Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 523
  • 520
  •   1
Отговори
# 90
Аз да попитам как са вашите бебчета, докато се возят в кола? Нашият изпада в истерия всеки път. Тази теория, че бебетата спят в кола.. нищо общо. Вече се притеснявам да не би нещо да го боли и да му е неудобно. Не го взимам в мен, защото искам да се научи, че когато е в колата, ще стои в стола и това е. Но се притеснявам вече да не би наистина да не му е добре по някаква причина. Кошницата е Сайбекс, не помня точно кой модел беше, но от по-обикновените, беше в комплект с количката.

# 91
Кога ли ще свършват тези скокове и тези ревове..  И зъбите ще дойдат после..
😒😒😒
Вчера малката беше толкова слънчева, де да беше всеки ден така.

В колата си спи, може малко да погледа и заспива.

# 92
Обикновено заспива в колата, но понякога реве и иска да я взема.
То в количката е по същият начин. Преди си спеше в количката и 3 часа е откарвала, от този скок вече спи по 30 минути и се събужда. Expressionless

# 93
Включвам се и аз момичета. 😊
Преди няколко дни бяхме за втори път на консултация и Алекс много дръпна в растежа. Станал е 60см., а предния месец беше 54см. На килограми вече е 5300гр. Вече минахме на 3-ката памперси, че другите му стискат на крачетата.

Аз не следя таблици за будуване. Гледам да се водя по него и горе долу си следя да е по едно и също време, че да заформя що годе някакъв режим. То е ясно, че се променя през месеците, но така е по-спокоен, като заспива в едни и същи часове. И така по-рядко сме в кризи. Вече започна да заспива заедно с баткото на обяд, та си откарват 2,5-3 часа и аз понякога си спинкам с тях. 😄
Нощното спане вече е по-спокойно, понеже отминаха коликите. Не знам дали от капките или от био гая, а може и от само себе си да е преминало, не знам. Единствено се буди към 1ч за ядене и после чак към 5-6ч пак за ядене. Сутрин има едно напъване и пъшкане, докато си свърши работата. 😄

При вас бебчетата започнаха ли да се заглеждат в дрънкалки или предмети/играчки? Алекс започна да оглежда дрънкалките, когато го занимавам. Даже вече доста често ми се усмихва, като почна да му гукам и издава звуци.  😊 Мисля тея дни да изпера гимнастиката и да почна да го слагам на нея да си оглежда играчките.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 14:35 от Moni4ka2020

# 94
При нас първите няколко пъти когато се вози в кола ставаше много превъзбудена но след това си свикна и почваше да заспива. При нас опита да махна едното нощно хранене не се получи, може би е още мъничка за едно хранене вечер... преди се будеше по два пъти към 1-2 и към 6, но от както прилагам този метод почна да се буди и към 3 Joy от днеска спирам и дано си върне стария режим Grin Ивон вече се заглежда в дрънкулки и я слагам вече сиг от 2-3 седмици на активната гимнастика и на люлката. Утре и е първата ваксина при педиатърката, дано я приеме добре и не вдигне температура Confused

# 95
Нашия младеж много обича да се вози в кола. Ние също сме с кошчето на сайбекс и няма проблем. Даже миналата седмица ни се наложи няколко вечери да излизаме да обикаляме с колата, за да поспи Joy
Иначе от няколко дни определено много се заглежда в играчките и си седи на активната гимнастика доста. Започна и да се усмихва повече и когато го извикам по име да се обръща към звука.
Днес пак имам онлайн консултация с Ася Демирева, за да обсъдим точно нещата с този прословут режим, че при нас няма такова нещо. Няма и два еднакви дни. Вчера примерно изкара 8 поредни будни часа Flushed
Не е плакал, напротив беше много весел, докато вечерта преди къпането вече започна да клюма,но това за бебе на 2 месеца е страшно много. И после за първи път спа 7 часа без да се събуди.

# 96
Уау, Деа, ако не е заспала до 2 часа след събуждане ще я чуе целия блок. Вчера я оставих с баща й и чак е посиняла и е излязла пяна от устата й от плач. Добре, че баба й живее в същия блок и е дошла да я приспи. Сподели после какво е казала Ася, аз като бях при нея каза, че още е рано за режим, но, ако вече става, пак ще отида.

# 97
Ох, аз много искам да се научат да се приспиват двамата с таткото, така поне вечер ще може да ме смени, ако се наложи, понеже понякога не заспива на гърда. Но засега никакъв успех. Той си търси мен.

# 98
Здравейте момичета!
Явно всички ни съпътстват едни и същи казуси .
Виктор  днес стана на 2месеца и е качил 1.300 за месец.
Имаме проблеми с нослето отдавна
Само физиологичен разтвор ползвам
Знам за аспираторите ,че за малки бебета не се препоръчват,а и докторката каза да не ползваме също
Звънях на познат лекар УНГ и той каза че медицината ги отрича, но от опит с 4г му внук без  “прахосмукачка “ няма как. Но в началото физиологичен Р-Р до втръсване
И за едно кремче на Колиеф спомена ,че има,но не го е ползвал/ предписвал  още и да го проверя
За по-големи бебето е ,от 4м нагоре и се нанася върху гърдичките и им помага за дишат по-спокойно
Но ние и мажем с антибиотично гелче вече няколко дни,след носно секретче излезе със Стафилокок и аз и лекарката предполагаме ,че си го е донесъл от болницата  
Спането при нас през деня не е Ок
Има дни ,в които  си има дрямка и будуване след всяко хранене , не ги засичам колко са като времетраене ,но и дни ,в които заспиването е мисия невъзможна ,приспиваме се с часове и накрая има няма 10 минути нещо като сън.Люлея,разнасям,пея,а бе каквото се сети човек… Напоследък имам успех и със самостоятелно заспиване в леглото,няколко пъти , дано да се превърне в традиция
Спи в колата.
Ползвам и аз слинг ,онзи ден гладих  дрешките му докато спеше в слинга, все се буди на първата/втората изгладена ,сякаш го саботира  гладенето. А дори   съм успявала и да поработя и помогна на таткото на лаптопа също със спящо бебе в слинга
Ето ни :

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 20:42 от Sun and shine

# 99
Много сте готини, това мей тай ли е? Мисля да взема на таткото един , че се плаши от еластичния слинг.

Мами, кога слагате бебетата да спят? След ядене ли? Аз за Сега правя на обратно- храня, разсънвам, занимаваме се, приспивам, но със сигурност след хранене ще заспива по-лесно. Но тогава няма ли да създаде асоциация сън-гърда?

# 100
Ох явно наистина всички сме с проблеми със съня Sad . Кари днес е будна от 11 и 30 до сега... има 2 дренки една 1ч в раницата като я извадих след 5 мин беше будна Sad и една 30 с бял шум... струва ми се много налко за бебе на 47 дни..  друсане, пеене,  говорене..  нищо.

Тя стои в колата и заспива, ако колата се движи, Joy ако е кисела/гладна спрем ли почва да недоволства.

Имам нужда и от съвет,  беба е изцяло на кърма, обаче на вън исках да съм изцедена и да дам шише, да ама тя изпива 30мл и отказва шише (бибата е за 0м), обаче и кърма отказва като предложа гърда, ако не е удобно застанала както в къщи... какво да правя?

# 101
Аз гледам, като го накърмя и е вече в полу будно или будно състояние да го изправя на ръце за оригване. И така подпрян на рамото ми, гушнати си заспива. Разбира се, оригването при нас не винаги става. Понякога веднага, като го изправя и до 1-2 мин. се е оригнал, но има и случаи дето не се оригва и след това си заспива. 😊

Слагам го от време на време в слинга, но той в повечвто случаи иска да гледа и само си опъва врата и главата навсякъде да огледа. 😀 По някое време се размрънква, явно му е тясно ли и аз не знам. Може би трябва да го слагам, като е пред заспиване, че да се укротява по-бързо. Иначе в повечето случаи, когато трябва да върша домакинка работа го слагам на шезлонга и си готвя, чистя без проблем, а той си заспива по някое време сам, ако и баткото не го закача много. 😁

# 102
Мей тай е слинга да,не успях да се справя с еластичния аз . Таткото ще бебеноси с раница.
Иначе след хранене оригвам и държа в изправено състояние известно време ,после имаме някакви занимавки и тогава сън. Но се случва и да се храни в полузаспало състояние и направо да преминем към спане .
През нощта не ми се получава оригването.
Иначе и аз го слагам в шезлонга и си спи честичко там . Но понякога веднага се мръщи и готов да заплаче и това че се люлее и ,че му пускам разните мелодии хич не помага.Да си го кажем честно най обича да ми е в ръцете.
Вчера попаднах на пост във ФБ на една мама,която питаше за съвети как да промени  заспиването на детето /на година и няколко месеца/си на ръце в люлеене и разхождане и в коментарите отдолу много други мами споделяха същото.
Аз не искам да съм в сходна ситуация
Много обичам да си е гушнато в мен детето и да го усещам спокойно и ми е мило да сме така двамата,но не искам и да го свикна на ръце
И да попитам за ортопед-трябва да минем  преглед и ще се радвам на препоръки

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 22:40 от Sun and shine

# 103
Да, това с носенето на ръце е доста наболяла тема на доста майки. Радвам се, че с големия се преборихме с това още кум 6-7 месец. Тогава започнах да го слагам на спалнята и аз до него. Така заспивахме.
Иначе сега са още много мънички и зависими още от нас. Понякога трябва да им се помага със заспиването, защото и те имат моменти дето им се спинка, но не знаят как да го направят.

# 104
Здравейте момичета и аз да се включа с бебе Матей роден на 24.02, 3440кг и 51 см. 😊

Общи условия

Активация на акаунт