Парфюмни размисли и страсти - 271 април 2022 г.

• 62 037
  • 749
  •   1
Отговори
# 375

Добре де, все се каня да ви питам - какви са добрите му страни, защо е толкова популярен? Flushed
Много хора усещат в Бакара някакви медицински или други неприятни нотки. Обаче сигурно също толкова много хора усещат само хубави неща. До кожа е, разбира се, и на всяка кожа се разкрива нещо различно. Аз например не усещам никаква сладост. За мен Бакара е аромат на иглолистна гора. Смоли, дървесина, иглички... Усещам всичко много реалистично. И за първи път попадам на парфюм, който не е плътен, но е траен и излъчващ. Структурата му е такава.

# 376
Здравейте, Olympеa на Paco Rabanne става ли за покупка на сляпо?
Подариха ми я малко след като като излезна и още от първото носене се влюбих в нея. Това, което не ми хареса е, че по онова време, всяка втора жена около мен беше с нея. Grinning
Вчера на детската площадка, пак две майки бяха обилно поляти с Olympea-та.
Иначе за мен е много приятен аромат и смятам, че да, става за поръчка без проба. Simple Smile

# 377
Нежна ,свежа ,роза прекрасен летен аромат .Прекрасна сутрин окъпана в роса. Препоръчвам, а трайността за тоалетна вода е повече от чудесна ,вчера издържа около 5 часа.

# 378
  • София
Минавам на бързо да споделя за Nobile 1942. След обстойното тестване на мостричките от полския сайт и с единствено изключение на Cafe Chantant, останалите ги искам. Изключително съм впечатлена от този бранд.
 Е не издържах и поръчах това
https://makeup.bg/product/494079/
Трудно ми е да опиша тази течаща вода. Оказа се, че върху ММ е още по-хубаво.Така че първия закупен ще е за него.

# 379
Предполагам Baccarat Rouge стои прекрасно на някои дами, имах фабрична мостра и я пратих заедно с целия пакет мостри на съфорумки, да се запознават с парфюми Simple Smile
Аромата е модерен, често го усещам тук и там, но явно не стои на всяка кожа добре. Или просто са прекалили.

Имах Le Couvent Tinharé и ми харесваше върху мен за разлика от Бакарата, но либето каза че му мириша на болница и го пуснах в размените тук.

Вчера взех McQueen edp, поръчка само заради туберозата, но за съжаление туберозата почти я няма, или по-скоро съм свикнала със силата ѝ в другите ми такива парфюми и сега имам парфюм за размяна. Иначе парфюма е хубав, дамски, белоцветен, по-добър от Bella Blanca в който усещам нещо химично, но не е за мен.

# 380
Al, благодаря ти за прекрасния Le Couvent Tinhare! HugHeartFlowers Hibiscus

# 381
И аз да драсна няколко думички за Etat Libre D`Orange Archives 69. Останах с впечатлението, че не е широко коментиран, но може да е обсъждан по други канали. Крайните мнения от с*кс през картонена, гланцирана хартия до опело в църкви и гробища, говорят за твърде развинтено въображение, освен че ме провокираха да опитам за какво чудо иде реч. Този коментар във Фрагрантика е удар в десятката:
Скрит текст:
"Хорошо, что не читала отзывы об этом аромате. Никогда бы не купила их прочитав. Мне просто попался пробник, а потом я сразу купила полноразмерный флакон. Вывод таков: чем больше бреда (в виде тлена) и противоположных отзывов, тем интереснее аромат. А так сложилось впечатление, что было задание в психиатрической клинике описать аромат😆. Кто-то про гробы, Кто-то про нимфеток с лубрикантами😆😆😆😆Камфора,ладан, бензоин, а дальше кто на что горазд."
Всякакви  асоциации с числото 69 са направо изключени! Предвид странната пирамида и мнения "он такой асобъй, на нищо' не пахож, интереснъй" все пак този парфюм си има лице. Той мирише цялостно на онези малки и силно ароматни карамфилчета, засаждани по дворовете,  които помня от своето детство
Скрит текст:

В началото са заскрежени като след няколко минути ароматът се трансформира в сладостта на сливата. Тази слива за мен не е синя, нито презряла, тя е по-скоро жълта и сладка,
Скрит текст:
като изсъхването си е карамфилесто, навява ми отчасти  остатъците на Палома Пикасо ЕДТ може би, въздържайки се от всякакви други асоциации с парфюми. Камфората, която придава студенината е в пъти по-слабо застъпена, отколкото в Ун Аморет, направо безобидна.
Освен, че е сложен, като цяло един топъл, цветен и сладникав аромат, средна трайност и камерно звучене за хладните вечери и време. Унисекса на унисекса може да се каже за него, не откривам нищо крайно притеснително, но  изборът си остава въпрос на вкус!
Изгледах разбира се и доста видеа. Позволявам си да вметна едно за който иска, предимно защото се хвърля светлина (макар и субективна)  върху 20 аромата на ЕЛДО.
https://www.youtube.com/watch?v=Lt2waaNuPRs

# 382
Здравейте, въпрос към тези, които познават etat libre d'orange putain des palaces и citizen queen - наистина ли има сходство между тях?

# 383
Искам да кажа няколко добри думи за https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Francis-Kurkdjian/Gra … d-Soir-40816.html IСлед много канене го поръчах от Есенца Нобиле насляпо. В момента съм с хрема и възприятията са ми извратени. Въпреки това съм много впечатлена, началото ми напомня за много интенз версия на престоял с години https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Tonka-Imperiale-8705.html, какъвто имам в парфюмната си витрина. По никакъв начин не считам, че Grand Soir e повече с мъжки уклон. Много присъствен и луксозен. Съжалявам, че толкова късно го откривам. Другият парфюм, който купих на сляпо е https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Une-Rose-2851.html. Eдно време имаше ликьор Роза, майка ми купуваше такъв и го слагаше в "барчето". Изгряващата алкохоличка unter редовно гаврътваше по една капачка, че беше много сладичко и ухауше чудесно. Само дето нивото на "река Дунав" спадна драстично и мама тръгна да дири кой пресушава запасите. Та...за Une Rose ми е думата, розов ликьор, ароматен, наситен, обиращ комплименти. Получих и една проба на https://www.fragrantica.com/perfume/Ex-Nihilo/The-Hedonist-69225.html. Пирамидата във фрагрантика тотално се разминава с осмичните ми рецептори, ако има нещо като "софистицирано индрише"- това е Хедонист. Харесах го много, но имам други на същата марка и са с толкова слаба трайност, че ще си живея с 10 мл проба от skins.nl. Поръчах си проби на Ti amo Roja и Oriana PDM, два дерта по-малко. Очаквах повече от Roja, за тези цени трябваше да си пришия китката към носа и да вентилирам дълбоко, но нища такова не ми идваше отвътре. Чакам Dolce Amalfi от parfium.bg, имам половин бутилка, но цената беше хубава и реших да му отпусна края, дано всичко да е наред, утре ще го взема.

# 384
А нещо не е наред, Ti Amo е много силен парфюм. Много.

# 385
Получих днес Jo Malone Orange Bitters. Отваря се остро с миризма типично на горчив портокал; доста мъжко начало бих казала. Няколко минути по-късно става по-сладък, по-объл, по-носим. Още няколко минути по-късно това чудо ме завладя изцяло. Плътно, тъмно и в същото време топло изкушение. Объркана съм на този етап дали го искам или не... Ще трябва да го разнося известно време май и ще реша. Но имам двама мъже в къщи, та няма да отиде зян.

# 386
Тези портокали са малко особени. Аз с такава страст изпръсках 10 мл от Blood Oranges Shay & Blue и купих 100 мл. Като го подносих така мъжки ми се стори, че не можех повече да го понасям на себе си. Обаче на мм как застана... 🥰 ще го схрускам като е с него 😊😇, а той така го подкара миналото лято, че скоро ще му трябва нов.

# 387
ВечеПетя,
"помисли го", дай му (и на себе си) време и ще ти се изясни. Аз първоначално се ужасих от него. Сега ми е любим. Как стана, не знам?Simple Smile

# 388
Аз го харесвам, но трудно се носи. Свещта обаче ароматизира целия апартамент и е много приятна.

# 389
Съгласна съм с Денси. Особен, но и интересен. Пропуснах да кажа, че на мен, не ми допада в топло време.

Общи условия

Активация на акаунт