Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 558
  • 520
  •   1
Отговори
# 165
И моят се върти от родилното още и редовно го намирам настрани с опряна в мрежата на кошарата глава, той реве като стигне до там. И веднъж краката му бяха там, където му бях сложила главата, когато го оставях да спи, а като се събуди да яде беше наобратно, много ме изненада и това беше още втората седмица. Краката си ги вдига също много, ние с баща му викаме, че почти свещ прави. Снимали сме всичко и на видео и ще му показваме какъв смешник е бил. Grinning И той е със спален чувал, иначе все се отвива.
А за спането, за да спи в правилна позиция настрани, мисля че има едни възглавници, но ако има проблем като дисплазия не се препоръчва спане настрани дори с тях. Най-добре да се отиде при Фурлакис и той да каже какво е най-доброто за конкретния случай.
И моят си държи главата все на дясно и това е, защото някои бебета се раждат с не добре развити мускули от едната страна на врата, даже доста често се среща, но се оправя лесно и минава напълно, трябва да се кара да си върти главата на другата страна, когато е буден, възможно повече. Моят има съвсем леко сплескване отдясно, заради предпочитанието му да спи на тази страна, но за 1-2 месеца ще се оправи със специална възглавница и държане на ляво възможно повече.

# 166
SImD23, това за възглавницата Фурлакис ли ти го каза?
Искам да отида при него, проверявам постояно дали ще се освободи пп-скорошна.

# 167
На мен ми забрани да слагам моята беболина настрани заради дисплазията. Каза само по гръб и да въртя главата, както до сега(така ако има мляко то изтича). Весник до 2ри май няма да има часове със сигурност, защото той не е в страната, каза ми защото в моя случай каза ако имам нужда от помощ със слагането на гащите или нещо ме притеснява да отида веднага. Но ти си дебни може да изкочи някой час. Аз така успях да запазя, една февруарска мама във фб се отказала и аз съм щастлива че успях да се вмъкна.
Моята също вече сама си върти главата, и сега слагам играчка, за да е завтртяна в позицията която сега е ред, та поне главата да не се сплесква.

# 168
  • София
Едно към едно и моят преглед при Фурлакис - каза, че не я държа правилно и също, че е много напред с материала и да правим всички упражнения и за след 3 месечни още от месец и половина. На нея много и харесват коремните преси и успява да се набере и да държи изправени глава и гръб.
Тя също предпочиташе надясно, даже много се извърташе. Аз взех възглавницата на Фурлакис и съм много доволна. Коригира се предпочитанието. Иначе той препоръча като носим да завъртаме главичката наляво да се разтегнат мускулите.

# 169
По темата за съня, това да се слага бебето настрани е изключително старо и грешно разбиране. То води до бум на СВДС през 70те и 80те години, когато прочутият д-р Спок включва този съвет в книгата си, а от там той достига до милиони домакинства.
Ето статия по темата: https://www.theguardian.com/society/2016/aug/26/back-to-sleep-su … ath-peter-fleming
Ето и актуалните съвети за безопасен детски сън:
https://www.cdc.gov/vitalsigns/safesleep/index.html
Mоже да се ползва google translate, за да се прочетат статиите.
Тъжното е, че 21ви век, в някои болници все още не са запознати... В родилното, в частна болница, ми носиха бебето легнало настрани, подпряно с навита на руло пелена откъм гърба. Макар да бях добре информирана преди да родя, и аз го слагах така даже и първите няколко дни вкъщи, докато се осъзная. Отдавам го на стреса, хормоните, умората и т.н....

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 09:56 от Freyaaa

# 170
Каква е тази възглавница на Фурлакис?

И на мен в родилното ми го носеха на една страна!

Едно към едно и моят преглед при Фурлакис - каза, че не я държа правилно и също, че е много напред с материала и да правим всички упражнения и за след 3 месечни още от месец и половина. На нея много и харесват коремните преси и успява да се набере и да държи изправени глава и гръб.
Тя също предпочиташе надясно, даже много се извърташе. Аз взех възглавницата на Фурлакис и съм много доволна. Коригира се предпочитанието. Иначе той препоръча като носим да завъртаме главичката наляво да се разтегнат мускулите.

# 171
# 172
Мейлът на Фурлакис го има в сайта му, а ако някой не го намира, може на лично и ще се разтърся. И ние сме с ортопедични гащи иначе - на 25 март ги сложихме и на 3-ти май ни е следващият час - надявам се да ги махнем вече тогава, че е много досадно и ми писна Simple Smile

Също така дисплазията, при толкова малки бебета, ако е и на двете тазобедрени ставички значи е станала още в корема. Това не е нещо, което бременната може да контролира, просто стоят много притиснати там. Ако е само на едната, може да се говори за неправилно носене или кърмене евентуално, така че не си вкарвайте излишни филми, че сте го причинили вие. Това също е информация от Фурлакис Simple Smile

# 173

Абсолютно същото като при нас. Сега гледам често да го нося и все му държа главата на ляво, но много недоволства и се надявам по-бързо да се разтегнат, че е много досадно. А вие запомнихте ли как да се носи подпрян на предмишницата и главата стои на ляво, тялото надолу ли беше или настрани и помня, че се хващаше между краката, но как точно, не мога да го докарам нещо?

# 174
Мейлът на Фурлакис го има в сайта му, а ако някой не го намира, може на лично и ще се разтърся. И ние сме с ортопедични гащи иначе - на 25 март ги сложихме и на 3-ти май ни е следващият час - надявам се да ги махнем вече тогава, че е много досадно и ми писна Simple Smile

Също така дисплазията, при толкова малки бебета, ако е и на двете тазобедрени ставички значи е станала още в корема. Това не е нещо, което бременната може да контролира, просто стоят много притиснати там. Ако е само на едната, може да се говори за неправилно носене или кърмене евентуално, така че не си вкарвайте излишни филми, че сте го причинили вие. Това също е информация от Фурлакис Simple Smile

Owly, твоята беба много ли плаче, като и ги слагате гащите? И успяваш ли нон стоп да е с тях? При моята е само на дясната тазобедрена, каза че е сигурно и от утробата и неправилно носене/кърмене, аз я слагах на страни на възглавницата, но така съм гледала на лекциите... тя сама се извърташе по гръб и аз пак въртях Sad

# 175

Owly, твоята беба много ли плаче, като и ги слагате гащите? И успяваш ли нон стоп да е с тях? При моята е само на дясната тазобедрена, каза че е сигурно и от утробата и неправилно носене/кърмене, аз я слагах на страни на възглавницата, но така съм гледала на лекциите... тя сама се извърташе по гръб и аз пак въртях Sad

Привет Миленче Simple Smile

Ами в началото малко плачеше, ама буквално само първите 2-3 пъти като ги слагахме. Нон-стоп е с тях вече месец, Фурлакис каза максимум 1 час на ден да е без тях, което реално е сумираното време за смяна на памперс и къпане. Иначе всички лекции, уебинари и прочее по кърмене, показват кърменето точно така - на една страна, даже книгата на Хедра, така че те разбирам. Стискам си палци на себе си на 3-ти май да каже, че много добре са се наместили нещата и да ги сваляме Simple Smile

# 176
И ние сме с тази възглавница , при нас проблемната страна е дясната. Опитвам се да я слагам, но не на всяка цена. С кърменето ми е трудно да е така с ръка между краката, опитвам се, но още се уча.

Да попитам някоя ползва ли многократни подплънки за кърмене? И ако да, споделете от кои сте доволни. Тези на авент еднократните пускат някакви влакна по зърната и много ме дразнят.

# 177
Аз използвам еднократни подложки на Kikka boo. Много са приятни, не запарват и не отделят власинки

# 178
  • София
Сим, Имаш предвид тигъра на клон?
http://farm1.static.flickr.com/103/292819781_e141080685.jpg?v=0

Снимката е някаква от нета. Аз всъщност държа главата към лакътя, а не в дланта.

# 179
  • София
И аз от лекциите по кърмене, които съм гледала, така запомних, че в поза кръстосана люлка, в която винаги го кърмя, е на една страна и аз му подпирам дупето. И на мен ми го носеха понякога настрани в родилноти. А с тази поза тигър на клон винаги се успокоява и по-лесно оригва.

Общи условия

Активация на акаунт