Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 068
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
И моите тонове са добри, но пак дали не се беше събудила или не бяха наместили апарата правилно, паднаха рязко, но като ме сложи на ляво всичко си дойде на мястото.
Никакво търпение нямам вече, имам точно 10 дни до термин, в петък ще ходя на преглед да я видят колко е голяма. Иска ми се да е естествено, ама…. Това чакане е ужасно и пак не знаеш дали ще тръгне. Иначе ако е много голяма няма да се мъча, притеснявам се как бих се възстановила след операцията, но каквото такова.

# 151
Ох, хора, аз тотално изплисках тия дни 😂

Нали ви казах, че ще подготвям сегашното ни място, защото не се знае кога ще тръгне бебето и принципно нанасянето в другия  апартамент ще е или на термина ми +/- 1-2 дена, или седмица по-късно, 😂 така че се застраховам.

Оня ден вечерта изринах един огромен шкаф, всичко махнах от него и преподредих на ново място, той остана празен и след това го дезинфекцирах. Три часа сгъване, оправяне - от 8 до 11 вечерта, на мъжа ми не му се повярва какво се случва 😂

Вчера пуснах 17 хиляди перални с бебешките дрешки и гладих до по нощите, че толкова много дрехи в апартамент без почти никакво слънце... Тегуба 😂  За да не "осъмнат на простора" - че било на привикване на лошите орисници - леля и ми го каза 😂😂😂🙈 И като се ядосах, че цялото пране е било напразно и сега ще хванат бактерии от вл агата през нощта 🙈 Мъжът ми вече тотално не му се вярваше 😂 какво се случва - каза ми, че съм луда и да си лягам.

Погладих малко и легнах 😂 Е, няма заспиване - цял ден днес ме разбива главата от недосписване, до 2-3 сигурно се въртях.

Иначе всичко ми е готово, тези дни ще изчистя апартамента и това е вече, мисля. Каквото има да става, да става. Поне знам, че каквото е трябвало, аз съм подготвила.

Иначе на мен пък ми е притесненено какво ще го правим това бебче, като излезе от мен 😂  За раждането някак не мисля толкова много... Много ми е добре да си седи на топло сега, та не знам... 🙈🙈🙈😂

Нямам май никакви признаци за раждане, ще ходя на тонове в петък и ще видим.

# 152
Treloni, не знам дали ще те успокоя, но аз днес приключих с гладенето и колкото и да пазих всичко от кучешки косми (какви ли не мерки взех!), гладейки пак виждах по чаршафчетата и дрешките. Направо щях да се гръмна. Ръчно ги махах и пак гладех и се успокоявах, че от температурата ще се дезинфекцират Rolling Eyes Но с двама косматковци вкъщи явно ще е предизвикателство...
Нашият скрин за бебка пък от 4-5 дни се проветряваше, че адски миришеше на дърво. Днес уж се беше отмирисал, та поне успях да подредя първите неща. Но и на мен ми става притеснено - не сме готови и ако бебка реши по-рано да излезе какво ще правим... Тази вечер щяхме да дооправяме стаята за детето, че нали и ние сме в ремонти, но да видим...

# 153
  • Пловдив
Лелеее...аз се чудя защо не пишете, а то, аз не съм се раЗПисала в новата тема. Ей, голяма бяла птица съм 😁
Честити бебчета на всички!
Бързо възстановяване на мамите!
И аз се включвам към чакащите вече, днес бях на тонове, за сега чакаме.
Още 16 дни имам до термин, не знам притеснявам ли се или не.
По цял ден чета и гледам блогове и статии за раждането.

# 154
Soulmate имаш предвид лебед, налиии HugJoy

Аз не се напрягам от кучешките косми, с два джак ръсела съм. Късите косми яко се набиват, но няма драма. В такива моменти се сещам за моята племенница, която ближеше кучето, защото и то я ближе Joy

Ние избистрихме дата за евентуално секцио, пък ако реши да идва по-рано и естествено - добре е дошла Heart Eyes

# 155
Момичета, първо честити бебчета на всички, които съм пропуснаша - да растат здрави, безгрижни, щастливи и да ви носят много поводи за радост и гордост ❤

Аз да се похваля, че вчера на обяд се появи и нашата дъщеричка Елена - кръстена на моя баща и одрала кожата на нейния си 😁❤ Ще се опитам да разкажа накратко за раждането и времето преди това с надеждата да е полезно за някого, а ако имате въпроси, може да ми пишете.

Оплаквах се редовно тук от 35-та седмица, че вдигам кръвно след спиране на Аспирин Протект и според АГ бебка не растеше. Затова в събота вечерта след поредното измерено високо кръвно ми каза, че до час трябва да съм в болницата за приемане. Приеха ме в предродилно отделение и започнаха изследвания. Оказа се, че всички изследвания са в норма, дори кръвното ми беше ниско 😳 и имах си и 2см разкритие. Прегледът изобщо не беше неприятен, даже не го усетих.

И така от понеделник се започна едно чакане - АГ да каже кога правим секцио, защото никой не искаше да ме пусне да раждам нормално с високо кръвно след 7 хапчета на ден. Добре де, но аз в болницата си стоях с непрекъснато ниско кръвно 😁😁 Както каза АГ, явно вкъщи филмите са ми били в повече. Откачих на едно място три дни, всички родиха преди мен и просто не ми се чакаше повече. Тъкмо мислех да се моля да ме изписват когато на 05.04 АГ дойде да ме прегледа и ме пита дали нямам болки, защото тоновете отчитат родилни контракции 😳 Аз не усещах абсолютно нищо, дори стягането на корема го усещах само на допир. След още един преглед за ракритие се оказа, че аз съм с 6см 😳 Кога и как са се случили нямам никаква представа. И така се приготвих, че на следващия ден явно ще родя.

На 06.04 отидох сутринта в родилна зала, вързаха ми колани за тонове и ми пуснаха система окситоцин да се случат по-бързо нещата и още една хидратираща. Като гледах какви контракции имам и не усещам нито дори леко придърпване, чак започнах да се притеснявам. Всички идваха да ме питат през 5 минути дали ме боли, а аз нищо не усещах 🤷🏼♀ Пожелах да ми сложат катетър за епидурална упойка докато още съм в състояние да се сгъна, но всъщност много бързо направих пълно разкритие и упойката не ми трябваше, а и в бъдеще бих си спестила страничните ефекти от нея. За омекотяване на шийката ми сложиха някаква комбинация от лекарства в системата, което беше най-неприятният момент от раждането - за секунди предизвика сърцебиене, сърбеж по цялото тяло, замаяност и гадене. И така два пъти.

Към 12:15 вече започнах да усещам контракции, но просто като желание за напъване, болка все още нямаше. С три контракции и три напъна бебето се роди. Не можех да повярвам колко бързо, лесно и безболезнено се случи всичко и чак съжалих, че цяла бременност се притеснявах от това раждане.

За финал да успокоя всички, чиито бебета ги мерят малки. Последната седмица на три ехографа трима различни лекари измериха нашата девойка около 3кг и изоставаща с около седмица. Много се притеснявах да не е малка, а тя се роди 3.360кг, 49см. Пожелавам на всички бързо и леко раждане, здрави бебчета и лесно възстановяване ❤

# 156
Innikol, Честито бебче ❤ Пожелавам ви само здраве и нека твоето лесно раждане се предаде на всички нас.. все още чакащите! Супер позитивен пост! Бъдете щастливи! 🍀

# 157
Innikol, честито! Да е много здрава и щастлива Елена и както с лекота се е случило самото раждане, нека така с лекота да постига всичко в живота и да ви радва Heart
И аз пожелавам на нас чакащите такова приятно раждане Heart

Жоржи, така ме развесели Hug И аз очаквам близане у дома, дано да е само от страна на кучовците Joy

# 158
  • Пловдив
innikol ей това му се вика раждане Wink честито бебче ❤️
Дай Боже всички да родим така, както мечтаем ❤️

Момичета, аз да ви питам, вие усещате ли да се въртят бебетата. Аз уж лягам с крачета, които ме подпират в ляво и се събуждам с крачета в дясно 😁
Притеснено ми е, че много се върти, а четох някъде, че е хубаво да е с гръбче в ляво. Ама тя е като пумпал, уж вчера беше с гръбче в ляво, а сега сутринта, пак крачетата са там 🙄

# 159
Soulmate, аз да си призная не усещам кое накъде е Blush Като ми изпъкне коремът и слагам ръка с идеята да разпозная коя част от бебчето е, но нещо не ми се получава.
Понякога като усетя болка от дясната страна (на моменти имам чувството, че аха и до гърба ми ще стигне Joy ), си казвам, че явно това са крачета, които изпъва Heart Eyes

# 160
Inni, уау, каква история за раждане. Дай Боже всеки! Да ти е живо и здраво бебечето!

Аз да се оплача, че 2 поредни дни се движа повече - правя разходки по 10хил крачки, отделно вкъщи чистя и готвя и предната нощ бях спала само 3 часа. Снощи спах, но няколко пъти се будих с мускулни крампи и то доста сериозни, а тази сутрин ме боли единия прасец + някакви мускули или сухожилия ниско долу в корема до ингвиналната гънка.

Чудя се дали да не пия магнезий пак.

# 161
Момичета, честити бебчета! Hug Нека растат здрави и много щастливи!

Инникол, историята ти за раждане звучи направо като мечта. Благодаря, че я сподели! Лично мен ме вдъхнови много. Пожелавам на всички такова раждане. Heart

Аз миналата седмица ви се оплаках че ми засякоха контракции и 1 см разкритие. Притесниха ме че скоро ще родя, но все още не съм. Пия магнезия 3х2, но се надявам другата седмица, когато ще съм 37+2  дни АГ да ми го спре, защото не виждам смисъл да го продължавам, вече ми се ражда Blush

# 162
Да е жива и здрава малката принцеса Елена,страхотно и спокойно раждане си имала,радвам се че всичко е минало и скоро да сте си вкъщи 🤗.
И аз от чакащите,една седмица остана до термин,до магазина да ида и ме питат поне сто човека още ли не съм родила,все едно не ми виждат огромния корем 😂.Иначе си го усещам мойто диване,редовно се върти като пумпал,как има място не знам.Като е ниско долу знам че са ръчички,като са горе ритниците значи с краката се опъва нещо.Вчера сутринта с такъв шут ме събуди в шест,че мислех че нещо не е наред.Оказа се че е се врътнал целия,сега хълца от ляво от тогава.

# 163
Честити бебчета на всички момичета! Нека растат здрави и в безгрижно детство! 🤗

Аз и нашето бебче сме в същото състояние 🤣 терминът наближава - в неделя е, но бебето си кротува. Правя извънземни разходки, шетам по цял ден, чистя след ремонт, гоня баткото. Веднъж падане по ескалатор, да не се пребие детето. Вчера падане по стълбите, защото тръгна на разходка сам. Ако не родя скоро няма да го опазя това бебе 😐🙄 Бърша под на ръка, патешко ходене. Ананаси, кексове, фитнес топка 🤣 Ами не и не. Тонове ходих понеделник - прекрасни. Другият понеделник отново съм на тонове, смятам да си взема сака за болницата направо и да обсъдим с АГ какво ще го правим това мързеливо бебе 🙄 притеснявам се, че и може би е много голям, преди повече от 2 седмици беше 3500, а след секцио не знам какво ще кажат в болницата 🙄 от 2 дни съм страшно изнервена вече, отделно че и всеки постоянно пита айде не роди ли. Ми така като гледаш родих ли 🙄 все едно си го стискам нарочно да не им го показвам.

# 164
BMR, и аз тази нощ имах леки схващания, болеше си и се събудих, но също не пия вече магнезий. Аз бих питала АГ преди да пия, че нали уж магнезият задържа бебчетата на топло Grinning
Аз напоследък съм като слон в стъкларски магазин. Досега чистих, защото счупих една стъклена бутилка с оцет Joy Поне се раздвижих и сега спокойно ще се излежавам Joy

Мария, сестрата на приятелка роди преди няколко дни голям мъж - 3900. Естествено раждане, нормално е минало, с няколко шева. Но за такова голямо бебче, всичко си е било наред, така че ако и при теб е големан, нека бъде по мед и масло раждането Blush

Inni, уау, каква история за раждане. Дай Боже всеки! Да ти е живо и здраво бебечето!

Аз да се оплача, че 2 поредни дни се движа повече - правя разходки по 10хил крачки, отделно вкъщи чистя и готвя и предната нощ бях спала само 3 часа. Снощи спах, но няколко пъти се будих с мускулни крампи и то доста сериозни, а тази сутрин ме боли единия прасец + някакви мускули или сухожилия ниско долу в корема до ингвиналната гънка.

Чудя се дали да не пия магнезий пак.

Общи условия

Активация на акаунт