Отговори
# 240
Абе и аз се учудих, че не те познавам като такъв човек, но явно "източникът" тая глупост е направил. Стандартите, за съжаление, масово са под нулата.

По същество по номинациите: силно предвидими по линията на най-харесваните филми за годината, което е и обичайно за "Златен глобус". Миналата година такава беше тенденцията там не само в номинации, но и в награди. За разлика от "Оскарите".

# 241
  • София
Раздадоха златните глобуси

Опенхайер размазва?! 😮
Радвам се за Лили Гладстоун, която единствено похвалих от доста попрехваление филм на Скорсезе...

Линкове с всички победители:
https://en.wikipedia.org/wiki/81st_Golden_Globe_Awards
-
https://goldenglobes.com/winners-nominees/?fbclid=IwAR2SIJjuA2f- … rYJWlkzDaLKNVWkm4

Ето и тези, които спечелиха в секции кино и ТВ и с колко награди се отчетоха

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 12:44 от Diavolo

# 242
  • Враца
Опенхаймер и убийците на луната не успях да ги догледам, разочароваха ме.
На Барби и Бедните създанея не мисля да давам шанс.
За мен- поредна изгубена година, в която нищо интересно няма за гледане от Голямата селекция.
Имало е чудесни филми, печелили Оскар през годините, но от известно време насам е направо изключение, чудо.
Зелената книга беше чудесен, 12 години робство, Арго (страшно любим), Речта на краля, Властелинът....

В темата за звездните компромати предложих да обсъдим печелившите за Най- добър филм през годините, дали е станал класика, кои са любимите на всеки. И тук предлагам същото, в другата тема няма интерес.

Ето всички печеливши:
https://www.imdb.com/list/ls009480135/

# 243
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Радвам се за успеха за "Опенхаймер", "Барби" май е взел награда, Марго Роби ми се мерна със статуетка.

# 244
  • София
На мен "Убийството на цветната Луна" много ми харесва, Лили Гладстоун заслужено взе наградата. Справи се блестящо. Гледах "Барби", но не е моето, голяма тъпотия ми се стори. Килиън Мърфи е брилянтен в "Опенхаймер", но филмът ми беше малко скучен.

# 245
Всичко е точно на Глобусите. Но то и м.г. беше така, а после Оскарите оплескаха картинката Simple Smile

# 246
  • София
Тази вечер от 22:00 ч. пълен запис на церемонията по КиноНова.

# 247
  • с трима мъже :)
На мен "Убийството на цветната Луна" много ми харесва, Лили Гладстоун заслужено взе наградата. Справи се блестящо. Гледах "Барби", но не е моето, голяма тъпотия ми се стори. Килиън Мърфи е брилянтен в "Опенхаймер", но филмът ми беше малко скучен.

Това все едно аз съм го написала, на същото мнение съм до всяка дума.

# 248
  • Once there was a Hushpuppy...
Е, това с Барби не го издържах... Съжалявам за Маргото и Раян, ама ..... Не, ще се въздържа!!!

Наскоро гледах Сантана, хареса ми.

Тепърва ще гледам Опенхаймер и Наполеон.
И още някои съм запланувала.

# 249
  • София
Изгледах всичко, без Барби - то, нямам нерви и сили за този филм, може и да съм в грешка.
"Опенхаймер" - отличен 6
"Убийците на цветната Луна" - отличен 6 ++++  Лили Гладстоун  много добра, но ми отвя главата  Леонардо ди Каприо,  така е влезнал  в ролята си, че играта му заслужава "Оскар", ама това е моето мнение, там други оценяват.  Робърт де Ниро по презумпция си е велик, но за мен тук "велик" беше ди Л. ди Каприо на моменти го оприличавах с Марлон Брандо, толкова добър. За " Луната..." първо прочетох книгата и изключително ме грабна, а след това и филма, няма разлика в харесването ми, защото понякога се харесват повече книгите, а по - малко филмите,  или обратното, но тук разлика няма.  Може и да съм малко пристрастна, защото всичко харесвам на Мартин Скорсезе
"Наполеон" - не ме хвана  и оценката ми е добър 4.

# 250
  • Враца
Аз Луната я изгледах до момента,  в който убиха сестрата и я намериха в гората. После по-интересно ли става? Че нещо първия 1 час ми беше като мудничко въведение, рядко издържам и толкова, ако филмът не ме грабне първите 10-ина минути.
Харесвам крими-трилъри иначе, не зная дали просто нещо не съм била в настроение за този филм. Дайте ми жокер дали да го догледам до края.

# 251
Раздадоха златните глобуси

Опенхайер размазва?! 😮
Радвам се за Лили Гладстоун, която единствено похвалих от доста попрехваление филм на Скорсезе...

Линкове с всички победители:
https://en.wikipedia.org/wiki/81st_Golden_Globe_Awards
-
https://goldenglobes.com/winners-nominees/?fbclid=IwAR2SIJjuA2f- … rYJWlkzDaLKNVWkm4

Ето и тези, които спечелиха в секции кино и ТВ и с колко награди се отчетоха

За Опенхаймер не съм изненадан. А Марго Роби е в стихията си напоследък но не мисля да се мъча с Барби.
Обаме за Оскарите отговорът ми е категорично НЕ! Обосновавал съм се многократно, няма смисъл да повтарям стари неща.

# 252
  • София
Във връзка с идеята на 'Трън в Очите', която много ми допадна, да си кажа и моето мнение.

Първо, аз съм гледал всички филми носители на оскар за най-добър филм. Това ми беше една от мисиите преди доста години вече. 😊

Най-емоционалната година за мен беше 1995 г. когато Смело сърце взе оскара. Когато произнесоха името на филма така изкрещях от радост, че сигурно са ме чули в съседния квартал. Смело сърце ми е много скъп и личен на сърцето филм. 😍
Най-силната и оспорвана година за мен си остава обаче 1993, където имаше три изключителни филма и трите достойни за оскар. Визирам Изкуплението Шоушенк, Криминале и Форест Гъмп. 🙂

Също така за мен лично най-силните и златни години за Холивуд са от средата на 80-те години до средата на 90-те години! Категорично! Можем да сложим и 70-те години като цяло, но с повече уговорки.

Следните заглавия според моето скромно мнение са наистина класики. 🤗

All Quiet on the Western Front (1930)
It Happened One Night (1934)
Gone with the Wind (1939)
Casablanca (1942)
Ben-Hur (1959)
The Apartment (1960)
West Side Story (1961)
Lawrence of Arabia (1962)
The Sound of Music (1965)
The Godfather (1972)
The Godfather Part II (1974)
Rocky (1976)
Annie Hall (1977)
The Deer Hunter (1978)
Kramer vs. Kramer (1979)
Gandhi (1982)
Amadeus (1984)
Out of Africa (1985)
Platoon (1986)
The Last Emperor (1987)
Rain Man (1988)
Dances with Wolves (1990)
The Silence of the Lambs (1991)
Unforgiven (1992)
Schindler's List (1993)
Forrest Gump (1994)
Braveheart (1995)
Titanic (1997)
American Beauty (1999)
Gladiator (2000)
The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
The Departed (2006)
No Country for Old Men (2007)
Slumdog Millionaire (2008)
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)
Parasite (2019)
-
36 бр.

# 253
Винаги е имало спорни победители и страхотни филми без "Оскар".

Ето списък, който съм направила през 2018 г. по повод незаслужената победа на "Формата на водата" над "Три билборда извън града".

Скрит текст:
2017 г.
Връщайки часовника назад, натъкваме се на сходна ситуация още миналата година: "Ла ла ленд" (с рекордни 14 номинации) бе ударен в земята от слабия и рецептурен "Лунна светлина".

2014 г.
"12 години в робство" - по-добре от "Лунна светлина", но все още конюнктурно донемайкъде - печели в конкуренцията на "Гравитация", "Вълкът от Уолстрийт", "Клубът на купувачите от Далас", "Американска схема" и "Тя". Трудно е да се каже кой е най-добър, толкова са различни. Общото? Всички са по-добри от победителя.

2013 г.
Победа за "Арго" на Бен Афлек - приличен филм, който не блести с нищо в конкуренцията на внушителните "Животът на Пи" (реж. Анг Лий) и "Джанго без окови" (реж. Куентин Тарантино).

2010 г.
Навръх 8 март за пръв път с най-престижния "Оскар" бе призирана жена - Катрин Бигълоу, за "Войната е опиат" (The Hurt Locker). А трябваше да е революционният "Аватар" на нейния бивш съпруг Джеймс Камерън.

2008 г.
Тук има субективни разминавания - братя Коен са велики режисьори. Но победителят "Няма място за старите кучета" не може да стъпи на малкото пръстче на "Ще се лее кръв" (реж. П. Т. Андерсън).

2006 г.
Не всички филми за чернокожи и гейове са политическо изявление и не заслужават "Оскари". През тази година имаше прекрасна драма за хомосексуална любов - "Планината Броукбек" на Анг Лий. Спечели по-невзрачният "Сблъсъци" на Пол Хагис.

1999 г.
Сега вече знаем, че навярно сексуалното чудовище Уайнстийн е бутнало рушвет на Академията. "Влюбеният Шекспир" обира "Оскарите" за сметка на "Спасяването на редник Райън" на Спилбърг, бледата и незабележима Гуинет Полтроу печели за ролята си в него вместо титаничната Кейт Бланшет в "Елизабет".

1995 г.
Не че "Форест Гъмп" е слаб филм, нищо подобно. Но с него се състезават "Криминале" на Тарантино и "Изкуплението Шоушенк" на Франк Дарабонт. Преценете сами.

Подобна е ситуацията и през
1977 г.
Добродушният и народен "Роки" на Силвестър Сталоун печели срещу "Шофьор на такси" на Мартин Скорсезе, "Телевизионна мрежа" на Сидни Лъмет и "Цялото президентско войнство" на Алън Пакула. Скорсезе трябваше да чака още 31 години, за да получи "Оскар" за най-добър филм и режисура.

Това съвсем не са единствените класически филми, останали без "Оскар".
Такива са и "Гражданинът Кейн" на Орсън Уелс - загубил през 1942 г. срещу напълно забравения "Колко зелена е моята долина"; It's a Wonderful Life на Франк Капра, пренебрегнат през 1947 г.; "Магьосникът от Оз" от 1939 г., който влезе в класиката рамо до рамо със своя спечелил съперник "Отнесени от вихъра"; "Трамвай "Желание" (1951 г.), в който случай Тенеси Уилямс изостана зад танцовите стъпки на Джийн Кели в "Един американец в Париж"; "Да убиеш присмехулник" по шедьовъра на Харпър Лий, "паднал" от зрелищния "Лорънс Арабски" през 1963-та.

# 254
  • Враца
И на Оскарите, както и в живота, често важи максимата, че е важно кой ти е конкурент. Посредствен филм би изпъкнал пред лоши конкуренти, блестящ филм може да не спечели, ако другите, с които се конкурира, също са блестящи... Късмет трябва. Или пък да направят още повече категории, за да могат да се състезават филми с повече сходства. Защото понякога се сравняват ябълки с круши. Филмите в стил Фантастика плюс Марвел, фентъзи и т.н.-те за мен са отделна категория. Както има комедия и драма, така тр. Да се помисли за още категории.
П.п. трите билборда и на мен ми е много любим, бях забравила, че не спечели Оскар, а тая тъпотия за рибата взе наградата.

Общи условия

Активация на акаунт