Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 125
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
За мен времето направо е спряло, всичко стои по кашони - количка, легло, столчето за кола вчера се наканихме да поръчаме, абе… Grinning В багажа трябва да сложа още някои неща, за АГ нищо не съм подготвила, ама днес мисля да отмятам.

Мен никой не ме пита и не ми досажда, направо съм изненадана, ама сигурно защото знаят евентуалната дата. И още по-хубавото, е че никой не се бута да идва да помага да гледаме бебето, мисля, че само би ме натоварило това да има някоя баба около мен. Секцио, не секцио, никой не искам да ни виси на главите. Sunglasses

Ние сме с коте, което си пуска косми, ама сушилнята ми е голям приятел, събира всички косми от дрехите, ако видя някой друг косъм ще почиствам с тези лепкащите ролки. То честно казано това коте е по-чисто сигурно и от нас. По няколко пъти на ден прави баня. Grinning

Последните 5 дена се побърках от ходене, сигурно на ден по 10к крачки имам, само онзи ден едва успокоих корема от втърдяване, ама много бързах целия ден. Но имам вътрешното усещам, че бебето ще си изчака насрочената дата, хич не ми се искат изненади. Blush

# 166
innikolova, да е жива и здрава малката Елена, много обичана и щастлива, много да ви радва! 😊❤ браво и за раждането, много яко, че така е минало!

# 167
Как ме разсмя 🤣
Цитат на: Мария Вълкова 700494 link=topic=1428700.msg44578522#msg44578522
Ми така като гледаш родих ли 🙄 все едно си го стискам нарочно да не им го показвам.

inni честито бебче, жива и здрава да е Елена! Благородно завиждам за изживяването ти, раждане-мечта. На всички пожелавам такова.

Аз 3 ден след секцио и се чувствам много добре. Бебчо е при мен, напасваме се, пробвам да го кърмя, обаче имам само капки коластра и той недоволства, та го продължавам на АМ. Но се надявам да се получат нещата.

За момичетата, които им престои секцио ви препоръчвам да си намерите хубави дълбоки гащи, хем да не стискат корема, хем да не са плитки и да дразнят операцията. Аз взех от тези еднократните и изобщо не ми харесват, не са чак толкова широки и ми се впиват в корема. Забравих да взема биберони, а ето че малкия си дъвче ръцете дори след като е ял и биберон би свършил работа. Също така помпата ми върши работа за стимулиране на гърдите.

# 168
Inna честита да ви е Елена, нека бъде здрава и бързо да си я прибирате у дома Flowers Cherry Blossom

Воднавиолета, много благодаря за съвета, изобщо не се бях сетила, сега трябва да търся да взема, защото си бях подготвена за естествено раждане Hug

# 169
  • Sofia
Innikol, честито! Да расте здрава и щастлива малката Елена и да ви носи много щастие 🤗! Страхотно раждане, направо не е за вярване.

За гащите - след първото секцио първите ден-два след раздвижването карах без 😆! Смешна картинка да си с превръзка, но без гащи 🤣. Но аз тъпо и упорито отказвах да си обуя гащи. Много се притеснявах да слагам каквото и да било върху оперираното място и си ходих по нощница без бельо. На леглото естествено си бях с еднократните постелки.
След второто секцио се престраших да си сложа гащи и нямаше драма, не ме стягаше, не ме болеше и си се чудих на акъла от предния път.
Сега съм се заредила и с еднократни постелки и с еднократни гащи. Не съм ги отваряла,за да не ги замърся, и не знам колко са тесни/широки. За всеки случай ще си взема и мои.

И аз първия път тотално забравих да взема залъгалка. Ми те от Вита като ми казаха да отида само с четка/паста за зъби и джапанки... Аз буквално така отидох. Таткото после донесе дрешките за бебето. Но никой не се сети за залъгалка! А на малкия това много му помагаше да се успокои. Та накрая на изписването - драма, нямаме залъгалка! Като ревна това дете, до вкъщи вече беше в истерия. Аз тотален стрес, събличам се, кърма не тръгва в суматохата, бебето вече се дере, изпращам по спешност ММ да купува АМ, връща се, тепърва приготвя АМ на фона на неистовия рев на бебето, аз се опитвам да го залъжа да засуче 🤯, м@мка му - нямаме залъгалка! Е, тъкмо когато АМ беше готово, малкият най-накрая се успокои и започна да суче...😏. Изобщо много стресово завръщане вкъщи, просто защото бяхме забравили да купим една залъгалка, което изнерви страшно много дребосъка.
Взех си поука с второто бебе и залъгалката беше първото нещо, което приготвих за родилното. При нея всичко мина гладко.
Сега ще си взема две 🙂.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 13:16 от Brin de muguet

# 170
Момичета, в крайна сметка родих 😃
Сутринта в 7:06 се появи Мартин, с мерки 3450 и 50 см.
Вчера спряха за малко контракциите и пак ме започнаха, после и водите ми изтекоха. В болницата имах само 1 см разкритие след цяла нощ контракции на 5 мин, егати зора за нищо 😃
Обаче анестезиолога не иска да ме режат със спинална, заради сложения по-рано Клексан, можело да се получи хематом в гръбнака. Много се разочаровах, това ми беше голямо притеснение и точно така стана. Поревах си, че не го чух как изплаква и не го видях.
Моят мъж ме успокоява, че от тук нататък цял живот ще го слушаме да ни реве 😃 Знам че най-важното е, че сме добре, но все пак.
Излизането от упойката беше кофти, имах болки, плюс банка окситоцин за контрахиране на матката, което допълнително направи още по-кофти нещата. Чак ме втресе по едно време, после ми пуснаха обезболяващи и настана рая на земята 😃 Умрях от жажда, през нощта не смеех да пия, ако все пак се стигне до раждане, гърлото ме боли от тръбата, но като цяло се чувствам добре. Раздвижиха ме вече, чакам след малко да ми разрешат да ставам. И след обяд да се срещна с моето съкровище ❤
Честито мила, бъдете здрави с беб! Разбирам те напълно през какво си минала, аз преди 2 дена се повъзстанових чак... мъка голяма ми беше е родилното. Но вкъщи вече е друго! Пожелавам ти по-бързо възстановяване и слагай свещички профенид!

# 171
Innikol, честита Елена Gift Heart Да е жива и здрава и много ви радва People Baby Благодаря за хубавия разказ, пожелавам на всички ни такова раждане с три напъна Hands Pray
Фифи, започвайте да сглобявате защото мебелите миришат и си трябва проветряване. Не мога да си представя бебето да влезе два/три дни след сглобяването. При нас вече сигурно месец проветряваме и пак ми се струва че ми мирише на дърво. МДФ са, сигурно в това е проблема, но все пак и другите чисто нови неща е хубаво да вземат въздух преди бебчето да ги ползва.
Аз пък нямам подарък за докторката, съвсем зациклих на тази тема, нищо не ми харесва и ми се вижда тъпо 🤯 Освен кошница или рамка какво друго сте приготвили за лекаря, а не за отделението. Понеже се замислих че ако докторката е на изписването, аз съм измислила за отделението кошница, но за докторката е отделен подарък и не мога нищо да не й дам. Тоест трябва да съм готова и с подаръка за нея Thinking

# 172
  • София
Голяма радост, много ме радват новите бебчета в темата! Пожелавам здраве, щастие и бързо да сте вкъщи! Heart

В последните няколко седмици като се изправям от легнало положение забелязвам, че корема ми застава като накакъв остър хълм /\(не знам как да го опиша по-правилно) все едно бебето е посредата. Четох за диастазата, дали може да е това или просто е нещо нормално?
Отделно целия корем ми се нацепи зверски въпреки, че мажа с какво ли не, но явно моята кожа е податлива на стрии и не успях да ги избегна Sad

И аз съм в търсене на подарък за мъж АГ, който разбрах, че не пуши и не пие. В чуденка съм какво да му подаря, та ще се радвам ако имате идеи да споделите. Simple Smile Мислех за персонализирана писалка от по-висок клас и кошница, която да занесе вкъщи и да се радват децата му, но не знам дали е подходящо.

# 173
Аз заложих на ваучери за озон в плик с картичка.За лекаря и за акушерката.Да нестандартно е,но не си падам по такива неща със снимки или прекалено лични,чак толкова близки не сме.А там има какво ли не,да си изберат според нуждите.И букети ще добавим разбира се.За отделението сме поръчали кошница,но всичко това ще го носим на изписването и при първия преглед.
Лина и на мен така ми се случва,ясно се вижда гръбнака на дребното според мен просто се очертава вече самото бебе,мисля че за диастаза си има специални упражнения в тубата,виж ги ако искаш,аз и с предната бременност имах такива хълмчета,а не съм имала никакви проблеми,месец два след раждането ми се беше прибрал изцяло корема.

# 174
Аз мисля на първия преглед за АГ да занеса подарък. Съмнява ме да присъства на изписването, особено като им знам организацията в Токуда и как винаги е лудница там. Пък дори да присъства, ще се почерпи с нещата за акушерките 😁. Сега нещо не смогвам и с това да се занимая покрай грижите за баткото. За самото изписване ще делегирам нещата на бабите. Така, де… като се бутат да идват на изписване, поне да свършат малко работа и те 😄. А за АГ не съм решила какво… представям си някаква кошница с неща вътре за почерпка - стандартното Бейлис/вино + разни шоколади и някакъв подарък, но не съм решила какъв…

След първото ми раждане подарих на АГ едни перлени обеци от Сваровски. Друг лекар ме следеше тогава. Тогава не дойде на изписването ни и като цяло обясняваше, че не е особена практика АГтата да ходят, защото изписванията били повече семейни събития 🤷🏼♀ Ще видим в Токуда как е.

# 175
Здравейте, мами! Въпреки всички услия, които положих и хапчета, които приемах.. моят бебок реши да се появи на бял свят днес в 10:06 часа, с размери 2990 гр и 50 см.
Не можах да удържа фронта до секциото в понеделник.
Снощи около 01:00 часа водите ми изтекоха (като по филмите) с едната разлика, че продъшжиха да изтичат след това още дълго време. Добре че вкъщи имам от тези следродилни превръзки. Свърши супер работа докато стигнем до София.
И така, кратка предистория:
Снощи се събудих към 00:00 часа от контракции, не много силни но с болка. Около 01:00 часа отивайки до тоалетна, от мен се изсипа една туба вода.. та започнах да се чудя това сега водите ли бяха, какво беше? Седнах в хола и отворих гугъла, който потвърди, че са водите. Вдигам аз мъжо .. викам му “водите ми изтекоха, ставай да тръгваме” а той милия в първия момент реши, че някаква тръба вкъщи се е спукала и тече вода.. 😀 Викам мъжо бе.. раждам, бебето иде, ставай..
И така, хвърлих си едно душче, след което имаше втора серия на изтичане на води в детската стая, точно като по филмите 😀 ..
Оправихме се и в 03:30 бяхме в Токуда. Отидохме в спешното и аз обясних, че съм пос карантина все още, но вече тестовете са ми отрицателни. Дойде жена, направи ми тест (откачих докато резултата излезе) през това време имам комтракции на различни интервали и доста търпими бих казала.
Теста отрицателен всичко точно, качих се за прием и преглед на 5ти етаж. Влязох в кабинета, седнах на магарето и ви казвам, че за мен прегледа за разкритие беше бруталноооо ужасен… преоткрих бягането на стол! След това видяхме бебето, попълних 82728198 декларации и в край на сметка бях настанена в родила зала.
Беше около 04:30 часа, взеха ми кръв, слушахме тонове.. контракциите нормални всичко точно. Към 07:00 часа ми направиха клизма (за която ми обясниха, че при секцио правят понеже мускулите се отпускат и доста често се оказва, че не могат да задържат нищо и съответно това причинява доста по-голям дискомфорт на родилката, отколкото самата клизма.. )
До тук всичко добре, извикаха АГ и ми казаха, че към 8:00,8:30 влизаме за секцио. Да ама не… чакахме анестезиолога до 10:00 часа … моито контракции вече бяха ужасно болезнени и едвам издържах..
За самото секцио.. мина супер леко, не ми е ставало зле, не съм чувствала дискомфорт.. даже самото дърпане, което се усеща ми беше приятно..
И така, почти веднага извадиха бебчо, и съответно докато го пооправят в мое ляво аз си го гледах и не можех да повярвам, че от мен излезе истински човек.. Поставиха го за минутка на гърдите ми и го отведоха..
Самото секцио продължи около час, но предполагам се дължи на факта, че АГ беше със стажантка и доста обсъждаха нещатата.
Не че съм слушала.. пуснаха музичка в операционната и аз често казано си почивах след цяла нощ контракции.
Сега съм в реанимация. Обезболиха ме един път със система(никакъв ефект). При мен контракциите са ужасно болезнени.. Сега ми сложиха свещички и посъбрах сили да ви пиша.
Страшно съм жадна… постоянно…
Катетър ми сложиха след упойката, нищо не съм усетила..
Бебчо ми го доведоха за 5 минути в 2 и сега го чакам всеки момент пак..
раздвижвам се в леглото и нямам търпение утре да стана и да сме си заедно постоянно.
Иначе съм на антибиотик понеже съм със завишени левкоцити и довечера разбрах ще ми бият фраксипарин..

И така мами… моят мъж си избра сам деня. Може пък да стане лекар 😀
За самото секцио и престоя ще ви пиша по-подробно през следващите дни.

# 176
Честито Violetk Blue Heart Да ти е жив и здрав бебока, много да ви радва и да стане прочут лекар 😉 Бързо възстановяване ти желая и чакам с нетърпение да пишеш как е в Токуда, понеже и аз ще съм там. Кой те прегледа за разкритие, може да е от доктора неприятното усещане, знам ли?

# 177
Честито бебче, Violetk! Hug Нека ви е здравичко и само хубави емоции да имате! Blue Heart

И аз ще чакам като имаш възможност да пишеш доволна ли си от болницата

# 178
Violetk, честита рожба! Да е здрав, решителен и щастлив малкият мъж Heart Пожелавам ти съвсем скоро да се чувстваш много добре, да си е при теб да си го гушкаш и да се наслаждаваш на миговете с него Heart Eyes

# 179
Да ви е жив и здрав малкия мъж,с характера си идва и си определя сам рождения ден 🤗.Радвам се и че от ковида се отърва и всичко е наред,да знаеш от него са ти високи левкоцитите и моите така бяха след като го карах в осмия месец повторно.Слушай лекарите,леко раздвижване и скоро вкъщи на спокойствие 🤗.

Общи условия

Активация на акаунт