Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 605
  • 520
  •   1
Отговори
# 255
Миленка,минахте ли прегледа при очния лекар?Ако е удобно пиши какво ви е казал.
Едното оченце и на Вики е постоянно мокричко и се стича сълзичка от време на време ,но от външната страна.Сутрин има и гурличка, а понякога в края се слепва . Докторката ни каза,че е запушен слъзен канал и ми обясни как да правя масаж всеки ден,но не виждам подобрение. Почиствам го с тампонче напоено с лайка.

Точно днес мина очния преглед, лекарката каза, че има и бактерия, не е само слъзния канал, защото гурелчетата жълтеят. Също каза че симптомите се засилват и отшумяват, защото бактериите са упорити, каза 10 дни лечение и да масажирам ( от нослето към външният ръб с лек натиск) ако до 8-10 май не се е оправила пак да я заведа или за контрола на 10.05.
Ред ти в Сливен ли ще си края на май?

# 256
Миленка, да.Тук сме си,живот и здраве ще се видим на живо ☺️

# 257
За този доктор Алексиев и аз съм чувала хубави мнения и мислех там да ходим, ако не бях успяла да запиша за Фурлакис.
Моят също много се лигави напоследък и иска всичко да лапне, от вчера се научи да си нагъва бодито и да го смуче. Много плаче вечер, но колики няма. Има 2 бели реснички, но на мен ми се струва рано и според мен не са зъби. На 2 месеца е все пак, най-рано след 4 месец ги очаквам.
нищо не се знае на мен на 3 месеца ми е избил първят зъб

# 258
  • София
Аз да кажа за прегледа при Мирослав Тодоров от неоклиник. Много беше любезен, дълъг и обстоен преглед. Каза, че още не са хубаво съзрели ставите, но ябълките са си на място и няма от какво да се притеснявам. Иска след 2 месеца пак да го види. Той също каза, че Алексиев е много добър специалист в тази област, даже ходил в Япония. Каза да не му обличам тесни дрехи, които да му ограничават движенията и така. Доволна съм.

# 259
Здравейте дами! Как сте след празниците? Аз се натоварих от роднини, които ентусиазирани да си играят с детето не спазват препоръките за тихи активности преди времето за приспиване и съответно с няколко много мъчни приспивания. Имах чувството, че съм заобиколена от едно бебе и няколко деца, които също имат нужда от обучение.

Влизам с конкретен въпрос към мамите, които са били на преглед при Фурлакис. Имам час при него чак юли месец, но получих препоръките му в word документи. Учудва ме това, че май е ок з спането по корем или на страни. Коментирали ли сте го по време на прегледа?

# 260
Ох и аз след празниците все едно имам друго бебе 😬 усмихнатото ми и спящо бебенце вече го няма... стана мн кисела, не спи през деня, на ръце не иска, в кошарата не иска, нито на люлката или нс гимнастиката, единствено я успокоява в количката и на вънка... неделя става на 3 месеца и се чудя да не би пак да има скок в растежа 🤔

# 261
Здравейте дами! Как сте след празниците? Аз се натоварих от роднини, които ентусиазирани да си играят с детето не спазват препоръките за тихи активности преди времето за приспиване и съответно с няколко много мъчни приспивания. Имах чувството, че съм заобиколена от едно бебе и няколко деца, които също имат нужда от обучение.

Влизам с конкретен въпрос към мамите, които са били на преглед при Фурлакис. Имам час при него чак юли месец, но получих препоръките му в word документи. Учудва ме това, че май е ок з спането по корем или на страни. Коментирали ли сте го по време на прегледа?

Не сме го коментирали конкретно, моят е с леко сплескана глава, заради скъсени мускули от едната страна на врата и спане само на дясно, но ми каза да го слагам да спи по гръб и главата той да си избира на къде да му е по време на сън, а като е буден да му привличам вниманието на ляво. Педиатърката му ми казва да го слагам на една страна, но аз знам, че е вредно за ставите и го правих няколко пъти за кратко преди време и бързо спрях да го слагам така.

# 262
  • София

Мен ме попита как спи и аз му казах: по гръб, настрани, както му е удобно и той ми отговори: правилно, както му е удобно. Моя шавливко нон стоп се върти и по корем съм го намирала и като се събуди се стресна от позата си и се разплака. 😂

# 263
  • София
Ние си бяхме вкъщи, не сме се събирали големи компании само на великден при майка с брат ми. Вечерта малчо беше заспал в количката и дивите му братовчеди с влизането го събудиха с викове и крясъци и после две нощи се стряскаше и не можеше да спи. Вече се обръща от корем по гръб, много е хитър тръгва с главата и после и с тялото, не знам дали не е малък още за това на 11 седмици е. Спи предимно по гръб и по корем върху мен, когато не може по друг начин да заспи.

# 264
  • София
Момичета, от страх да не претопля детето, май го разболях. Вчера излизахме и беше студено навън, макар и разходката да не беше дълга. През нощта като ставах да сменям памперс ръчичките и нослето му бяха студени и се гушкахме цяла нощ. Днес бяхме по задачи навън и прекарахме час и половина навън облечен с боди с дълъг ръкав и суитшърт с качулка (слагам качулката, защото постоянно си маха шапката), панталонки, чорапки и вълнено одеало и покривалото на коша за новородено. Бях закрила коша с муселинова пелена да не свети и духа и като се прибрахме ръчичките му бяха ледени, нослето и зад вратлето топли. Най-много ме притеснява, че няма никакъв глас, толкова е пресипнал милия все едно се е драл и вчера акото му беше зеленикаво. Няма промяна в поведението, бодър е. Утре ще се чуя с педиатъра. Има ли повод за притеснение според вас? Най-много ме притеснява гласът му честно казано. Все едно се е прибрал от концерт или мач така звучи. 🥲

# 265
  • София
Да ви попитам и аз - разреди ли се акането при вашите бебета. Беба постепенно намали на веднъж на ден, а от две седмици е веднъж на 4-5 дни. Има 5 пълни догоре памперса на ден, така че се храни. Не се черви или напъва. Весела е. Пуска газове. Но все пак се притеснявам.

Еласмен, рано е за обръщане, но не е извън нормите каза Фурлакис. Моята бебка ми изкара акъла като се обърна на месец и 10 дена. Баткото не можеше до 5тия месец.

# 266
Owly , как мина вчера прегледа? Сваля ли гащите?

# 267
Elasmen, по учебниците се води че е рано, но всяко дете се развива различно. Моят бебок от няколко дни се обръща от гръб по корем, много е жилав и упорит.
Gigi, пожелавам ти бебка бързо да се оправя. Педиатъра ще каже най-добре.
Tartaleta, моят бебо си ака по 1-2 пъти на ден. Аз лично бих се притеснила ако прави по 4-5 дни без ако. На места съм чела, че не е проблем.

# 268
И при мен бебка на 2 дена 1 път си ака и то яко пълни памперса Joy на мен педиатърката ми каза че вече като станат 4-5 дена тогава е притеснително и се слагат свещички

# 269
Моята си ака 3пъти на ден Simple Smile ама бяха 6-7 до преди седмица 4, а от 2-3 дни са по 3 пъти. Предполагам да очаквам още намаляване. Вече е на 2м и половина.

Общи условия

Активация на акаунт