Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 554
  • 520
  •   1
Отговори
# 360
Аз мажа с Пансорал и съм доволна от него билков е. А за пиене и двама Камилия от нея виждам най -голям ефект след гелчето. Прахчетата при мен не са опция заради това, че не пие от шише иначе бих пробвала. Казват че на всяко дете различно прахче му помага. Аз примерно се отказах Дентокинд  хапченцата след тях някак ми беше по раздразнителна...

По колко пъти на ден даваш камилия и каква продължителност? На опаковката пише от 3 до 8 дни! Значи ли, че повече от 8 дни не трябва да се дава?

Давах седмица, сега почива от днес сутринта, и мисля в събота пак да започна, ако има нужда още. Давам 3 пъти горе долу  към 6-7 сутрин, към 12-13 и към 19-20ч.

# 361
Сънят ми е болна тема откакто се е родила малката. Какво ли не съм изчела по темата Simple Smile. Днес подписах договор с консултант по детски сън и съм много щастлива от този факт, надявам се до месец да има осезаем резултат. Бях готова да потърся такава услуга още преди три месеца, но малката трябваше да има навършени 5 месеца, което става следващата седмица.

# 362
И ние последните дни имаме лек проблем със съня. До сега сутрин ставаше към 8-9 а от седница почна да става в 6 😒 Не прекалява и със дремките през деня, общо за деня да спи 3-4 часа. Няма проблем и с заспиването, само това ранното ставане 😂

# 363
Аз от началото не съм го взимала от кошарата, че мен много ме болеше операцията и трудно се възстанових и почти не съм го вдигала в началото, но пък и той сам заспиваше в кошарата. И така си продължихме и той си заспива сам в кошарата или пък където му се доспи. И в количката спи и в моето легло, в столчето за хранене, на активната гимнастика, където го свари сънят. Като му се доспи започва да търка очи, ако не успее да заспи до няколко минути, започва да мрънка и му давам залъгалка и заспива почти веднага, но в повечето случаи даже и залъгалка не му трябва, а сам заспива. Много спи, храни се на 3 часа през деня и между храненията 1,5ч. спи и 1,5ч. будува, понякога будува повече, а друг път спи повече, той си преценява. През ноща също спи от 21 до 6-7 непрекъснато, в 6-7 става да яде и пак заспива до към 9, когато яде, будува час и пак заспива до към 12, после будува малко повече, но следобед пак има една по-дълга дрямка. От толкова много спане пак сплеска главата, този път отзад, а тъкмо я бяхме оправили и имахме напредък. Сега най-вероятно ще ходим на физиотерапия за това, а на всеки сън му въртя главата, но той след няколко минути пак я измества, поне не се буди.

# 364
Gebura, сподели после впечатления и има ли подобрение. Аз съм купила два уебинара и се надявах да се оправя с тях, но все повече си мисля, че всеки случай е индивидуален и най-добре някой да разгледа конкретно нашата ситуация, защото от дете до дете има голяма разлика.

# 365
Задължително Simple Smile. Аз също си купих онлайн курсовете на Мамо спи ми се преди 2 месеца и има голямо подобрение, но трябва още. Може би просто не е била готова тогава. Сега минахме на 3 дремки и ще има навършени 5 месеца, така че й е време.

# 366
Спането...при нас не мога да кажа, че е проблем. Е като направи 4 месеца ей тая регресия и съсипа дневния сън. Слава богу само него, нощния си е бетон. Та има дни с по 3 дремки има и с по 2 през деня. От началото си спи в кошарата. Имаше период на ръце да заспива, имаше период и сама. Сега сме на тема да не изпускам интервалите, че става ад докато заспи. Аз също смея да твърдя, че си е до детето. Моята е спокойна, само като е гладна или вече е преуморена плаче.

# 367
Здравейте мамчета, аз искам да попитам дали някоя от вас знае магазин онлайн където продават наистина евтини столчета за кола до 150лв макс. Предстои ни спешно пътувате от Англия за България и няма как да вземем и столчето и цялата количка в самолетът, а разбрахме че ще се прибираме тази сутрин, защото свекърът ми е в болница и не му дават повече от седмица живот. Не ми се дават много пари за столче тъй като ще се ползва само две седмици, а тук в Англия нашето дето го имаме е £350 и не искам да се трупам само със скъпи излишни неща, просто наистина ми трябва нещо евтино.
Благодаря

# 368
Здравейте мамчета, аз искам да попитам дали някоя от вас знае магазин онлайн където продават наистина евтини столчета за кола до 150лв макс. Предстои ни спешно пътувате от Англия за България и няма как да вземем и столчето и цялата количка в самолетът, а разбрахме че ще се прибираме тази сутрин, защото свекърът ми е в болница и не му дават повече от седмица живот. Не ми се дават много пари за столче тъй като ще се ползва само две седмици, а тук в Англия нашето дето го имаме е £350 и не искам да се трупам само със скъпи излишни неща, просто наистина ми трябва нещо евтино.
Благодаря

Вземете си под наем за периода докато сте в Бг. Този сайт ми попадна, но може да има и други:
https://bebenaem.com/index.php?route=product/category&path=17

# 369
За столче винажи може да погледнеш и о явите за втора ръка.
Всяко правило си има изключения и отклонения. Всяко дете си е и дивидуално и минава през различни етапи. Каката след като преминаха коликите заспиваше сама. После се попна: висене над кошарата, дондуркане, пеене, потупва е по дупето, песни, стол до кошарата да й държим ръка по 40-50мин..... И още и още. Шробвали сме естествено и метода с излизане от стая, успокояване (този от книгата). Получи се с обедния сън на 1г.4м. Обаче плачут не беше по я или 10 мин. Стигало се е до 30мин,чрез които ми е идвало да си скубя косата, защото се мисля за лоша майка. После детето започна да си заспива само. После имаше пак периоди с държане на ръка, но за по 5 мин. Не са роботи или войници. Всяко нещо идва с времето си. Ние можем да се опитаме да го забързаме, но крайното решение е тяхно.
Изцяло мое мнение. Без упрек към никого.

# 370
Голямо затишие в групичката 🙄 Как са бебоците, пълзят ли вече 😁 Моето мишленце нито пълзи нито зъбче има, само се върти и търкаля, голямо пумпалче е станало, не се спира по цял ден. Иначе в седнало положение се задържа около 30 сек и после клюмва 😄  Вече има и 2 заместени хранения, но яде по много малко едва 100гр, но явно и стигат

# 371
Ами Кари също нито пълзи, нито зъбче има.
Тя също е много активна, напъва се да става иска да седи, имитира ходене.

# 372
И моята Кари не иска да пълзи, ама аз се радвам  че не иска. Върти се доста научи се докато спи да се врътка, което ми създава дискомфорт, защото още не може от корем към гръб... та чака аз да я врътна
Joy

Няма зъбчета още също,ама много я мъчат венците.   Когато дойдат. Свали също така ортопедичните гащи от това аз съм най -щастлива разплаках се като док каза добре са ставичките всичко е наред! Започнах захранване в събота на 5м и 10 дни за сега пащърнак се хареса, морков малко, днес дадох морков с картоф (домашен по мое мнение вкусен ) не и се понрави много ще пробвам утре как ще го приеме. Иначе си я дохранвам след това и си суче нормално.
Ще я водим на море след 2 седмици , без да се пече тя и след 10ч няма да е покрай водата .

# 373
Моята е вече на 6м, започнах и аз захранване, дадох и морков - хич не го хареса, голяма погнуса изпита 😅

# 374
Опитва се да пълзи, но още е далеч от това. Придвижва се по корем или чрез въртене. Само 1-2 пъти се е вдигал на колене.
В началото не хареса тиква въобще, голяма погнуса, голямо плюене и спрях захранването още преди да сме започнали. Илзчаках и пробвах с пащърнак, прие го добре, после морков много му хареса. Когато вече ядеше по 120гр. на ядене пак го пробвах с тиква и този път се хареса. Така че за сега яде всичко, което съм му давала. Аз му давам пюрета, но и парчета на пара и доста добре си ги дъвче. Вече яде по 150гр., но след час пие и мляко, утре ще пробвам да сложа 2 лъжици АМ в пюрето и ще видим дали няма да замести ядене и да не иска мляко след пюрето вече.
Седнал не го поставям, когато си седне сам, няма за къде да бързаме.
Зъбче избива в момента, като пипам го усещам, но още не се е показало.

Общи условия

Активация на акаунт