Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 576
  • 520
  •   1
Отговори
# 195
Моята през деня почти не спи, рядко се лъже и спането й е 10-15 минути. На гърда се унася много, но в момента, в който я махна, се събужда. Има и случаи, в които не се, но са по-рядко

# 196
Момичета, много сте изписали и все полезни неща. И аз ще пробвам да мина при Фурлакис, прегледа на беба беше за минута без никакви препоръки и съвети и въобще не съм доволна.

Elpi, препоръчвам ти да вземеш еластичен слинг и така да приспиваш временно бебето. Явно сте влезли в някакъв порочен кръг и е изнервено детето. На тази възраст трябва да спи минимум 14 часа на денонощие.

Ние сме по метода easy- събужда се , храня, играем си и приспивам с шъшкане

Едит: сега се усетих, че вече е нов ден Simple Smile Христос Воскресе! Бъдете живи и здрави, щастливи и благословени!

# 197
Воистина Воскресе! Всички да сме по -добри, здрави и благословени!

# 198
Elpi - Ако ще те успокои, ние няколко дена бяхме точно така -
Цитат
Когато дойде време за ядене се започва гърчене, истеричен рев и яде 70-80 цял час и цялата е мокра от плюене на мляко .

Премина си този период, въпреки че все още доста се гърчи от колики, за което почнах да я водя на боуен.

Не се притеснявай, тези мъки, които имате не са от корона вирус. Просто е съвпаднал момента с някой скок в растежа сигурно и като сте влезли в този порочен кръг, сега ви е трудно да излезете. Нашата, когато хем ревеше от глад, хем плюеше шишето, както си описала по-горе, се разчетох доста и имаше 30000 възможни причини. Едната, както е написал някой преди мен е да й трябва антирефлуксно мляко или да има алергия към белтъка на кравето мляко. Други причини са млечница, никнене на зъб, претоварване и какво ли още не. Аз ги изключих, защото забелязах, че това го прави само на храненията през деня. През нощта като е успана си ядеше напълно нормално на всички хранения т.е. няма как да е някакъв дискомфорт, защото алергията или млечницата не спят Simple Smile Това ме наведе на мисълта, че си е емоционален някакъв период и за няколко дни премина. При вас може и да е различно де....пробвай да приспиваш във слинг или върху теб - при мен това работеше. Слагах върху нормалната възглавница такава за бременни, за да съм надигната да не й се връща храната и я слагах върху мен. Не е много удобно, но съм спала по 2-3 часа така, за да спи и тя. После като почне да наваксва със съня малко по малко би трябвало да се оправят нещата (освен ако проблемът ви наистина не е физиологичен).

# 199
Момичета, да се допитам за нещо и аз. Моето момче след първия месец беше започнал да ака веднъж на няколко дни, само на кърма е и знам, че е нормално, така че не се притесних. От няколко дни обаче е започнал да пръцка по малко през час-два, на всяка смяна на памперса има по малко, горе долу колкото монета от един лев. Не е разтройство, защото е с нормална консистенция, но на моменти има леко зеленикаво. Понеже той не е акал така от новородено, въпросът ми е това нормално ли е, или нещо му е разстроен стомахът? Аз от няколко дни пия Зинат, за който знам, че е съвместим с кърменето, но се чудя нали не е заради него.. Някой по-опитен ще даде ли съвет? Ще говоря и с ЛЛ, но на нея нещо и нямам много доверие, че не е педиатър и не знам колко е адекватна по тези въпроси..

# 200
Моят също е на кърма и това е почти при всяка смяна на памперс. Отделно си ака по няколко пъти на ден.

# 201
А какво ползвате против подсичане в такъв случай? Аз до момента ползвах крема на Мустела и не сме имали никакъв проблем, но сега заради честото пръцкане явно, му се подсече дупето.

# 202
А какво ползвате против подсичане в такъв случай? Аз до момента ползвах крема на Мустела и не сме имали никакъв проблем, но сега заради честото пръцкане явно, му се подсече дупето.
Привет, аз съм от мартенската тема, но следя и тази. Ако има обривче може да е започнала гъбична инфекция, предвид че пиете и АБ. Моето момче имаше обривче и личната му изписа канестен крем. За няколко дни изчезна. Ако има протрито може да мажете с цикатридина. А иначе кремчета за под памперса много - аз съм най-доволна от бепантен за сега.
Хубаво е дупето да се изчиства и подсушава добре, дори и да чистите с кърпички. Дори и да изглежда не по-голямо от левче, част от акото е попило в памперса и си заслужава измиване.

# 203
  • София
И на моето момче по същия начин му се беше подсякло дупето от мокрите кърпички. Като пръцкаше зацапваше гащите и понеже няма как да го мия нон стоп на всяка смяна на памперс, защото при него са около 20 дневно, започнах да бърша с линимент на Мустела или жълтите кърпички от DM babylove, защото са мазнички. Подсеченото оправихме с Бепантен за подсечено дупе и го оставях голичък след баня да подиша кожата. За няколко дни се оправи, а сега не пръцка по този начин, явно е било период.

# 204
Аз по принцип ползвам линимент, но тези дни бяхме при майка ми и тя го преобуваше основно. Каза, че й било по лесно да ползва мокрите кърпи.. Уж са water wipes, но все пак, като се ползват толкова често.. Сетих се, че имам вкъщи на A Derma Cytelium май беше, за разранени кожни участъци, та го мажа с него от снощи и ми се струва, че има подобрение. Оставям го и на въздух малко при всяка смяна на памперса. Надявам се, че не го тормози междувременно, докато го оправим..

# 205
Ние ползваме water wipes, линимент и жълтите мазни кърпички от ДМ. Ако дупето е избърсано след пишкане само с водните кърпички задължително трябва да изсъхне напълно преди да сложите новия памперс. За наакано минавам или с мазните, или с линимент, но после задължително мия в банята. Само ако сме навън не мия...иначе бепантен ползвам и съм много доволна - ако има някакво леко подсичане започнало, при хубаво омазване до ден-два минава....

# 206
И аз използвам линимента на Мустела, много съм доволна. И кърпи Бебо използвам, не са много мокри като повечето. Казала съм си, че ще пробвам мазните кърпички на ДМ, но понеже имам няколко пакета Бебо и за сега гледам тях да изразходя преди да купувам други. Като използвам линимент и използвам доста малко мокри кърпи. Преди го миех след всяко ако на мивката, но той започна да ака по 1-2 пъти на ден и само го забърсвам. На всяка смяна го мажа с кремче, Павловича мас използвам, само на нощното хранене и смяна едва гледам и не го мажа, а набързо сменям памперса.

# 207
Аз си признавам, че започнах да го мия само при по сериозно наакване, защото доста ми натежа вече и ми е трудно да го удържа с една ръка на мивката. Иначе кърпички, после линимент и кремче или само линимента, ако не е пръцкал. Днес ще ходим на консултация, но мисля, че е около 6 кг вече, а аз с моите 47 кг.. не знам как ще се оправям след още някой месец.

# 208
В една от другите теми бях споделила, че съм много доволна от кремчето за дупе на Wooden Spoon. Слагам поста си в скрит текст:

Скрит текст:
Аз ползвам Wooden Spoon - шампоан за коса и тяло, масло за тяло и крем против подсичане. Много съм доволна от всичко, синът ми е на 2 месеца. Особено кремчето за дупе не го заменям за нищо на света! Текстурата му е по-скоро на мус, при допира му с кожата се разтапя и супер лесно се нанася и размазва, в резултат на което е и супер икономичен (не като прехваления бепантен, дето ако искам да намажа хубаво цялата зона на пелената, изразходвам половин тубичка). Излишно е да казвам, че не сме имали зачервяване до момента. Ще ходим на море септември, тогава той ще има навършени 6м. и ще взема слънцезащита пак на марката. Между другото с бебешкото масло за тяло се мажех по време на бременността против стрии (бях го срещнала като препоръка от една блогърка). Нямам нито една, като няма как да съм сигурна, дали е от маслото, но все пак Simple Smile
Мокри кърпички ползвам на Бебо с вода - плътни, здрави и напоени, точно колкото трябва.

Можете ли да ми препоръчате ортопед за преглед с направление? За София става дума.
Гебура, надявам се да сте си изкарли добре в Гърция! Моля те сподели как беше пътуването на дълъг път с бебе, че ние до сега сме правили максимум 30-40 мин в колата с малкия.

# 209
Аз имам мостра на този крем на wooden spoon и я бях взела за болницата. Ползвах го, но докато се приберем, беше започнало да му се зачервява леко и минах на Мустела. Може и да е станало така обаче, защото са ползвали гадни кърпички в детска стая и също май не ги мажеха с крем при смяна на памперса. Поне на нас не ни бяха оставили кремче, само кърпички, добре, че си носех. А пък го взимаха сутрин и вечер за тоалет и визитация, та не беше при мен през цялото време. Може да му дам втори шанс, пък ще видим. Аз по принцип също съм фен на марката и мисля да взема тяхната слънцезащитна за лятото.

Иначе крема на Мустела също е много икономичен. Вече два месеца го ползвам и щях да имам още поне за един, ако баща му не го беше наседнал една вечер и после го събирахме от одеялото на спалнята. 😂

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 11:06 от yana_rr

Общи условия

Активация на акаунт