Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме...през април

• 101 655
  • 3 143
  •   1
Отговори
# 2 490
Оооф, кви са тея калпави яйца бре, още не съм ги турила у тенджерата и се спукали, а бях нежна като джентълмен с девственица, пфу! От 13 се спукаха 5. И боята калпава, та не мязат на нищо. Квот такоа, няма да се напрягам за глупости.
Сега почвам да меся поредния козунак. Хем се радвам, че си намерих хубава рецепта, където ми се получават, хем ми се счупиха ръцете от месене тези дни.
Утре ще си направим барбекю с риба и бг и румънски кебапчета и т'ва ще е.

# 2 491
Няма да се оплаквам,ще се хваля! Колежката ми донесе огромен козунак с пълнеж от кестени 🥰, ММ ще боядиса яйцата,а козичката ще я готвя утре! На работа няма живо пиле вече,пия кафе и щракам на компа 🎉

# 2 492
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Горинич боядиса яйцата

Една жертва на скок без парашут Joy

Празнувахме, раздадохме подаръци, пихме кафе в любимо място

Изчетох ви, имах да споделям изключително мъдри мисли и реплики, но за всеобщо щастие ги забравих.
Не мога обаче да не споделя това за моята сестра по неволя.

Лаватера, в тенджера с решетъчно дъно се варят без жертви даже белите яйца, с черупки, които се пукат с поглед.

# 2 493
  • София
Като никога хладилникът вони на яйца… “Отворихме” едно спукано, дооста преварено, има поне още 2… Спукани… Няма да казвам, заради кое мрънкало ги превърихме, ама не е дребното… Таа възможно ли е само от тия 2-3 пукнати, така да смърди?
В момента всякакви такива миризми ме убиват, а инак умирах за яйца преди…

# 2 494
От 15 яйца нямам нито едно пукнато. Извадих ги 5 мин. по-рано от хладилника и ги сложих в студена вода на слаб огън. На дъното на тенджУрата сложих гъба-попивалка. Като завряха, намалих допълнително котлона.

Според мен основното са яйцата - М и тъмни. С белите все имам фира.

А да, и опукахме половин козунак. Joy

# 2 495
Скапах се!
 Живях в заблуда,че след като вчера целия ден МН си вя г@за насам - натам , днес ще усетя повече присъствието и помощта му,но не би!
Ама почакайте нещо да кажа,лелей,веднага се засяга!
А да ме пита човек,защо се занимавам изобщо с нещо..Боядисах десетина яйца,замесих и малко козунак.Ако дребното заспи (разказва ми играта напоследък) ще отида да видя какво се случва с тестото.

Изнервено ми е,а не искам, защото много обичам тези празнични дни.Ще се лекувам с розАв джин!!!

# 2 496
  • София
Лайла, днес моят само мрънка… Викам да ги съберем с твоя и с децата, а ние нейде на разходка. Ти ще пиеш джин, аз диаспорала (той кат лимондка) Grinning за компания… Иначе скоро ще ми трябва лопата и кола..

# 2 497
Еринче,харесва ми предложението ти! Hug

# 2 498
След многогодишни опити - слагане на кърпа на дъното на тенджерата, сипване на сол, оцет и кво ли не, баене, гледане с лош поглед тип не се пукай, че ще те изхвърля и всичко това без резултат, вече мятам яйцата в тенджерата и като започне да завира намалям котлона и след 10 минути ги вадя. Който оцелее получава цвят, пукнатите заминават първи и без бой в салатата. Как пее Милена - неам нерви!
Лаватера, бъркай тестото с миксер, с бъркалките за тесто. Даже половината мазнина я вкарах така. Другата ръчно - разстилам, мажа/50 на 50 масло, мас смесвам/ сгъвам, леко премесвам и така докато свърши мазнината. Другото важно според мен е много хубаво да се разбият яйцата със захарта.
Наспорт от мен.
Опънала съм си краците, утре съм на гости, голям кеф - няма да хвърча, да готвя, да мия после, да се притеснявам ще ли се опече хубаво мръвката. И агнешко даже не купих. Така и не украсих, то за един ден вече няма смисъл да се напъвам.

# 2 499
Добри, май не ти казах добре дошла!
Много ме впечатли снимката от сладоледаджийницата в Ларнака.

# 2 500
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile картончето е залепено на стената точно до надуваемата пързалка, част от детския кът в кафето.
сигурно имат достатъчно добра причина да го сложат точно там. Simple Smile

# 2 501
  • София
Кло, благодаря, за вниманието! 🤗 Боли ме венецът! Пия хапове, за 2-3 часа минава и после сначале. Страх ме е да ям, защото гарантирано боли, дори на другата страна да дъвча. Но няма да му се дам лесно .

Браво на Горинич за Яйцата! И нашите основно ПанТичка ги боядиса. Аз само давах акъл и кураж.

Кой каза, че му е нервно, а не иска ? И на мен така. Обичам Великден, но ... Без мама не е същото на никой празник!

# 2 502
  • USA
Привет работни булки Hug

Гледам си снимките от миналата година и се надъхвам. Сега да прочета някоя и друга рецепта и ставам, че мен чака.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 17:40 от SkyBlue

# 2 503
Така се издялках на рендето…от тези острите тип “Вьорнер”. Звъня на ММ, ей така да знае и като чу, реагира с “Какво ви става и на двете?”. Малко преди аз да му се обадя, му се обадила голямата щерка, че се е качила на дърво и не може да слезе. Събула се?!? (да не си одраска любимите кецове сигурно), зарязала си обувките и се качила нагоре. Надолу обаче - греда. Звъннала на баща си, да ходи да ѝ помага.

Сега чакам да спре кръвта и да си продължа с дялкането. Ще се ядат тиквички и картофи, квот’ ще да става. Joy

# 2 504
Ох, Попи, съчувствам, много е гадно.

Напомняйте ми, моля, че пека козунаци да не забравя Stuck Out Tongue Winking Eye
На курабиите забравих да им сложа есенциите, позалепнаха за тавите, абе... Сега ако и козунаците не станат ще си спомня, защо по принцип не се занимавам Simple Smile

Агнешкото се чудя дали нощес да го пека или утре.

Общи условия

Активация на акаунт