Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 526
  • 520
  •   1
Отговори
# 105
Мина консултацията с Ася Демирева и общо взето тя ме посъветва да спра да се вглеждам толкова и да се водя по детето. До сега често ми се случваше да го будя и се притеснявах ако не си направи храненията за деня. И наистина мисля да пробвам така. Единствено вечер той си има режим. Къпем се към 21:30 -22:00 правим масажа, яде и заспива. Заспива на гърда, но толкова дълбоко че понякога не мога и да го оригна. Никога не бих си го причинила да го събудя, за да не изгражда асоциацията за заспиване на гърда. Ще го мисля като стане по-голям. Joy
Ние ходихме на ортопед при д-р Мишо Филипов работи с здравна каса, само ехографията на тазобедрените стави се заплаща 30лв. Ние останахме доволни, показа ни какво трябва да правим и каза да се видим когато започне да сяда към 6 месец.
Днес ни сложиха и първите ваксини в крачетата, поплака младежа, но не беше нещо страшно. Залепихме кул пач и дадохме панадолче и дано да мине леко.

# 106
  • София
И за нас днес беше ден за ваксини. Вяла е и плачлива, но засега е горе долу ок. Само да успокоя майчето, чието бебе се свиваше и дърпаше от гърдата. Цял месец и тръпнах дали изобщо нещо яде, будех на 2:30-3 часа, но се оказа, че е качила 1кг и 4см и явно аз съм параноичка. Очевидно децата си взимат каквото им трябва.

За кърменето, аз също не бих се притеснявала за асоциация, особено ако сега приспиването е в слинг (което пак е асоциация - на ръце и люшкане). Ще трябва да се работи след време така или иначе. Поне си правиш животът сега лесен. Моята беба не заспива на гърда, иначе бих приспивала така отново, знаейки ясно какво ме чака после, защото послето е несигурно и в будещето и отнема само седмица-две. И въпреки, че си заспива в леглото сама, усещам как ще мина пак през отвикването заради биберона.

# 107
И на нас днес ни беше ден за ваксини. За първи път бебка плака с сълзи, дано довечера да мине леко и не вдигне температура. Иначе за месец е качила точно 1кг и е пораснала с 3см

# 108
Момичета, моята сама абсурд да заспи, все трябва или на ръце, или на гърда. И аз вече не знам какво да я правя, та като едната майка дето писа по-горе, се притеснявам да не започне само така, че как ще я отуча, не знам.
Аз тези скокове в растежа спрях да ги следя, защото моята си е кисела почти постоянно. Преди малко исках да излезем навън, не е лошо времето, малко да подиша чист въздух, да се поразходим и тя орева света, та трябваше да се приберем. На моменти ми е толкова трудно и се чувствам така отчаяна, че ми идва да ревна и да не спирам.

# 109
Явно на някои са ни се паднали кисели бебчовци. Оставете скока в растежа, ние май минаваме първата кърмаческа стачка.. От няколко дни храненето през деня е кошмар. Плаче, дърпа се, единствено като съм права и го разнасям, и полюшвам, тогава засуква. Нямам идея колко успява да изяде, но се надявам по-бързо да приключи тази история, че вече втора седмица драми малко в повече ми идва. Иначе поне през нощта си яде без проблем, но се буди доста често, предполагам, че наваксва.
Аз, честно казано, щях да съм доволна да заспива на гърда, после ще му мисля за отказването. Обаче още към края на първия месец спря и храненето се измести след събуждане. Съответно после пада едно разнасяне и дундуркане, докато заспи. Ако съм улучила момента, става относително бързо, но ако се е изморил прекалено много заспива с рев и много трудно се отпуска. Така или иначе ще има някакви вредни асоциации за премахване, предпочитам гърдата и да ми е по-лесно в момента, ама не. 😁
Ади, относно излизанията и ние сме така. Гледам да му е дошло времето за сън, така успява да заспи и е ок разходката. Въпреки че тези дни и това се случва много трудно, буди се постоянното и спи много малко като цяло. Преди си правеше по 2 часа и повече сън навън. Надявам се да се подобрят нещата следващата седмица.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 18:29 от yana_rr

# 110
Да се опалача и аз… моята бебка по принцип заспива към 11 и се буди чак към 2 за хранене и после пак заспива и така, но през денят не спи ама изобщо, днес обаче спи през деня и ме притеснява да не би да и има нещо, май съм си доста параноична и само се вкарвам във филми, а в неделя бяхме на педиатър и всичко е наред…

# 111
Всички сме така до колкото чета. Моята бебинка също от няколко дни не спи изобщо през деня. На  7 седмици е, кара осма, разказва ви ни играта от всякъде просто. Гърчи се и плюе гърдата, докато засучи си е шоу голямо. Едва заспива през деня и то за няколко минути или час най-много и като се събуди към 18 часа после чак към 00/1 заспива. Само реве, иска на ръце, абе мъка. Поне виждам, че не е единствената. Сигурно е прословутия скок в разстежа, защото до преди седмица беше едно спокойно бебе, което си спеше и ядеше. А когато почне да плаче така ми става притеснено да не би нещо да я боли, после започвам да я гушкам или люлея и изведнъж спира да плаче. Мисля, че ако нещо имаше нямаше да се успокоява така, не знам. Да минава този период, това искам.

# 112
При нас ноща не мина много добре, не знам от ваксините ли е но бебека беше много неспокойна, хем я повивам и пак цяла вечер се мяташе в кошарата. Скоро не го беше правила, от както спи повита е много спокойна.. да видим довечера как ще бъде..

# 113
Не се притеснявай, че днес спи повече. Калоян по принцип спи за деня между 10 и 14 часа което зависи дали сме навън или не. Имал е обаче няколко дни в които спа по 17-18 часа. Когато има ден с повече сън на следващия бодува повече.

Момичета имам въпрос към майките на бебета на които вече са минали първите ваксинки. Нашата лекарка каза за слагаме компресчета с риванол и да седи по цял ден с тях докато не изчезнат топченцата. Добре де ама ние днес се опитахме да ги сложим, първо че той не седи и е адски теудно и втори че целите му ританки са влажни. Как ще седи по цял ден така Anguished Та въпроса ми е ако не ги правя дали ще е края на света.

# 114
Въобще нищо не съм слагала. Само куул пач и след 4 часа го махнах и това беше. Нямаше топчета, не я болеше като я пипах там.

# 115
Много благодаря за бързия отговор Heart Eyes
На нас вчера ни бяха ваксините и като цяло всичко мина много добре. Снощи покиселя малко, но си спа цяла нощ и не вдигна температура което е супер, но с тези компреси направо се измъчих.

# 116
И аз нищо не съм слагала.
Моята също беше неспокойна вечерта след ваксините. Не спа почти целия ден, а през нощта се будеше по-често.

# 117
Момичета, притеснена съм!
Появи се обрив на бебка преди седмица. Отначало не обърнах внимание, после реших, че е от претопляне. Започнах да я обличам по-леко, спрях климатика, че и навън беше топло. После реших, че е бебешко акне, но се появиха и по главата. Струва ми се, че пъпките се увеличават.
Има по очите, в ушите, бузи, чело, дори и по главата. Няма по гушката, гънките и никъде другаде по тялото.
Засега чистя само с мицеларна вода и чай от лайка, но май не е ефективно.
Слагам и снимки. На някой познати ли са му?

# 118
Момичета, притеснена съм!
Появи се обрив на бебка преди седмица. Отначало не обърнах внимание, после реших, че е от претопляне. Започнах да я обличам по-леко, спрях климатика, че и навън беше топло. После реших, че е бебешко акне, но се появиха и по главата. Струва ми се, че пъпките се увеличават.
Има по очите, в ушите, бузи, чело, дори и по главата. Няма по гушката, гънките и никъде другаде по тялото.
Засега чистя само с мицеларна вода и чай от лайка, но май не е ефективно.
Слагам и снимки. На някой познати ли са му?

Ами приличат доста на нашите, които според педиатърката са причинени от стафилококова инфекция от родилното отделение. Нашите бяха доста повече, понеже и аз си мислех, че е бебешко акне и само миех лицето с преварена вода, но не ставаше по-добре. Изписаха ни бактробан маз за спиране на разпространението и допълнителна терапия с хомеопатия. Мазта работи доста бързо. Изгаря пъпчиците за няколко дни (иначе се препоръчва 10 дни мазане по 2-3 пъти на ден). Но все пак трябва да се провери от педиатър може изобщо да не е такъв случаят. Blush

# 119
Мами в София, след като вече малко влязохме в час след раждането Simple Smile и си пишем от 10 месеца, искате ли да се организираме за едно кафе да се запознаем на живо? Ясно е, че ще сме скучни и сигурно ще говорим за бебета, но аз все пак ще се радвам да ви видя Blush

Момичета,  за да не спамим темата- който е "за" да се видим, нека ми изпрати на лс телефон, ще направя една вайбър група за да се разберем за място и час Simple Smile. Ще ми е драго да се видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт