Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 563
  • 520
  •   1
Отговори
# 180
Момичета имам въпрос относно козметиката която използвате за бебоците. Доста е изписано по темата, но ме интересува след вече 2-3 месеца от какво сте доволни и от какво не, защото искам да сменя козметиката на Калоян но съм в голяма чуденка. Досега сме с биодерма, но от олиото все едно му се изсушава кожата още повече, от млякото е по-добре но някакси при нанасяне не попива добре и му държи студено.

# 181
  • София
И ние ползваме измивен гел 2 в 1 на Биодерма, мицеларна вода Биодерма от време на време, олио на Хип и кремовете против подсичане ги редувам - Судокрем, Македонска крема, Биодерма. По принцип добре се отразяват на Малчо. Вчера му купих хидратиращ крем за лице на Weleda. Преди имаше бебешко акне и се изчисти, но кожата на бузките му стана като шкурка. От едно намазване имаше резултат и състоянието на кожата му се подобри. Сега обмислям като свършат продуктите, които имам да мине изцяло на Weleda. Те са с най-чист състав. Племенникът ми ги ползваше и беше с чувствителна кожа и му се отразяваха най-добре, по-добре от специализираната серия на А-дерма за атопична кожа. Сега в аптеки Медея са на -20% намаление.
Иначе с две ръце препоръчвам крема за млечни корички на Биодерма. От две намазвания крустите паднаха на 90% и при следващото къпане съвсем ще изчезнат. Когато беше подсечен, ползвахме Бепантен за подсечено дупе и много му помогна.

# 182
Owly моята много плаче... направо ми се къса сърцето, за това и доста от времето е с мен в раницата, вместо с гащите Sad с тях като е само върху мен успява да заспи след солидна порция рев. Дано при вас всичко е наред, после и при моята на 12 също...
 Аз успявам да я оригна на кракът ми... като тигър не съм опитвала още.

Аз използвам измивния на Биодерма супер доволна съм от него, за дупе също съм с него,  но мажа само ако има зачервяване леко. Овлажнявам кожата и с А -дерма или Биодерма, предимно А дерма и с това оправих и личицето и след акнето, защото както каза Gigi91 беше като шкурка, а туширах акнето с цицакрема на А дерма, и след това овлажнявам. Реално от раждането олио не съм ползвала, нищо че е зимно бебе, свикна и вече не и е студено даже се усмихва вече, кожата е супер мекичка и нежна.

# 183
Измивният гел е на Бебо, както и олиото. Много съм доволна от тях. Лосиона ми е на Мустела и нещо хич не го харесвам, чакам го да свърши и да взема нещо друго.

# 184
Сим, Имаш предвид тигъра на клон?
http://farm1.static.flickr.com/103/292819781_e141080685.jpg?v=0

Снимката е някаква от нета. Аз всъщност държа главата към лакътя, а не в дланта.

Той показа да е по-скоро на лакътя и главата надигната и подпряна на ръката, за да се разтягат мускулите. Ще пробвам пак утре, стори ми се удобно в кабинета и като го хвана така наистина стои, но не запомних добре как точно беше хванал тялото, за да са разкрачени краката.

# 185
  • София
То като легне на ръката и двете крачета остават от двете страни на ръката - няма проблем. Мъжът ми така разнасяше и предното дете - те обожават тази поза - успокоява ги явно и коремчетата се чувстват добре

# 186
  • София
Аз се включвам да дам отзиви за бибероните които поръчах. Пробвах два дни с тях да му давам и върнах старите. Уж на най-слабата капка му пуска много, бързо го изяжда и не усеща, че се е наял. Отделно това което не може да преглътне го плюва и целия става мокър докато яде. Та сега пак си яде с тези дето пише 1м+

# 187
Здравейте, следя темите още откакто бях бременна. Дъщеря ми се роди на 12 февруари и всичко беше супер с изключение на това, че не ми се получи с кърменето и винаги е била на АМ.
Края на март се разболя от корона вирус и от тогава започнаха проблемите. Съжалявам, че ще стане дълго, но съм отчаяна и ми трябва мнение на по- опитна майка, защото опитах всичко, което прочетох. Когато се разболя започна да яде  наполовина по-малко и буквално трябваше да я храня по 14 пъти, за да ги достигне и да не се обезводни. Всичко уж премина, но няколко дни след като се почувства по-добре спря да спи през деня - буди се след 10мин. и няма заспиване. Когато дойде време за ядене се започва гърчене, истеричен рев и яде 70-80 цял час и цялата е мокра от плюене на мляко . От няколко дни реве брутално нон стоп. Опитах различни шишета, пози, давах водичка, ако още не е време за ядене, различни размери биберони на шишетата, температура на самото мляко, от днес е на Нан и не помага нищо. Със съня е същото - на ръце, в креватчето, люлеене, пеене…
С две думи нито яде, нито спи..
Ако е объркано написано се извинявам, но с толкова сън, толкова ми работи мозъка.

# 188
  • София
Миличката… 😔 нещо я мъчи, а като не спи и става крива и влизате в порочен кръг. Лекарите какво казват?
Аз бих пробвала антирефлуксно мляко (примерно Хумана АР), сироп за рефлукс и различни видове капки за колики. А за спането повиване и бял шум и може би уцелване кога точно да я слагам да спи. Моята е на 5 февруари и в момента около час и 15 след събуждане е най-точният момент - заспива най-лесно и бързо - но всяко дете е различно, така че пробвайте (нещо между 45 минути и 2 часа трябва да бъде). Стискам палци да се оправи

# 189
Elpi не мога да ти дам съвет, но ти съчувствам и дано скоро бебчето ти да се възвърне към нормален ритъм.
Започнах да чета ръководство за недоспали родители и исках да ви попитам дали вашите бебета заспиват веднага след кърмене? Защото моето да, а от книгата става ясно, че не е ок, за да не свърши ва бебето храненето със съня. Мен ми е жал да я събудя като заспи, и ме е страх, че ако я събудя, не знам дали въоцще после ще заспи :д

# 190
Elpi не мога да ти дам съвет, но ти съчувствам и дано скоро бебчето ти да се възвърне към нормален ритъм.
Започнах да чета ръководство за недоспали родители и исках да ви попитам дали вашите бебета заспиват веднага след кърмене? Защото моето да, а от книгата става ясно, че не е ок, за да не свърши ва бебето храненето със съня. Мен ми е жал да я събудя като заспи, и ме е страх, че ако я събудя, не знам дали въоцще после ще заспи :д

Защо не е ок? Моята заспива на гърда постоянно

Елпи, дано всичко е наред, стискам палци! И това ще мине.

# 191
Няма по- бързо и лесен начин за приспиване, освен кърменето.
Дъщеря ми я приспивай така до 1г и 3м, драми сме нямали. В рамките на 7-10 дни спрях да я кърмя за приспиване. Държа да отбележа, че беше без драми и изтирични ревове часове наред. От тогава заспива с приказка, песничка или просто докато съм до нея в леглото. Не съм я приписвала на ръце никога.

# 192
  • София
Elpi аз бих я завела на лекар или някой който да викна вкъщи да я види, да я проследи. Консултант по хранене и спане могат да помогнат най-добре.

# 193
Не знам дали е ок или не да заспива на гърда , за мен е супер удобство. В книгата се описва метод “ лесно” - да се изготви режим на бебето / хранене, бодуване , сън/. Дали някой е опитвал този метод ?

# 194
Blue, ако бебето си яде, спи и е спокойна защо ти е режим по книга? Аз ако моята заспиваше на цица щях да съм щастлива... а не 1ч да приспивам. Като моята даже не прави нужните часове сън през деня, има около 14ч макс сън.

Общи условия

Активация на акаунт