Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 545
  • 520
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Следих редовно в Супердок, често се освобождават по-ранни дати. Аз бях блокирала и един за 6 юни преди да изскочи този за април и го пазя за всеки случай ако нещо се наложи. Ако ти върши работа тази дата, ще го освободя. 🙂 Следващия преглед при него ще бъде като Бебчо навърши 6 месеца, затова запазвам отсега. Една приятелка ми каза, че ако звъннеш по телефона и кажеш, че става въпрос за новородено, ще ти дадат по-ранен час.

# 151
Благодаря, Owly!
На кой имейл да пиша?

Казвам ви като някой, който като искаше да запише час март месец при Фурлакис, най-ранният в супердок беше в края на май...
Пишете му имейл, кажете че сте с бебе на еди си колко месеца и че става дума за първи преглед при ортопед. Той ще ви даде час от тези, които му ги отменят, но не излизат в системата (ако има, разбира се).

На нас ни влезе в положение и веднага ни даде за след 10 дена (това още март месец беше).

# 152
gigi, а някакви по-специфични упражнения с крачетата трябва ли да се правят? При нас прегледа мина много набързо при един препоръчан лекар в Пловдив. Каза само, че ставите са добре, за упражнения - свиване и разкрачване на крачетата настрани, носене в слинг или раница. Никаква проходилка и в стол за хранене след 6 месец. А, каза и че можем да го сядаме в нас с опряно гръбче, което мен ме шокира.. не знам колко е адекватно.

Ако откриете някакво разковниче за возенето в кошницата, споделете, моля. Нашият също много плаче, имам чувството, че го е страх и не знам как да му помогна да се успокои, биберон не иска.

# 153
И аз ходих при Фурлакис във вторник, миналата седмица 1 ден рефрешвах страницата в супердок с надеждата да се освободи някой час и да го заема и така и стана. Упражнения показа много, аз за сега правя колело, тупаница и това с разкрачването на краката, а на ръцете правя всичко, което ми показа. Страх ме е още да го въртя като него и понеже ще ходим на час за упражнения на едно място, там жената обяснява същите упражнения и ще се надявам да ми даде кураж да правя повече от упражненията. Той ми показа и коремни преси, които се правят чак след 3 месец, но понеже моя си държал хубаво главата и бил много силен в ръцете, така че можело от сега да ги правя. По никакъв начин не трябва да седи, даже с опрян гръб в нас. Винаги като го носим трябва да е хубаво разкрачен и да се държи за дупето, както джиджи е описала. Той го размята и изглежда всичко много лесно като го прави, но реално мен ме е страх да си го подмятам така и не ми е лесно да го държа като него и да правя упражненията като него, но се опитвам и с времето се надявам да задобрявам и да ми е по-лесно.

# 154
Петя, какво предписаха на бебчо. Моята е вече повече от 10 дни със сополи и не й минават.
Баткото е с много запушен нос със зелени сополи, а при бебчето не е чак толкова зле. В повечето случаи успява да си диша през нослето. За сега нищо не му пръскам/капя, но ако стане по-зле ще капя с пипетка солен разтвор. Мисля да пробвам и с кърма, понеже ми казаха че помагало.
На вас педито какво ви преписа?

# 155
  • София
Предлагам едно мазило за лесно дишане при бебетата, за малките бебета под 3 месеца се маже на кърпа или директно върху чаршафа в креватчето до главата на бебето. Съдържа етерични масла като евкалипт и мента, които хем успокояват хем отпушват нослето. Моят хубавец връща по малко мляко почти след всяко хранене и носът му постоянно хърка, няма сополи, диша си но хърка. Вечер като му намажа чаршафчето и веднага заспива.
А каката я мажа директно върху кожата много е приятно така каза тя.

# 156
Жълти и зелени сополи означават бактерия. Пуснете микробиология. При нас бяха жълти и се оказаха стафилококи, минаха с МупироНазал за седмица. Ужасно е с хрема.. не искам да си спомням.
При вас явно е нещо друго, но най-добре ще покаже секрет от нослето. Бързо възстановяване!

# 157
  • София
gigi, а някакви по-специфични упражнения с крачетата трябва ли да се правят? При нас прегледа мина много набързо при един препоръчан лекар в Пловдив. Каза само, че ставите са добре, за упражнения - свиване и разкрачване на крачетата настрани, носене в слинг или раница. Никаква проходилка и в стол за хранене след 6 месец. А, каза и че можем да го сядаме в нас с опряно гръбче, което мен ме шокира.. не знам колко е адекватно.

Ако откриете някакво разковниче за возенето в кошницата, споделете, моля. Нашият също много плаче, имам чувството, че го е страх и не знам как да му помогна да се успокои, биберон не иска.

Упражненията, които показа, ги направи супер бързо. Буквално так-так-так-так. Аз досега не бях толкова смела. Както SimD е писала едното е колело. Другото е разкрачване на крачетата с кръгообразни движения навътре и навън. Като го правих имам чувството, че се “смазват” ставите. Следващото беше хващам крачетата както е легнал по гръб и потупвам със стъпалата като ги повдигам и редувам все едно ходи. Това се прави на боси крачета. Ръчичките ги хващам и ги мятам едновременно нагоре надолу както си лежи по корем, след това ги разминавам. И слагане по коремче на хлъзгава повърхност като подпирам крачетата да заеме поза жабка и да се изстреля сам напред. Това го правя върху повивалника с една муселинка отгоре. Друго не се сещам.
Въпреки че го размяташе наляво-надясно, малкия не издаде звук. Беше много смешен, гледаше като насран. 😁 Но определено му хареса. След това като го гушках, гл усетих по-мекичък от раздвижването, а не стегнат. След като навърши 2.5м може да правим коремна преса или както лежи да му хванем ръчичките да се набере и повдигнем нагоре като коремна преса.
Аз кърмя върху възглавница за кърмене и досега бебето лежеше на една страна, но дори докато го храним трябва да бъде разкрачен. Общо взето постоянно разчекнат като жабче.
Ние имаме и кошница, и столче 0-18кг. В кошницата не му харесва. Сега ще разопаковаме столчето, там наклона се регулира. Дано му допадне, че не ми се мисли как ще пътуваме.

# 158
Петя, какво предписаха на бебчо. Моята е вече повече от 10 дни със сополи и не й минават.
Баткото е с много запушен нос със зелени сополи, а при бебчето не е чак толкова зле. В повечето случаи успява да си диша през нослето. За сега нищо не му пръскам/капя, но ако стане по-зле ще капя с пипетка солен разтвор. Мисля да пробвам и с кърма, понеже ми казаха че помагало.
На вас педито какво ви преписа?
Лл оредписа Имунобор, витамин ц, солен разтвор за промивка, антибиотични капки коларгол и хомеопатични цинапсин за хрема.

# 159
Gigi1,  и аз кърмя върху възглавница. Как да го държа, за да е разкрачен, не мога да си го представя 🙂,.
Като спи е на една страна и пак не е разкрачен 🙄

# 160
На една страна не се слага и като спи се слага по гръб, а главата да е на някоя от страните. И аз кърмя на възглавница, но съм го правила по правилния начин и без да ми обяснява Фурлакис. Слагам го по гръб и с едната ръка му обръщам главата и горната част на тялото да гледат към мен. В началото го слагах изцяло настрани и той ревеше и ме удряше и хич не ни се получаваше кърмене, пробвах някои пози и само така ни се получи, знаело си е детето. Краката са му разкрачени като лежи така. На моя каза, че са му перфектни ставите.

# 161
Извинете не е по темата
Но да попитам има ли мами от Пазарджик?

# 162
Мен ме е страх по гръб и на една страна главичката да спи, след задавянето, което преживях. Едвам преглъща на моменти, някой път е от връщане на храна, но мисля, че е и доста често от лиги.

На една страна не се слага и като спи се слага по гръб, а главата да е на някоя от страните. И аз кърмя на възглавница, но съм го правила по правилния начин и без да ми обяснява Фурлакис. Слагам го по гръб и с едната ръка му обръщам главата и горната част на тялото да гледат към мен. В началото го слагах изцяло настрани и той ревеше и ме удряше и хич не ни се получаваше кърмене, пробвах някои пози и само така ни се получи, знаело си е детето. Краката са му разкрачени като лежи така. На моя каза, че са му перфектни ставите.

# 163
  • София
SimD Браво на теб, добре си се справила. Аз не само, че го държа грешно, ами и заспиваме двамата с часове понякога през нощта и то в неправилна позиция и резултатите са налице. Дано се оправи. 😔 Иначе в неговото легло е много шавлив, върти се сам на една страна от втората седмица и често му намирам главата, опряна в решетката или в дъската напречно. Добре, че има чувалчета за сън, защото понякога вдига краката нагоре и се отвива. Иначе това е начина за кърмене:

# 164
Баткото не е имал проблеми, а така съм го отгледала 🙄
Тогава ми казаха на една страна да спи и да  да сменям страните. И това си знам.
Бебо сега постоянно иска надясно и си върти главичката.

Общи условия

Активация на акаунт