Още малко време остана и ще бъда горда АПРИЛска мама - тема 7

• 50 419
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Честити ни бебенца в темата, очаквам следващата седмица следващата доза! Hug

Можете ли да ми кажете кога се води бебето на ортопед, май на 2рия месец, питам защото при добрите се оказа, че трудно се записват часове и трябва да действам рано рано.

# 241
Честито на всички за родените бебоци!! Да са ви живи и здрави!! 😊💋

Аз вече официално започвам 38-ма седмица (37+1) и направо нервичките са ми опънати на макс. А тази сутрин се събудих все едно бях блъсната.. с всякакви болки и след цяла вечер безболезнено, но редовно стягане на корема. Утре сме на преглед и отивам с багажа за евентуално приемане в болницата, по думи на доктора, но не изясни напълно дали ме иска там просто под наблюдение (че съм от друг град) или вече ще ми приключва мъките.. 😃 Ако ще съм само под наблюдение започвам големите преговори 😂 че това ще ме довърши просто. Иии как звънят всички да питат “да не роди вечееее”, “кога ще раждаааш” ей направо ще се побъркам.  Оплаках се 🤷🏼

# 242
  • Sofia
Честито и от мен на новите мами! Да са ви живи и здрави бебчетата🐣🐣 ! Да имат много късмет в живота и много да ви радват!

Направо редиците ни оредяха!

Yaneva, и аз съм 37+2 и моите нерви вече са опънати на макс. Нервно ми е, напушва ме на рев от нищото. По принцип ставам ревлива в началото на бременността, но явно това се среща и в края. Първата бременност си спомням, че ревах на реклами с бебета, когато минавах покрай училища или детски градини, а един път се разревах неутешимо, защото ми се скъса един сандал 🤯.

И аз съм на тонове утре. Ако всичко е наред приемът ми ще е в сряда.

# 243
  • София
Честити бебчета! 😍😍😍 Да са живи и здрави 🍀

Fiffy, аз запазих час за 9 юни при Фурлакис - беше първия свободен, който ако всичко мине по план ще се пада 45 ден. Знам, че трябва около 40 да се заведе.

# 244
Ние сме от Пловдив и до колото четох препоръките са за др Арнаудов , графикът му излизал на всяко 15то мисло, така че ще следя, та в такъв случай ще гледам да запазя за май месец, а не за юни.

# 245
Привет от мен отново! Преди няколко дни родих и аз със секцио, но нямах сили да пиша. Който доброволно се подлага на секцио не бих го разбрала никога. При мен беше по медицински причини. Доста неща съм преживяла, но това беше доста тежко. Уж всичко мина наред, а ме боли много. Непрекъснато се обезболявам, за да мога да се движа. Надявам се скоро да има светлина в тунела по този въпрос. Пожелавам на всички ви, които останахте да родите, да имате късмет с раждането и се напъвайте до последно преди да преминете към секцио. Да, знам, че за всеки човек е строго индивидуално - покрай мен всички със секцио родиха и забравиха, но има и такива варианти като мен, които явно ще страдат дълго.
При мен като първо бебе шокът е голям, не спах около 5 поредни дни изобщо, но вече съм малко по-добре. Адреналинът е голяма работа.
Някой може ли да направи групичка за родните бебета през април, където да почнем да си споделяме първите тревоги? Или ще продължим тук направо в тази тема?
Моето бебче не се е изхождало вече 24 часа и се чудя какво да направя. Все още нямам връзка с педиатър и не знам дали да предприема клизмичка или да чакам още време да видя дали няма да се изходи. Изцяло на АМ сме, няма да имам кърма. Ако някоя мама може да ми даде съвет ще съм много благодарна.
Успех на всички ви.

# 246
Нас вчера ни изписаха. И всичко през ден беше наред докато стана вечер. Като се събуди в 12 вечерта до 6 не можа да заспи в кошарата. Вземем ли го заспива веднага върху нас , а като го оставим рев и сякаш се напъваше , свиваше и не знам възможно ли е толкова рано да започнат колики? Много се притесних по едно време и аз едва издържах и ревнах .. и хормоните ми бушуват и почти всички ме дразнят.🙁🙁🙁 Сякаш в болницата ми беше по - спокойно , а сега си мисля все дали се справям или нещо аз не правя както трябва 🙁🙁

# 247
Нас вчера ни изписаха. И всичко през ден беше наред докато стана вечер. Като се събуди в 12 вечерта до 6 не можа да заспи в кошарата. Вземем ли го заспива веднага върху нас , а като го оставим рев и сякаш се напъваше , свиваше и не знам възможно ли е толкова рано да започнат колики? Много се притесних по едно време и аз едва издържах и ревнах .. и хормоните ми бушуват и почти всички ме дразнят.🙁🙁🙁 Сякаш в болницата ми беше по - спокойно , а сега си мисля все дали се справям или нещо аз не правя както трябва 🙁🙁

при нас е по абсолютно същия начин. Откакто се е родила е спокойна през деня, но стане ли 12 вечерта почва да реве, да изпада чак в криза и така часове наред. Тази нощ ни беше първата, в която не рева толкова много, а беше по-спокойна. Сега много се притеснявам за изхождането, станаха вече повече от 24 часа да не е акала. Чета, че трябва да мине още малко време преди да се предприеме нещо, майка ми настоява да й бърка с термометър в дупето.
Някой може ли да препоръча онлайн консултации с педиатър в хале, някой който да е надежден и да отговаря бързо?

# 248
Момчил се роди тази сутрин към 9ч.,3300 кг. и 50 см.Болезнените контракции почнаха снощи към 8,към 12 отшумяха напълно и в три станаха регулярни.За съжаление започнах да повръщам и не посмяхме да тръгнем за Пловдив.Чак към 7 закарахме баткото при една жена и в осем ме приеха с контракции на 3 минути и 7 см разкритие.Много бързо и лесно се роди,по бързо от батко си.И двамата сме добре,засука си нормално.Въпреки държавната болница всичко е на ниво и съм сама в стая.Сложиха ми някаква система заради повръщането изследванията и на двама ни са добри.

# 249
Гети75, честита рожба! Желая много здраве и късмет, а на теб мила пожелавам скорошно възстановяване и нека първоначалните трудности бързо да отминат и да запомниш само хубавите мигове! Hug Heart

Лещичка, честито и на теб! Да расте здрав и щастлив Момчил! Радвам се, че всичко е минало по мед и масло при вас, дай Боже и при нас така да бъде Heart

Аз днес съм на тонове, ще видим какво ще каже АГ. Гледам си коремчето - освен че наедрява, не знам дали е по-надолу... ММ казва, че си е същото, но по-голямо и по-напред някак Grinning Остават 2 седмици до термин и много се вълнувам Heart

Не мога да дам съвет за плачещите и неакащи бебоци, понеже ще ми е първо детенце, но ще бъда благодарна за споделения опит от по-опитните мами Blush

# 250
И ние сме същите, стана ли вечер почва се 🙄🙄 Заспива върху мен.. и така безсънни нощи. А когато през деня бебето спи аз не мога, имам и батко на 5 и той иска внимание, и други домакински работи..
Май и при нас почнаха коликите вече откакто сме вкъщи 😣

# 251
Еха, какъв бебевалеж People BabyPeople BabyPeople Baby Не мога да смогна да ви честитя момичета Hug
Честит Петър на Мария Вълкова Blue Heart Да ти е жив и здрав, палав и щастлив Grinning Бях се сетила за теб, защото май термина ти беше 10 Stuck Out Tongue Winking Eye
Честито момиченце, Гети Gift Heart Да е жива и здрава, много да ви радва и да ти помогне бързо да забравиш за гадното секцио Hug Бързо възстановяване ти желая и благодаря за хубавите пожелания за всички, които чакаме Hug
Лещичка и за теб си мислех кога ли ще се похвалиш с бебче Heart Eyes Честит Момчил Blue Heart Да е много здрав и щастлив, поспалив и игрив Grinning Радвам се, че раждането е минало бързо, май добре си направила че не си отишла веднага в болницата 😉

# 252
  • Sofia
Гети, лещичка, честити бебоци и на вас ❤️💙! Да растат здрави и щастливи!
Наистина е бебевалеж тези дни.

Гети, бързо възстановяване ти желая и да забравиш лошите преживявания. Напълно съм съгласна с теб за секциото. На мен и до ден днешен ми е трудно да казвам, че съм раждала. В моята представа секциото не е раждане. Аз съм оперирана от бебе.
Но и това минава лека-полека. Ще видиш с всеки изминал ден болката ще намалява. 🤗

# 253
Гети, Лещичка, бъдете здрави, да ви радват бебоците Flowers Hibiscus Heart

Гети, и мен ме е страаах от секциото CloseSob обаче нашата мома, като се е загнездила в моята матка и не ще и не ще да излиза Tired Face

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 13:46 от Жоржи

# 254
Жоржи, ти цяла бременност лежане за задържане и сега накрая баш като тр да излиза какво се е омързеливила момата. И тя като нашата 🤣 добре си им е на топличко явно.

Честити рожбички на всички. Гети, според мен не бързай с клизми. Знам, че не е препоръчително и се прави само в краен случай - например 5 дни неизхождане. Какво АМ пие? Може нещо млякото да я запича.  Аз на моят синковец като малък му правих леки масажчета на коремчето - въртеливи движения (все едно го галя) с длан по посока обратна на часовниковата стрелка. Също нещо като гимнастика - свивах му крачетата към коремчето, но не помня дали беше удачно да се прави това на новородени или се започваше след известна възраст. Това с термометъра работеше при нас също, но отново не знам за толкова малко бебе дали е удачно. За съжаление не мога да дам препоръка за педиатър в Healee. Възможно е да има колики вече. Моят син го започнаха седмица след раждането. Педиатърката беше изписала пробиотик+ капки за колики. Аз слагах едни топли възглавнички с черешови/гроздови семки на коремчето, но най-ключово беше доброто оригване след всяко хранене. Някъде около 30минути сме го държали изправен, за да се оригне добре.

Общи условия

Активация на акаунт