Отговори
# 405
  • София
Бродуде все пак играе много силно в Бруталистът, та не знам... Няма и конкуренция реално. Ралф Файнс играе много силно, но и ролята му не е ''сложна'' Себастиан Стан никога не е имал шанс, иначе играе великолепно. Шаламе се котира най-високо след Броуди, но на мен лично не ми хареса и го изключвам.
Реално разчистиха пътя за втори оскар за Броуди след като пратиха Киърин Кълкин за поддържаща роля, нещо което не мога да проумея как е възможно.
А там е страшно, защото и Джеръми Стронг прави уникална роля в Стажантът, както и Гай Пиърс за Бруталистът.

# 406
  • София
Аз лично стискам палци на Ейдриън Броуди и на Майки Мадисън. Деми Мур не мисля, че прави кой знае каква роля, та чак Оскар да вземе, но едва ли ще има друг шанс. Та предполагам, че на нея ще ѝ го връчат. Ралф Файнс ми е много любим, но за тази роля едва ли. Тимъти Шаламе е много актуален, та и там може да има изненади. Себастиан Стан няма шанс момчето.
За най-добър филм обаче много се колебая. Любопитно ми е кой ще е фаворита.

# 407
И аз не харесвам недораслия Шаламе - колкото повече го тикат на преден план, толкова по-малко го харесвам.

Наскоро разбрах, че Киърън Кълкин е пикливото момченце от Сам вкъщи - добре се е развил, браво на него. Пожелавам му успех!

Деми Мур може да вземе Оскар по-скоро за цялостно творчество, не толкова за тази роля.
Същото се отнася за Файнс.

# 408
Киърън е брат на Маколи (Сам вкъщи).

# 409
Да, имах предвид ролята му в Сам вкъщи 1 и 2.

# 410
  • София

Деми Мур може да вземе Оскар по-скоро за цялостно творчество, не толкова за тази роля.
Същото се отнася за Файнс.
Така предполагам,  може да получи за цялостно творчество,  но не е и това сигурно.  За Ейдриън Броуди  бих искала да вземе Оскар, харесах и Ралф Файнс , но май ще прескочи.

# 411
  • София
Гилдията на сценаристите отсече:
Най-добър оригинален сценарий: Анора
Най-добър адаптиран сценарий: Nickel Boys

За най-добра сценография, гилдията отсече:
Злосторница, Носферату и Конклав

Гилдията на гримьорите и фризьорите награди:
Веществото и Злосторница

Вчера се сътоя и БАФТА-та, а.к.а. британските оскари.
Доста нелепи награди (визирам Конклав и Уолъс и Громит). Битанците хич не са пристрастни...
https://en.wikipedia.org/wiki/78th_British_Academy_Film_Awards

Ето и победителите:

Best film: Conclave
Outstanding British film: Conclave
Leading actress: Mikey Madison - Anora
Leading actor: Adrien Brody - The Brutalist
Supporting actress: Zoe Saldaña - Emilia Pérez
Supporting actor: Kieran Culkin - A Real Pain
Director: The Brutalist - Brady Corbet
Film not in the English language: Emilia Pérez
Documentary: Super/Man: The Christopher Reeve Story
Animated film: Wallace and Gromit: Vengeance Most Fowl
Children's and family film: Wallace and Gromit: Vengeance Most Fowl
Original screenplay: A Real Pain
Adapted screenplay: Conclave
Original score: The Brutalist - Daniel Blumberg
Casting: Anora
Cinematography: The Brutalist
Costume design: Wicked
Editing: Conclave
Production design: Wicked
Make-up and hair: The Substance
Sound: Dune: Part Two
Special visual effects: Dune: Part Two

Други награди:

British short film: Rock, Paper, Scissors
British short animation: Wander to Wonder

EE Bafta rising star award (voted for by the public): David Jonsson

Outstanding debut by a British writer, director or producer: Kneecap

Bafta Fellowship: Warwick Davis

Outstanding British contribution to cinema: MediCinema, the British charity dedicated to improving the wellbeing of patients in NHS hospitals

# 412
  • София
Става интересно.
Раздадоха наградите на най-многобройната гилдия - тази на актьорите.

Най-добър актьор в главна мъжка роля: Тимъти Шаламе за ''Напълно непознат''?! 😮
Най-добра актриса в главна женска роля: Деми Мур за ''Веществото''
Най-добър актьор в поддържаща мъжка роля: Киърън Кълкин за ''Истинска болка''
Най-добра актриса в поддържаща женска роля: Зоуи Салдана за ''Емилия Перес''
Най-добър каст: Конклав
Най-добър каскадьорски каст: The Fall Guy 😁

При телевизиите Шогун обра всички награди + Колин Фарел за Пингвинът в лимитиран сериал или тв филм.

Наградата за звук отиде при Дивият робот за анимациите и изненадка, при ''Напълно непознат'' при филмите.
Явно звукът от китарата на Боб Дилън е по-добър от Дюн и останалите претенденти... 🤔

Още една бомба.
Гилдията на операторите определи Мария за филма с най-добра операторска работа за 2024 г. А стига бе! 🤨😌
За телевизия без изненади - Шогун! Но там се взима само един конкретен епизод.

# 413
Хахаха, какво значи Телевизия без изненади? 😅

Нито един от въртящите се по наградите филми не предизвиква желание да го гледам. Конклав - четох книгата и първата половина се чудех защо, аджеба, е написана тази книга. И тъкмо да я зарежа, леко ми хвана интереса накрая.
Веществото - стигат ми коментарите на гледалите. Ако някой път толкова нямам какво да гледам, може и да си го пусна.
Истинска болка - по принцип в момента избягвам филми и документалистика на тази тематика. Не че отричам историята, напротив, но ми идва твърде много.
Така че ако някой препоръча нещо друго и каже "Абе гледай го, бе, няма да съжаляваш!" ще съм благодарна.

# 414
  • София
Исках да кажа, за ТВ продукциите (сериали и филми) няма изненади, наградите са за Шогун. 🙂

# 415
Гледах конклава. Намирам го за скучен. Например един детски филм като "Red one" предлага повече тръпка, повече емоция отколкото Конклавът. Що се отнася до Анора - интересното беше че  през цялото време си мислех - егати тоя руснак колко естествено играе - направо за оскар. После проверявам - и да, той наистина номиниран за оскар.  Но както разбирам там и режисьора е много отдаден на естествената игра.
За главната роля няма да говоря защото лицето ѝ ми е антипатично и това влияе на обективната ми оценка. Колкото и да е добра актриса, за мен филмът щеше да е по-силен с някоя друга.

# 416
  • София
Що се отнася до Анора - интересното беше че  през цялото време си мислех - егати тоя руснак колко естествено играе - направо за оскар. После проверявам - и да, той наистина номиниран за оскар. 
Ха-ха, и аз си го мислех абсолютно същото.

# 417
Не знам откъде ги намират напоследък, гледах разни снимки и клипчета от награди тези дни и съм в потрес от младото поколение "звезди" - имам предвид тази от Анора (забравих й името), Тимоти Шаламе, Мили Боби Браун (последно я видях с някакъв фалшив бретон - изглеждаше дори по-зле, отколкото с опъната по черепа коса, сресана на път по средата) и др.
Всички колективно трябва да се преструват, че тези хора са талантливи и красиви? Astonished

Интересна модна тенденция - звездите мъже трябва да са на видима възраст около 15 години, а момичетата - около 50. Естествено, при вглеждане си личи, че не е така, но това е първото впечатление.

Нищо чудно, че звездната слава не е каквото беше.

П.п.
Скрит текст:
това е една от най-грозните рокли, които съм виждала - не знам защо под деколтето се подава нещо като бяла превръзка (и то върви съвсем леко накриво - така че не изглежда, че е нарочно) - търсих други снимки, само за да се опитам да я разбера, защото първоначално помислих, че е станал някакъв гаф с дрехите, като при Марк Хамил.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 10:10 от pppqqq

# 418
О, страшно съм разочарована от Конклав! Че и говорих на мъжа ми колко хубави неща съм чела и след края получих голям присмех.

# 419
  • София
Включете се в прогнозите за Оскари' 2025. Simple Smile
Остават 6 дена до крайния срок. До полунощ на 02.03 -> 03.03 е срокът.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1738049

Аз основно с Конклава имам проблем със сценария и най-вече скандалния и богохулен край, но разбрах, че и в романа е така, т.е. не са някакви приумици на сценариста. Иначе цялостно наистина стои добре. Ансамбъла от актьори, стегнатия сценарий, но всичко отиде по дяволите за мен след тази явно хвърлена в лицата ни провокация, съвсем умишлена, тенденциозна. Отделно тези бомбени атентати бяха толкова излишни и толкова открито сложени пак с цел пропаганда. Така написано, като за тъпи хора да се сетят.
Не знам, явно аз съм прост балканец и не мога да видя във филма това което всевиждащия и никога не грешащ Холивуд вижда...
Оцених положително провокацията на Емилия Перес, но там работеше за филма и посланието.
Тук в Конклав изобщо не е така.

Общи условия

Активация на акаунт