че активен вирус няма. Как при положение, че на мен СМV ми е 11 при реф. стойности 0-20 и ми пише в коментара, че имам активна инфекция.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 18:13 от Хопчи

Общи условия

Активация на акаунт