Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 541
  • 520
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Оули, с какъв биберон ви е шишето? Моят така през ноща ядеше малки количества и заспиваше, събуждаше се често гладен и беше ужас, дакото се усетя, че той яде по 40+ минути и явно трябва да сменя бибероните с такива с 2 дупки. За щастие бързо се усетих и такива ужасни нощи имахме само няколко, а откакто си изпива млякото за нормално време, не заспива и вече има нощна пауза, ляга в 22-23 и другото му ядене е в 4-5. Е от няколко дена е в скок в растежа и пак ми прави номера, превъзбужда се преди лягане и не заспива до 24, иска да яде по-големи количества и се буди в 3-4, но знам, че това ще отмине и пак ще си е като преди.

Леле заклевам се грам не съм се сетила за това....Биберона е единичка, за първия месец - даже специално взимах с най-тесните дупки, защото нали бях убедена, че ще съм мастер кърмачката и да му е трудно на детето, ако се наложи с биберон, та да не свиква. Май няма да е зле да мина да взема двойка или как се водят - те май са по месеци Simple Smile Ако това подобри нещата, ще имам много да те черпя!
Ние също бяхме така една седмица, докато се отучи от гърдите му беше трудно да яде от шише. Аз веднага почнах с 2дупки да давам, сега съм поръчала с 3, които в различна позиция на шишето пускат по различен начин. Ще почна с най-слабото. Шишетата са ми на авент натурал. Кърмих каката до година и 1 месец, мислех че и този път ще ми се получи ама нъц, та минахме на АМ изцяло. В началото ми заспиваше на шишето, вдигах го да се оригне събуждаше се и после продължаваше. Давеше се с шишето много, но вече свикна и изобщо не му го вадя от устата, докато сам не се дръпне.

# 136
Добре elasmen ти понеже си по-опитна я кажи колко често се сменят тези биберони? Всеки месец ли се купуват нови или кога минаваш на следващия размер? Моите шишета също са Philips natural, точно писах на Сим да я питам - видях, че с новите шишета дето съм поръчала бибероните са 1+ т.е. на тях пише 2 и на кутията има 2 капки, но размерът се води 1+. Самите биберони са с по една дупка. В същото време имам един стар, на който също пише 2, но пък има видими 2 дупчици. Да не би тая двойка да я има в опция с една и с две дупки? Или пък новите модели да ги правят с 1 дупка, ама по-широка ли ддз....обърках се вече, а искам да знам с кой да се опитам да й давам. Ако трябва ще мия постоянно този с двте дупчици, ако той е най-добре, поне докато видя има ли промяна и ако има, да купя още от същите...

# 137
  • София
Owly изобщо нямам опит, купих шишетата от 260мл с биберони на които пише 2. Сега поръчах биберони 3м+ с три различни капки тези
Скрит текст:
Може и моите да са с 1 дупка, не съм ги гледала, за първи път храня с шише.

# 138
  • София
Здравейте, момичета. Голямо затишие.😊
Ние от 3 дни сме си само вкъщи, ужасно време.
Не се сещам изобщо за такъв случай, Цветница и Великден да е бил такъв студ, дъжд и дори сняг..
Ще пътувате ли някъде с бебчетата по празниците?
Ние - не, много ми е тъпо. Винаги сме се събирали с роднините.. на село, или в родния ми град, но сега е мисия невъзможна, с 3 деца (едно от които бебе), и лошо време… Ще караме скромно вкъщи на купен козунак, и много малко боядисани яйца, колкото да не е без никакви. 😁 И така…

# 139
Аз смело и безотговорно отивам в Гърция. Миналата година пак открих сезона великден. Тази година няма да е толкова хубаво времето, но пак мисля ще е по-добре отколкото в София. ММ го беше шубе в началото, сега прегърна идеята.

# 140
  • София
Аз смело и безотговорно отивам в Гърция. Миналата година пак открих сезона великден. Тази година няма да е толкова хубаво времето, но пак мисля ще е по-добре отколкото в София. ММ го беше шубе в началото, сега прегърна идеята.
Браво! 💖 Завиждам благородно!
Смело е, но изобщо не е безотговорно.😁😘 Весело да изкарате!

# 141
Ние също ще пътуваме с бебка по празниците, около 500км. До сега в колата като се вози почти винаги спинка, ще видим как ще на това по-дълго пътуване. Педиатърката ни препоръча на всеки 2-3 часа да и правим почивка от столчето по 20-30 мин

# 142
И ние мислехме да празнуваме на село, но баткото и малкия са със сополи и се наложи да пропуснем. В къщи ще си празнуваме, скромничко.
Моето февруарче е много ревлив тези дни, не знам дали е заради течащото носле или е в някаква фаза. Още десетина дни и ще направи 3 месеца, много бързо минава времето.

# 143
Ние също скримно в ки за жалост. Може неделя да отидем до моето село то е на 50км от София,  но това не го броя, защото ще е за 1 ден. Моята девойка е в скок явно в неделя става на 2месеца вчера спа много и ядеше рядко 5 общо за деня, а днес вече е на 7-8 спрях да броя и не спи от 13 до сега още не е заспала.

Гебура много яко да си изкарате, тъкмо разнообразие и за вас и за беб. Дано спинка и да ви е спокойно Wink

# 144
И ние мислехме да празнуваме на село, но баткото и малкия са със сополи и се наложи да пропуснем. В къщи ще си празнуваме, скромничко.
Моето февруарче е много ревлив тези дни, не знам дали е заради течащото носле или е в някаква фаза. Още десетина дни и ще направи 3 месеца, много бързо минава времето.

Петя, какво предписаха на бебчо. Моята е вече повече от 10 дни със сополи и не й минават.
Благородно завиждам на пътуващите. С първото дете отще от 30 ден запопнахме пътешествия. Къде ли не с е ходили. Сега обапе с две деца и хранене с цедене и стерилизиране на шишета май нямаме желание.

# 145
И ние ще караме празника по-скромно. Ще посетим родителите ни, но те са в града. Децата са здрави, но ние сме затрупани с ангажименти и няма как просто да мръднем.

# 146
Ние се храним през деня на 1,30 ч , през нощта е на късмет. Но тази нощ ставах на 2 часа да яде, явно защото през деня спа повече. Шантава работа, а скоро прави 2 месеца. Във връзка с честите хранения се чух с консултант по кърмене и ми обясни, че си е нормално, да си следя нейното темпо. Кърмата се обработвала за 1,30ч, стимулирала и производството ми и т.н. Моята яде по 50/60 Мл на ядене и заспива, по никакъв начин не иска да поеме повече и след час и малко пак иска. Дано скоро започне да увеличава това време на хранения и да не прави тези събуждания, че си е изтощаващо.
От седмица колики не са се обаждали, явно си отминават.

# 147
  • София
Ние въпреки лошото време излизаме с количката навън. На моята приятелка педиатъра й в казал, че като вали сняг, е най-чистият въздух. Водих детето на ортопед в началото на месеца с направление, но не бях доволна от прегледа и вчера го заведох при Фурлакис. Ами има защо да е толкова препоръчван! Прегледът беше кратък, но достатъчно изчерпателен и ясен. Оказа се, че го носим грешно и каза, че ставите са добре с малки забележки, които ще отраним с правилен захват от наша страна. Трябва винаги да го хващам за дупето да застава в поза жабче. Дори и по време на кърмене или хранене не трябва да бъде крак върху крак, а моята ръка между неговите крачета, за да му осигуря необходимия разкрач и никога отпред, а ръката да минава зад дупето. Изпратиха ми и информация по имейл с упражненията, които той ми показа.
След това отидох до моята работа да си оставя болничния и да си взема ваучерите за храна, че не съм ги взимала за тази година и бях приятно изненадана, че от април са станали от 80лв на 200лв. Всички в офиса много се зарадваха на Малчи, а той беше много добричък през дена и само спинкаше. За сметка на това през нощта ни разказа играта. Такъв рев не е имало от предишния скок на растежа - това все едно не е моето дете. Следващата седмица става на два месеца.
Ще пътуваме по Великден на 300км и се надявам тогава да слуша, защото много плаче в столчето за кола.

# 148
Как запази часа за Фурлакис? И на мен ми се иска да го заведа при него, но часовете са чак за юли.

Ние въпреки лошото време излизаме с количката навън. На моята приятелка педиатъра й в казал, че като вали сняг, е най-чистият въздух. Водих детето на ортопед в началото на месеца с направление, но не бях доволна от прегледа и вчера го заведох при Фурлакис. Ами има защо да е толкова препоръчван! Прегледът беше кратък, но достатъчно изчерпателен и ясен. Оказа се, че го носим грешно и каза, че ставите са добре с малки забележки, които ще отраним с правилен захват от наша страна. Трябва винаги да го хващам за дупето да застава в поза жабче. Дори и по време на кърмене или хранене не трябва да бъде крак върху крак, а моята ръка между неговите крачета, за да му осигуря необходимия разкрач и никога отпред, а ръката да минава зад дупето. Изпратиха ми и информация по имейл с упражненията, които той ми показа.
След това отидох до моята работа да си оставя болничния и да си взема ваучерите за храна, че не съм ги взимала за тази година и бях приятно изненадана, че от април са станали от 80лв на 200лв. Всички в офиса много се зарадваха на Малчи, а той беше много добричък през дена и само спинкаше. За сметка на това през нощта ни разказа играта. Такъв рев не е имало от предишния скок на растежа - това все едно не е моето дете. Следващата седмица става на два месеца.
Ще пътуваме по Великден на 300км и се надявам тогава да слуша, защото много плаче в столчето за кола.

# 149
Казвам ви като някой, който като искаше да запише час март месец при Фурлакис, най-ранният в супердок беше в края на май...
Пишете му имейл, кажете че сте с бебе на еди си колко месеца и че става дума за първи преглед при ортопед. Той ще ви даде час от тези, които му ги отменят, но не излизат в системата (ако има, разбира се).

На нас ни влезе в положение и веднага ни даде за след 10 дена (това още март месец беше).

Общи условия

Активация на акаунт