Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 529
  • 520
  •   1
Отговори
# 405
Аз лично поне до годината не бих махнала 2-те млечни хранения. Някои деца и до 3г си пият сутрин и вечер мляко.

# 406
Ние от месец вече имаме 2 заместени хранения, пюре и каша. И на мен в началото ми се виждаше невъзможно да заместя но постепенно се случиха нещата. Изведнъж прояде, даже тея дни мисля да вкарвам и закуска. При нас режима е ставане към 7 и 30 +/- 30 мин и лягане в 21. Прави 2 или 3 дремки зависи от това по колко спи, като от последното спане става не по-късно от 17 и 30. Яде 4 пъти на ден, като понякога се събужда и посреднощ да яде, но не всеки път. И моята си върви дребничка, последния път беше 64см и 7 и 200 Blush

# 407
Много лош начин за рекламиране си избрала... Да започнеш бизнеса си с лъжи

# 408
Здравейте, момичета! Темичката ни се възроди отново, радвам се! Александър има вече по 2 спанета. Става към 7-7:30ч. Заспива пак към 9 +/-30мин. за около 40мин. до час.  После на обяд спинка от 12:30-13ч до към 15-15:30ч. И вечерния сън, който започва 20-20:30, понякога и 21ч. Имаше 2 или 3 пъти дето отказа едното спане и спа само на обяд към 3,5ч. Повечето пъти има дълги бодувания по 4-5-6ч.
Храненето ни е повече млечното към 5-6пъти мисля, като нощното е 2 пъти. Захранен е с повечето неща, като остана телешкото да вкарам и глутена, както и краве млякото. Иначе имаме обедно въведено и понякога и следобедно,но обича да си поцоква млякото.
Започна доста да пълзи от месец вече, а от скоро и се надига, катери се по мебелите и много обича на спалнята да се катери по мен.

# 409
  • София
А до кога трябва да имат минимум 2 хранения с мляко? Сутрешно и вечерно/нощтно?
 Ния от много време си е на 5 хранения. Сутрин пие мляко, обед и следобед е на пюре и каша и вечер и преди да заспи са пак мляко. След седмица макс две ще почвам попара и като цяло да заместя закуската, но така двете и хранения с мляко ще са последните 2, а не сутрин и вечер. Не знам проблем ли ще е или пак си се води в норма щом ще и останат 2 млечни хранения.

До годинката първото и последното хранене трябва да бъде млечно. Аз заместих вече останалите три хранения. Въвела съм всички меса без конско и свинско, почти всички риби за възрастта без сьомга, почти всички глутенови култури. Мисля скоро да започна въвеждането на кисело мляко, белтък и ядките.
Вчера Малчо стана на 7м и е доста активен физически. Свалихме нивото на кошарата преди седмица, защото се надига и хапе хоризонталната дъска, сяда си на дупето и прави опити за изправяне. Много е бърз, докато отида до другата стая за 30сек, той прекосява цялата стая и затваря вратата и застава пред нея и едва влизам без да го нараня. Трябва да обезопасим в най-скоро време, защото откри как се отварят чекмеджетата и вратичките на тв шкафа и много обича да ходи там.
Официално мина на две дремки като първата е доста продължителна поне час и половина, а втората е 45мин колкото да възстанови и да издържи до вечерта, което е супер, защото като дойде момента за една дрямка, лесно ще отпадне. За радост спи по цяла нощ без прекъсване по 11ч, но не и аз, защото като се напишка започва да се върти и го чувам и ставам да го сменя. Днес така станах в 6ч и се разсъних, а той все още спинка. 🙂

# 410
И нашата госпожица мина сама на 2 дремки и се чудех дали не е проблем, понеже всички говорят за 3 дремки. Реших, че не е щом си спи по цяла нощ непробудно. При нас иначе е същото като при вас - едната дрямка е дълга - час и половина, втората е някъде час.

# 411
Здравейте и от мен! Моята бебка се храни  4-5 пъти на ден, в повечето случаи 4. Обедното и следобедното хранене са ни избяло пюрета. Мляко сутрин и вечер.

Аз се безпокоя за друго, още не може да стои седнала без да се държи за нещо и не може да се изправи сама в седнало положение, за изправяне на крачета изобщо не мисля още. Първата ми дъщеря на 8 месеца стоеше права и обикаляше мебелите. На 30.09. Навършва 8 месеца. Според вас има ли причина за безпокойството? Ортопедът каза, че е едра и е нормално. Сега  е 9кг и 400 грама.

# 412
Правилно е казал ортопеда! Не се тревожи Hexe2021, в повечето случаи, когато бебето върви за месеца, в който е по-едро развитието леко се забавя от към сядане, ставане, пълзене и дори прохождане. Имам 2 приятелки дето момиченцата им въряваха едрички и в по-късен месец проходиха, но това не означава, че е проблем в никакъв случай. Просто децата си знаят най-добре, кога са готови да се изправят, а ние трябва да имаме търпение и да не се притесняваме.

# 413
Здравейте, моята девойка (8++) вече пълзи, иска да се изправя, но все още не може.
Притеснява ме това, че все още не казва мама, баба, дада.. Бърбори си през цялото време, бръмчи с уста, но не слива тези звуци. Също така няма желание да даде боц, пет и т.н. Единственото й желание е да се движи. Имали причина за притеснение според вас?

# 414
Не, разбира се, че няма. Ако имаше, какво да кажем ние, на които децата ни не пълзят и не седят, камо ли да се изправят Grinning Grinning Grinning Нашата казва само една сричка - БА и то от дъжд на вятър, за сливане е много рано, камо ли осмислено. Осмисленото казване на мама, тата и тн се случва на година и след това. Преди това всичко си е лепетна реч на посоки Simple Smile

# 415
И моето бебче днеска прави 9 месеца и все още не пълзи, само назаде. Изправя се понякога ако и е по-ниско и се задържа правичка и хваната за някъде за няколко секунди. Има голямо желание да прави крачки и постоянно иска това да прави. Бърбори и вика много, като е на кеф, прави здрасти, маха за чао, дава пет, показва колко голяма ще стане, прави браво ноо не всеки път само когато тя си реши 😄

# 416
Не, разбира се, че няма. Ако имаше, какво да кажем ние, на които децата ни не пълзят и не седят, камо ли да се изправят Grinning Grinning Grinning Нашата казва само една сричка - БА и то от дъжд на вятър, за сливане е много рано, камо ли осмислено. Осмисленото казване на мама, тата и тн се случва на година и след това. Преди това всичко си е лепетна реч на посоки Simple Smile
Да, знам че за осъзнато е рано. Но всички покрай нас ми казват, че трябва да слива сричките /лепетната реч/ и да дава боц, пет.. И вече започвам да се филмирам 😒

# 417
Да, знам че за осъзнато е рано. Но всички покрай нас ми казват, че трябва да слива сричките /лепетната реч/ и да дава боц, пет.. И вече започвам да се филмирам 😒

Моята е на 8++, на 24.11 ще стане на 9. Нито една сричка не излиза от устата и, само нечленоразделни звуци,  не дава пет, не прави боц не маха за здрасти и чао... не пълзи не се изправя. Само седи и се върти като пумпал. Няма повод за притеснение, когато са готови ще го направят. Simple Smile

# 418
Моята е на 9+ за сричките казваше ги баба и мама но от скоро не и се говори. Тя пък седна самостоятелно на 8++ месеца, което си е късно, но не се притеснявам. Имаше период в който го мислех, но в крайна сметка всяко дете си е различно.

# 419
Нинче мисля че не е късно, дават го 7-9м, моята още не е седнала самостоятелно Sad седи супер стабилно,  обаче сама не съм я видяла да сяда. Иначе 30-40 мин без проблем е седнала играе си така друса се, клати се напред - назад.

Общи условия

Активация на акаунт