Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 523
  • 520
  •   1
Отговори
# 420
Нашата дори не седи стабилно - в смисъл като я сложа не може да седи, само ако е подпряна с две ръце и почти легнала напред, което не се брои за "седене". Със сигурност не маха за здрасти и чао и нищо не прави - бебенце си е още Simple Smile

# 421
Деа преди около 2 месеца казваше много сладко "пя-пя-пя" за кратко, после спря и мина на някакви нейни си звуци, после на крещене и сега от вчера отново е на "пя-пя", като е обогатила арсенала с "ба-ба" и "гу-гу". Всяко бебе си е със собствен темп.

Дописвам- за сядането по съвет на инструктурката от Киндиру нарочно не учих Деа да сяда за да се концентрира върху пълзенето.  В резултат започна да пълзи от 5ти месец, а се изправи като стана на 7, но пък започна да сяда едва сега, при навършени 9, и то по грешния начин- в W поза. Сега се учим да седи правилно.

Не маха за здрасти и чао, не дава целувки и т.н. , но не съм отделяла време да я уча на това.

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 08:17 от Gebura

# 422
Ние вчера минахме ортопед, гледа я на ехограф и каза че ставите и костите са укрепнали и готови вече за прохождане и че щом имала желание да прави крачки да не я спираме. Не било задължително да пролази. Каза и няколко марки обувки, който са подходящи и се започва хаха на мама кръста да е як 😄😄

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 08:42 от mim4ence7o

# 423
Mim4ence7o, не е задължително пролазването, но е силно препоръчително . Също така е добре да оставите детето само да прави крачки подпирайки се на мебелите, а не държейки го за ръце. Въобще колкото по малко намеса толкова по-добре, тя природата си знае работата. На бебетата им трябва само неограничено място за изследване.

# 424
Тя си прави крачки подпряна на мебелите, но като сме на вънка по площадки няма как да я оставя сама да се придвижва. Много е общителна и като види други деца иска при тях, нормално е да я държа за ръце и да си прави крачки

# 425
Пълен абсурд е да се занимавам да държа бебе да прохожда. Аз и без това си имам проблеми с кръста, само това ми трябва. Първото ми дете проходи само, баба и от мерак няколко пътя я е държала. Много бързо се научи да се пази и да не разчита, че някой ще я държи.
Обувки не бих купила на този етап. Вкъщи по чорапи или босо краче, а на вън вече ще става все по- студено. Ще са навлечени в разни космонавти, които правят ходенето още по- трудно. В количката на разходка, а вкъщи ще ходи.

# 426
А какви закуски давате на вашите мъници? Искам да разнообразя попари, каши и разни макарони 🙂

# 427
Моите предложения са кисело мляко с овесени ядки и плод, овесени ядки със сирене/извара, бананови палачинки само с жълтък без белтък, солени мъфин с ябълка и морков, препечена филия с масло и сирене/ извара.

# 428
Аз и давам също и овесени ядки или кисело мляко с плод или натрушени бисквитки, също и правя и юфка от спелта но я смесвам с царевична каша и я друбя че иначе и е трудно преглъщането хаха и добавям и сиренце и масло Simple Smile

# 429
Моите предложения са кисело мляко с овесени ядки и плод, овесени ядки със сирене/извара, бананови палачинки само с жълтък без белтък, солени мъфин с ябълка и морков, препечена филия с масло и сирене/ извара.

Това в случай, че детето яде неща, които не са пюре. Нашата грам не обича да има парчета и или трябва да е пюре, или каша. Каша обаче на обича и съм се видяла в чудо каква СЗ да предлагам - за закуска още нямаме заместена, защото нещата, които биха се давали на закуска са по-едри и не ги яде. За СЗ пък не ми се струва редно всеки ден да яде плодови пюрета - мисля, че е много захар. Тъкмо седнах да търся идеи за СЗ и видях, че има тук раздвижване в темата Simple Smile

# 430
Моето детето си категорично отказваше каквито и да е парченца, направо се бях видя в чудо... Изведнъж преди 2 прояде Grinning Аз съм много настоятелна и постоянно му давах парченца и явно свикна с идеята, че трябва да дъвче, а не да гълта като фиточе.
Мисля, че най- вече се научи с хлябче, защото му харесва. Сирене все още не харесва, фен е на изварата.
Ако не си пробвала давай нещо отделно, а не да е пюре с парченца. Много деца им е трудно да се хранят с нещо едновременно с парченца и пюре. Обаче се научават бързо с нещо за гризкане- парче хляб, бисквитка, меки плодове или сготвени зеленчуци. Кака му го захрани с пуканки Grinning

# 431
При нас пък яде пюрета с малки парченца но не иска да гризва нищо, какво ли не и предлагах и давах в ръчичка и и показвам че трябва да го сложи в устичката си но не не иска ядосва се и почва да го мачка и троши 😄😄 ама тя ппц си е и от бебетата дето не лапат нищо, нито ръцете си слага в устата нито играчки, нищоо 🤣

# 432
Нашата много обича да й давам да гризка хляб, броколи, всякакви неща дето може тя да си пъха в устата. Проблемът е, че тях й ги давам след хранене, защото "изяжда" микро количество и няма как така да се наяде. Затова продължавам да опитвам поне пюретата да са с някакви парчета, иска ми се кус-кус, овес, ориз да прояде, да мога да давам попара и прочее....ама да видим кога.

# 433
Ами тогава освен да ви успокоя, че при нас няма нито едно заместено хранене. Закуска 2-3 пъти съм предлагала и беше твърдо отказана. Обяда понякога изяжда хубаво количество, ама не всеки път. За следобедна закуска пак хапва, ама не успява да замести хранене. Понякога предлагам и вечеря, ама и там удрям на камък. Иначе просто си мезва от нашето хранене Grinning Само да види, че някой е на масата, зарязва всичко и отива да направи проверка Grinning

# 434
Нашата много обича да й давам да гризка хляб, броколи, всякакви неща дето може тя да си пъха в устата. Проблемът е, че тях й ги давам след хранене, защото "изяжда" микро количество и няма как така да се наяде. Затова продължавам да опитвам поне пюретата да са с някакви парчета, иска ми се кус-кус, овес, ориз да прояде, да мога да давам попара и прочее....ама да видим кога.

Опитай да ѝ дадеш нещо да си гризини докато го прави ти давай пюре  с лъжицата. Също може да пробваш да топваш отделна лъжицата в пюре/каша  и да ѝ я даваш да я облизва. Става мазало, но също дава много добър резултат.
Иначе аз готови каши не давам, варя му елда, просо, киноа, овесени ядки, булгур. Подправям с масло и сирене/ извара. Може и с малко плодово пюре. Аз слагам директно настъргана ябълка, круша, намачкан банан. Зависи какво обича и яде детето.

Общи условия

Активация на акаунт