Отговори
# 150
Последният един час е сравнително нормален филм, но не си струва усилието преди това.

# 151
Не съм го гледала, но като си спомня как на първия час от Nigthmare Alley бях тръгнала да си излизам от прожекцията, мисля че ви разбирам.

# 152
  • София
40 минути след началото на  Everything Everywhere All at Once идвам с въпрос - така ли продължава до края това нещо? Дотук е толкова тъпо, бездарно, плоско и скучно, не мога да повярвам, че това е големия победител тази година.

И аз издържах 40 минути.
Нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал, че рекламите по тв могат да са ми по-интересни от филм със 7 Оскара. Ужас!

# 153
  • София
На мен ми допадна филма за Навални. Очаквам такива продукции и за Борис Немцов, Анна Политовская и други руснаци. Радвам се, че българин стои в основата на този филм.

Моят фаворит бе "Нищо ново на западния фронт" и съжалявам, че той не спечели оскара за най-добрия филм, но спечели оскар за музика, а такава нямаше - имаше някакво хаотично съчетание на звуци описващи фронта..

# 154
  • София
Е, най-напред попаднах на темата на Diavolo (играта "Познай победителите"), та писах там. За да не се повтарям за Филма-На-Филмите тази година: Потресен съм!
И ние у дома издържахме 40 минути. Тъжно. (Радвам се, че като стар човек съм гледал Произведения, които Никога-Никъде-Никой няма повече да създаде.)

# 155
и на 5 въпроса отговора е НЕ.
Оскарите бяха нещо значимо 90-те години, когато американското кино бе в подема си. Не съм гледал много филми отпреди средата на 80-те години и трудно много да преценя каква е била играта на Катрин Хепбърн или Лайза Минели, но повечето звезди от 60-те и 70-те години като Бриджит Бардо, София Лорен и т.н. са от европейското кино, а Холивуд копира. 80-те години като че ли имаше доста сериали в стил телевизионен театър "Фантагиро"  и "Десиделия".У нас подобни неща правеше Хачо Бояджиев.
началото на 90-те, появата на киноефектите, наливането на пари в американското кино с цел пропаганда и това че нравите се освободиха промениха доста неща. Появиха се филми като Стрийптийз, Разкриване, Джурасик парк 1,2,3 Терминатор 2 и пр.

Уви политкоректността, която нахлу с гръм и трясък с Планината Броукбек промени всичко. ОТ години не съм видял един нормален филм.  За сметка на това филми като Бандите на Ню Йорк загубиха в седем-осем номинации, а това е велик филм с велик Даниел дей Луис.

Не, Оскарите не са това което бяха и не очаквам да си върнат блясъка.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 09:28 от Лорд Сняг

# 156
Червеният килим е по-удачен за това събитие. Беше събитие в миналото,де.
В интерес на истината в миналото през 80-те,през 90-те години имаше и доста декадентски и нихилистични филми. Кой днес би приел на сериозно и би гледал с интерес филми като "Първичен инстинкт" или "Девет седмици и половина"?!

Нито един филм не ми хареса от днешните...

# 157
Аз гледах снощи церемонията и много ми хареса, водещия също. Не ми харесва само кой спечели.
Този филм е много зле за мен.

# 158
  • София
И аз не издържах филма вчера по btv cinema и превключих по някое време. Мислех, че проблемът е в моя телевизор, но днес като чета, доста хора не са го издържали до края.

Церемонията не беше лоша, но може още. Водещият не го харесвам като такъв на тази церемония. Разчувстваха ме част от речите на наградените. Преводът в ефир на церемонията беше кошмарен...не се търпеше, но това май винаги е така.

# 159
"Първичен инстикт" и ""Девет седмици и половина" дойдоха като резултат от рекрепостеността в поведението. Гледал съм и стари филми и там определено не се наблягаше, че една жена може да е женствена, еротиката като правило отсъстваше, освен може би в уестърните.
Филми като "Стрийптиз", "Неприлично предложение", "Разкриване", "Батман се завръща" и пр. промениха това. поначало нещата тръгнаха още с диско-вълната 80-те години. Лично аз харесвам "Първичен инстинкт", за мен е един от стоте най-добрите филми. Много хубав трилър в която на няколко пъти се сменя концепцията кой е убиеца. Ако трябва да го сравнявам с днешни филми е в път по-хубав.

Разбира се и през 90-те години имаше слаби филми (винаги ги е имало), но процентно бяха в пъти по-малко от сега.
Снощи аз издържах към 3 минути от фила, семейството ми - към 15 минути. Миналата или по-миналата година същата работа бе с Паразит - изгубих си един час от живота в скука и се отказах на средата, а някои членове на семейството ми гу зарязаха на 15-та минута.

Личният ми фаворит бе На западният фронт нищо ново - с 9 номинации, и актуална тематика - но явно се решили, че един ОСкар му стига. С Бандите на Ню Йоърк бе същата работа - 9 номинации- Нула оскари. за сметка това безмислени филми  взимат награда след награда.
Оскарите  днес се използват повече за да покажат, че наградили поредния чернокож/цветнокож актьор или джендър.

# 160
"На Западния фронт нищо ново" бил фаворит! Че той също е безсмислен,декадентски и нихилистичен като другите наградени...

# 161
deaf, въпрос на мнение. Ще те помоля да не даваш такива крайни квалификации, пък и да четеш какво пишат другите и да осмисляш дали е съм писал, че фаворит (т.е. на академията), не аз писах, че той бе мой личен фаворит.  Наблягам на думата личен. Аман от хора, които не четат с разбиране.
Това че ти намираш филма за декадентски си е твое виждане. Ти  и Първичен инстинкт намираш  за декадентски, но за мен няма нищо декадентско във филма.. Не съм сигурен дали си наясно какво значи тази дума?
Както и да е това си е твое лично мнение, но ще те помоля да не си толкова краен.

# 162
  • Бургас
Снощи с ММ чинно се опитахме да изгледаме наградения филм. Да сме информирани и в крак... Е, не се получи, отказахме се... И явно не сме единствени. Обаче, кога успяха да го дублират!? Thinking

# 163

Снощи аз издържах към 3 минути от фила, семейството ми - към 15 минути. Миналата или по-миналата година същата работа бе с Паразит - изгубих си един час от живота в скука и се отказах на средата, а някои членове на семейството ми гу зарязаха на 15-та минута.

А на мен *Паразит* ми хареса страшно много.
Има идея, пълен е с метафори и символи, корейски бит и традиции, има мечта в тоя филм, ярко  изразено социално неравенство и вечната класова борба в битка без победител. Азиатското кино  е много силно лично за мен.

# 164
Не сме по темата, но ако става дума за корейския Паразит - още един глас от мен за този филм. Азиатското кино доста дърпа напоследък за сметка на американското и европейското, които затъват в клишета и либерални мантри.

Общи условия

Активация на акаунт