Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 589
  • 520
  •   1
Отговори
# 315
Ния в четвъртък става на 4 месеца. Ръцете не излизат от устата, говори си повече, играе си сама, хич не се оплаквам. Вечер си спи и ние  с нея си спим доволно. От няколко дена дневния сън понамаля, но го отдавам на скок в растежа, в момента трябва да е в такъв.

# 316
Добро утро на всички! И Алекс става на 4 месеца на 30.05. Спи вечер от 10, сутрин до 10. През деня по мъничко. Постоянно лапа ръцете и всичко, което и попадне. Мисля да купя някакво гелче. Още съм в процес на избиране. Мазах голямата дъщеря с Бочко, не видях резултат.
Имам въпрос към мамите, които хранят с АМ. Пробвах два пъти да сменя бибероните на всички шишета с тези от 3 до 6 месеца. С тези на Тоmmеe Тippee  сме. Изпива ужасно бързо всичко, полива се и повръща по три пъти след хранене. Естествено върнах тези с една капка и няма проблем. Има ли някои с такъв проблем? Кога да пробвам пак? Нормално ли е да и трудно с две капки или да и е рано? С голямата ми дъщеря не сме имали такива драми. На 06.06 сме консултация и ще питам. Яде 5 пъти на ден по 150 мл.

# 317
Здравейте, моята девойка е вече на 3 месеца. От самото начало я мъчат страшни колики и даваме Лефакс от края на първия месец - при две или три хранения/обикновено следобед и вечер /Дали мога да продължавам с тях или периода е твърде продължителен?

# 318
И ние вече сме на 3 месеца, доста спокойна бе през последния месец. Активно лапа ръцете, но не е от зъби, а от опознаване :д
Чудя се какво килимче за игра да взема / от тези сгъваемите/. Загледах тези, така известни.. но нз дали си заслужават https://www.ecoplay.bg/product-page/portable-greenery-lemon

# 319
Добро утро на всички! И Алекс става на 4 месеца на 30.05. Спи вечер от 10, сутрин до 10. През деня по мъничко. Постоянно лапа ръцете и всичко, което и попадне. Мисля да купя някакво гелче. Още съм в процес на избиране. Мазах голямата дъщеря с Бочко, не видях резултат.
Имам въпрос към мамите, които хранят с АМ. Пробвах два пъти да сменя бибероните на всички шишета с тези от 3 до 6 месеца. С тези на Тоmmеe Тippee  сме. Изпива ужасно бързо всичко, полива се и повръща по три пъти след хранене. Естествено върнах тези с една капка и няма проблем. Има ли някои с такъв проблем? Кога да пробвам пак? Нормално ли е да и трудно с две капки или да и е рано? С голямата ми дъщеря не сме имали такива драми. На 06.06 сме консултация и ще питам. Яде 5 пъти на ден по 150 мл.
Аз мажа венците с Пансорал, много съм доволна, след намазване веднага почти виждам че е облекчена, но ефекта е временен разбира се. Simple Smile
Като гледам как е подпрял предния десен зъб се надявам до няколко дни да избие... Вчера стана на 3месеца.

# 320
Здравейте, моята девойка е вече на 3 месеца. От самото начало я мъчат страшни колики и даваме Лефакс от края на първия месец - при две или три хранения/обикновено следобед и вечер /Дали мога да продължавам с тях или периода е твърде продължителен?

Алекс вече няма колики, но на голямата ми дъщеря давах до 6тия месец лефакс, почти на всяко хранене, след това при нужда. Няма проблем. Питах педиатъра тогава. Ако искаш и ти попитай.

# 321
  • София
3то бебе гледам и Още треперя като дойде ред на ноктите… Вие как се справяте? 😁

# 322
Аз чакам да заспи хубаво в количката и тогава действам. Ако се размърда, само разбутвам малко и готово.

# 323
Баща и опита с нокторезачката и и отряза и 2те палчета, малко кожа, ама тя направо се захласна от болка и многоо плака. Sad аз пиля, нз как да ги отрежа толкова са малки.

# 324
Миленка аз режа с ножичка, по-лесно ми се струва. Разбира се, когато е заспал дълбоко, дълбоко.

# 325
Веднъж докато спи изрязах с ножичка. Не мога с нокторезачка, и на баткото ги режа с ножичка.

# 326
Моето бебче е на 3 месеца и 10 дни. Все оше е с една дупка на биберона. Вече 2 пъти съм я пробвала с 2 капки става голямо давене и даже се отказва да яде. Ще я пробвам пак след 2 седмици.
За ноктитв е ужас. Вече 4,5 пъти съм ги рязала и все пак последния път я порязах. И на двете си деца ги режа с ножички когато са будни. Пробвах спящи, но така и не ми се получава.

# 327
Привет от мен!
Бебчо е вече 3.5 месеца
Удвоил  си е рожденото тегло и е пораснал с 13см разбрахме на консултацията на 3-ят месец.
Аз съм със шишенца Tommee Tippie и пробвах с 2-ка биберон преди да стане на 3м,много се уливаше и пак минах на 1-ка.
Но от известно време започна да става много трудно храненето-сам си бута шишето  или започва да мрънка или плаче направо само след 1-2минути хранене
Не винаги е така ,но когато стане е кошмар ,разнасям го и се храним сигурно час.
Сега пробвах отново шише за 3+  месеца и мисля ,че е по-добре и ще мина може би изцяло с такива.
Ноктите ги режа с нокторезачка бебешка.
Престраших се и той обикновено ми съдейства ,ако ли не режем по 1-2 нокътчета и пробвам отново по-късно за другите.
Започнах да давам 150мл и някой път ги изпива ,друг-не.
Комбинирам понякога 120 мл на едното,150 на другото опитвайки се да уцеля оптималното за него.
Много лиги има и ръчичките са му в устата още преди да стане на 3м.Моят първи зъб се е появил тогава ,та ще видим зъбче ли е.
Имах рожден ден в средата на месеца и ходихме за един уикенд с нощуване ,справи се добре . А тази седмица сме на Гърция на море-като изключим една вечер когато плака неутешимо ей така както се събуди с  вик ,всичко е Ок.

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 14:39 от Sun and shine

# 328
И ние днес ставаме на 3 месеца Simple Smile

Ноктите ги режа с ножичка докато е будна - мрънка и поплаква и много си дърпа ръцете, ама аз държа здраво и хич не ми пука - по-добре отколкото да я оставя да се дере. И много бързо растат тея нокти - поне един път седмично ги режа.

В понеделник сме за вторите ваксини и се надявам юни месец да успеем да попътуваме Simple Smile

# 329
Ами какво да ви кажа, баща и и ги реже, аз не се наемам. Чакам да ми дойде пиличка, дано с нея е по-лесно.
Ния на 26ти направи 4 месеца. Но моята велика педиатърка същата седмица само един ден решила, че ще работи и не сме ходили на консултация. В понеделник ще отидем и ще видим колко е наддала.

Общи условия

Активация на акаунт