Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 534
  • 520
  •   1
Отговори
# 120
И аз да се включа с бебе Елена
Родена на 27.01.2022г.
2250кг / 45см
Една седмица бяхме в кувьоз

# 121
Родена на 27.01.2022г.
2250кг / 45см

Ой милата душиица! Да бъде много много здрава и щастливи и радост за мама и тати! ❤

# 122
Родена на 27.01.2022г.
2250кг / 45см

Ой милата душиица! Да бъде много много здрава и щастливи и радост за мама и тати! ❤

Благодаря!
На последък не искаме да спим. Яде спи десет минути и после чакаме следващото ядене. Но вечер като легне в 21:00часа до 8:00сутринта не става. За сметка на това яде доста по 150мл на всеки три часа

# 123
Родена на 27.01.2022г.
2250кг / 45см

Благодаря!
На последък не искаме да спим. Яде спи десет минути и после чакаме следващото ядене. Но вечер като легне в 21:00часа до 8:00сутринта не става. За сметка на това яде доста по 150мл на всеки три часа

И ние сме така, през деня спи максимум 1 час и то гушната в мен, но вечер си спи, но става за ядене на всеки 3часа.

# 124

Здравейте, имаме на главичката едно топче.
Говорих с личната и тя ми каза “не се притеснявай”. И нищо повече, до там разговора приключи. Забелязах го малко след като я изписаха. Но ми я дадоха само два пъти в болницата с шапка и не забелязах дали го има там. Та въпросът ми е някой дали има такова нещо и от какво може да е. Изчетох сумати глупости, а личната нито ми дава направление за някъде, нито ми казва какво може да е. Не расте, стои си едно и също. Твърдо топченце. Не създава никакъв дискомфорт когато го пипам!

# 125
Синът ми има такова (или поне така изглежда). Твърдо е и като го натисна се движи леко, като това не предизвиква дискомфорт у бебето. Забелязах го още като ми го донесоха за първи път няколко часа след раждането. Питах неонатолозите какво може да е - казаха ми липом. Посъветваха ме ако много се притеснявам, да направя консултация с хирург. После педиатърката ни каза, че не е притеснително и за сега само ще го наблюдаваме. Сега, почти два месеца по-късно, се е смалило изключително много. Все пак, най-добре потърсете лекарско мнение.

# 126
Здравейте, бебчето ми е на 7 седмици. От няколко дни почти не спи. Буди се след 30, 40 минути, пъшка сумти и се свива. (Давам капки за коликите) Кърмих го до скоро, но вече сме изцяло на АМ, искам да му изградят някакъв режим и ако е възможно да махнем нощното хранене( през нощта иска да яде през 2 часа). Дайте примерен режим за тази възрдаст и съвети как да заспива по- лесно. Носим го на ръце, слагаме го в леглото, опитваме всякак, но заспива за малко и после се буди. Вече започвам да се чудя какво не правя като хората.

# 127
Тинкър оптимист си за режим на толкова малко бебче Simple Smile . Трудно вие ще му махнете нощното хранене, бебо сам преценява има ли нужда от това хапване. Моята е на 8 седмици и от около 5фни прави пауза 5-6ч през нощта, като е изцяло на кърма. Понякога заспива лесно понякога бпдърства с часове и после е кисела много Sad и приспивабвто отнема достаа време, но я изчаквам да заспи дълбоко и тогава оставям в леглото.

# 128
  • София
Споделете вашия опит с оригването, като бебето е заспало. Вечер и нощем ми е много трудно да го оригна. А ако не го оригна повръща по малко и все му е мокро чувалчето около бузите. Какви ли не техники използвах нищо не работи.

# 129
Моя син още от раждането до към 3 годинки имаше 3 топчета на главата - 2 отзад почти на тила, третото не помня къде точно. Следяхме ги. Казаха, че са лимфни възли. Когато бебето имало по-изявен имунен отговор, организма създавал такива топчета, за да овладее алергичните пристъпи.
Действително се оказаха прави.
На 2 месеца разбрахме, че малко след раждането му е пораснала трета сливица, която го караше да хърка, а след известно време дори се уголеми. И до днес я има - имаме лекарска забрана да се пипа.
Всяко разболяване започваше с кашлица на алергична основа- като астма, със задушаване.
На годинка и на две през пролетта и лятото очите му толкова много се зачервяваха, че често имаше спукани капиляри в очите. Трябваше да носи слънчеви очила. ( А изобщо не е бял, още по-малко синеок, дори е тъмен. На изписването от родилното бяхме 6 българки и 6 циганки. Моето бебе беше най-тъмното от всичките!)

Днес, на 5 годинки, му остана само сливицата и кашлицата при боледуване. Всичко го израстна.

На сестра ми в тинейджърските години й се подуваха лимфните възли под мишниците при боледуване.

И малко инфо за мен. Благодаря ви, момичета, за отговорите какви са пъпките по лицето на Алина. Било бебешко акне. С Адвантан почти минаха. Доста се бяха възпалили. Минахме и първа консултация. Не съм доволна. Вкъщи след това седнах и взех да мисля какво не сме свършили. Ми ОПЛ нито я преслуша, не я измери, само я претегли. Аз как ще разбера в норма ли расте...Взе ми и здравната карта при нея да седи.
Ще чакам и другия преглед и ако пак премине без истински преглед и мерене, ще трябва да си търся друг. А ще е трудно, защото от години ми е личен лекар на мен и първото дете и до сега винаги съм била доволна от и от отношение, и от лечение. И седя пак и мисля защо така ни протече първата консултация... Разбрах само че е 1,200кг нагоре, което е супер, защото виках кърмата с чайове, хапове и какво ли още и накрая дойде някакво прилично количество.

Последна редакция: сб, 16 апр 2022, 13:02 от palmi4kata

# 130
Здравейте момичета Stuck Out Tongue Winking Eye
Минавам да ви питам как сте в това прекрасно време последните два дни. При нас положението е доста тежичко Kissing Heart Калоян през деня спи само навън в количката, а в това време е малко тегаво излизането, поне за мен де Joy Вчера излизохме въпреки дъжда и детето си отспа. Ама днес голям студ и се чудя как да се прежаля пак за една разходка, поне 2 часа да поспи.

# 131
И аз забелязвам, че Тодор си търси разходката навън тези дни, а не излизаме, защото при нас духа ужасен вятър, 3 градуса е.. вчера на спа изобщо. Вкарах количката вътре, за да го залъжа да спи, но не.. спи му се, мрънка, но не може да заспи. Мисля, че си свикна да спи навън и вчера му беше криво. Днес е добре.. за сега.

# 132
Минавам и аз да се пооплача Simple Smile

В началото Ерика правеше по-големи паузи нощем и имахме 1 максимум 2 хранения. Сега откакто е на АМ след 20:00 часа е някакъв ужас. Уж трябва да прави по-големи паузи, ама хич не става. Имаме хранене в 21, после в 00:30 (което е най-дългата пауза), после в 3 и 30, 5 и 30, 7 и така....чак след сутрешното почва пак нормални паузи да прави. Нощем яде малки количества, заспива и не мога да я събудя и според мен затова се буди понякога след 2 часа, понякога след час и половина. Аз нощем почти не спя, ако успея 3 часа общо да имам е супер. Не знам някой друг дали е в същото положение - уж слушам някакви митове от родители, на които децата на втория месец си махат нощното хранене, а при нас само стават по-чести тея хранения....не знам няма ли поне да се регулират малко - ако бяха 1,2 никога нямаше да се оплача, ама до 7 часа обикновено сме се хранили поне 3,4 пъти..

# 133
Оули, с какъв биберон ви е шишето? Моят така през ноща ядеше малки количества и заспиваше, събуждаше се често гладен и беше ужас, дакото се усетя, че той яде по 40+ минути и явно трябва да сменя бибероните с такива с 2 дупки. За щастие бързо се усетих и такива ужасни нощи имахме само няколко, а откакто си изпива млякото за нормално време, не заспива и вече има нощна пауза, ляга в 22-23 и другото му ядене е в 4-5. Е от няколко дена е в скок в растежа и пак ми прави номера, превъзбужда се преди лягане и не заспива до 24, иска да яде по-големи количества и се буди в 3-4, но знам, че това ще отмине и пак ще си е като преди.

# 134
Оули, с какъв биберон ви е шишето? Моят така през ноща ядеше малки количества и заспиваше, събуждаше се често гладен и беше ужас, дакото се усетя, че той яде по 40+ минути и явно трябва да сменя бибероните с такива с 2 дупки. За щастие бързо се усетих и такива ужасни нощи имахме само няколко, а откакто си изпива млякото за нормално време, не заспива и вече има нощна пауза, ляга в 22-23 и другото му ядене е в 4-5. Е от няколко дена е в скок в растежа и пак ми прави номера, превъзбужда се преди лягане и не заспива до 24, иска да яде по-големи количества и се буди в 3-4, но знам, че това ще отмине и пак ще си е като преди.

Леле заклевам се грам не съм се сетила за това....Биберона е единичка, за първия месец - даже специално взимах с най-тесните дупки, защото нали бях убедена, че ще съм мастер кърмачката и да му е трудно на детето, ако се наложи с биберон, та да не свиква. Май няма да е зле да мина да взема двойка или как се водят - те май са по месеци Simple Smile Ако това подобри нещата, ще имам много да те черпя!

Общи условия

Активация на акаунт