Родени през м. Февруари 2022 - тема 2

• 22 571
  • 520
  •   1
Отговори
# 345
Аз с дъщеря ми ползвах геловете Бочко и Калгел. Бочко е с билки и може да се ползва колкото пъти иска. Мажех на гризалки и така давах, обикновено имаше по 2 в ръцете и ми връщаше едната за намазване Grinning Калгел е с лидокаин и може да се използва 3-4 пъти на ден. Използвах го в критични моменти и през ноща най- вече. А вече ако е подействат съм давала и Панадол, като се е случило 4-5 пъти общо за всичките зъбки.

# 346
Аз мажа с Пансорал и съм доволна от него билков е. А за пиене и двама Камилия от нея виждам най -голям ефект след гелчето. Прахчетата при мен не са опция заради това, че не пие от шише иначе бих пробвала. Казват че на всяко дете различно прахче му помага. Аз примерно се отказах Дентокинд  хапченцата след тях някак ми беше по раздразнителна...

# 347
Благодаря! Деа ми дъвче пръстите много ожесточено, но не е почнала да плаче от зъби, само на края на будуването става по-крива. Чудя се отсега ли да започна да давам нещо или да изчакам за по-тежки периоди с плач.

# 348
  • София
Момичета, пиша да се похваля, защото съм много горда, че от два дни бебето заспива самостоятелно вечер. И друг път съм споделяла, че следвам съветите на София Акселрод от книгата “Как спят бебетата”. С нея оправих режима и съня на детето, но не вярвах, че ще заспива сам скоро време. Онзи ден се разбуди след като яде млякото вечерта и като го сложих в кошарата, постоянно се въртеше по корем и ревеше. Взех го 2 пъти да го успокоя и пак го връщах и същото и реших, че вече е време, защото за 4м не го научих на ръце, сега да дондуркам почти 8кг бебе няма как да стане. Много съм щастлива и купувам същата книга на всички бременни приятелки, защото досега всички методи работят. Единственото нещо, което не съм спазила, е, че завесите в спалнята не са плътни на 100%, а пропускат светлина и след като изгрее слънцето, се буди през един час до ставането в 8ч. Та сега уикенда ще купуваме нови. 🙂

# 349
Колко време отне да свикне? Нашият вечер заспива на гърда, което по нататък ще оправям, но през деня голямо разнасяне пада, а вече доста ми тежи. Хем ми се иска да вземам мерки, хем ми се струва мисията невъзможна..
Момичета, пиша да се похваля, защото съм много горда, че от два дни бебето заспива самостоятелно вечер. И друг път съм споделяла, че следвам съветите на София Акселрод от книгата “Как спят бебетата”. С нея оправих режима и съня на детето, но не вярвах, че ще заспива сам скоро време. Онзи ден се разбуди след като яде млякото вечерта и като го сложих в кошарата, постоянно се въртеше по корем и ревеше. Взех го 2 пъти да го успокоя и пак го връщах и същото и реших, че вече е време, защото за 4м не го научих на ръце, сега да дондуркам почти 8кг бебе няма как да стане. Много съм щастлива и купувам същата книга на всички бременни приятелки, защото досега всички методи работят. Единственото нещо, което не съм спазила, е, че завесите в спалнята не са плътни на 100%, а пропускат светлина и след като изгрее слънцето, се буди през един час до ставането в 8ч. Та сега уикенда ще купуваме нови. 🙂

# 350
Браво:) аз бих пробвала за дневните дремки. Но тя и сега сама си заспива... не иска гушкане сама си заспива тя като реши,  аз съм опитвала какво ли не да я приспя и не, а вечер заспива на гърда и само я местя в леглото и( кърмя я легнала)

# 351
  • София
И аз приспивам на гърда или в количка през деня - става най-бързо и лесно, но трябва да се внимава, защото е силна асоциация.
Методът за приучаване на спане ми отне 5 минути - важното е да се научи детето да се самоуспокоява, за да може да спи по цяла нощ. Не трябва да се ползват и залъгалки, защото може в един момент да стане много силна асоциация и да се буди. Една моя приятелка в момента работи с консултант по сън да махнат залъгалките, защото близнаците й постоянно се будят. Вече започват да формират навици и е хубаво по-отрано да свикват, защото познават и родители, които все още приспиват детето си в 1клас, защото има нужда от помощ и не може да заспи само.

# 352
Ама ти ме хвърли в тъча, как така за 5 минути? И как се научава бебе да се успокоява само, мислех, че това е невъзможно до след годинката.. Защо не го преподават във всички училища за родители? 😆 Моят, като започна регресията, малко по малко отказа да заспива и на гърда, и в количка, направо съм вдигнала ръце. Не знам дали въобще ще успея да го науча да заспива самостоятелно, защото по принцип много трудно си заспива дори с много помощ, камо ли без.. не знам, чувствам се безсилна вече, а скоро ще съм и без кръст.

# 353
  • София
yana_rr Ще приложа снимка с метода. При нас първите 90сек рева, а аз се скрих зад вратата да гледам да не се заклещи на кошарата, след това го погалих и му казах, че всичко е наред и мама е тук, на вторите 90сек малко помрънка и на третите само леко сумтеше тупна и заспа.
На втората вечер и третата (снощи) пак заспа сам. Снощи към 1ч се въртеше, защото памперса преливаше. Смених го и се разбуди. Покърмих го, но не можа да заспи и постоянно се въртеше по корем и повдигаше дупето. Оставих го да пореве около минута (този път не засичах), отидох да го погаля без да го вдигам от леглото да му кажа, че всичко е наред и да му пожелая лека нощ и заспа сам. На гърда и с дондуркане би ми отнело много повече време.

# 354
Според мен много, ама много зависи от детето...
С баткото четох книги,спазвах какви ли не препоръки и съвети.Ами с нищо нямах успех...говоря за преспиването и нощното хранене.Беше и много ревливо бебе, нон стоп в будно състояние.
А това малкото бебоче от къде се пръкна толкова кротко и спокойно не знам.На всеки час и половина почти по часовник потърка очите с ръце и знам,че иска да спи.Сложа я в кошарата ,пусна мелодията на играчката и до 2-3мин е заспала 🤷‍♀️

Та,кой каквото иска да ми говори,ама от дете до дете има огромна разлика и не при всяко работи написано в книга.
С баткото се чувствах супер лошата и неуспешна майка и едва ли не само аз не се справях като четях коментарите на останалите.В един момент всичко си идва на мястото, при нас определено на много късен етап се получи.

Да не се приема като заяждане,моля ви,а като утеха и подкрепа към майките на трудно заспиващи, ревящи и неспокойни бебоци. ❤

# 355
  • София
Моето бебе също е от трудно заспиващите. И аз съм пробвала какво ли не - всичко, което съм прочела. Шъткане, погалване, потупване, с дрешката на мама, с песнички, с приказки, с люлеене, наистина какво ли не… всичко го разбужда и започва да си играе.
Първите два месеца и половина буквално спях във вертикално положение и върху мен бебето с възглавницата за кърмене. И аз така само четях за бебета еднорози, които спят по цяла нощ, а моето ме побърка. И аз чувствах лоша и неуспешна майка, защото всички деца спят, а само моето не и аз покрай него, спях с възглавничка за пътуване, защото си намирах главата клюмнала и се събуждах с болки от изкривения ми врат. Отчитам, че детето е по-голямо и е понагодило своя ритъм, но откакто следвам съветите всичко се нареди.
Това не е упрек към родителите с неспящи бебета, а по-скоро споделен положителен опит. Спането е наука и всичко е написано с научни обосновки. Написах го и бих се радвала поне на една майка да помогне да спят всички по-добре, а не да се приема като заяждане. 😉

# 356
Ох, на мен ми се струва неприложимо при нас това. Опитвала съм много пъти да го успокоя в леглото с говорене, галене, шъткане, без да го вдигам. Ако само е примрънкал, понякога се получава, намества се наново и си заспива. Но ревне ли, докато не го взема, няма спиране. Одеве го оставих спокоен, заигра се и пак така се превъзбуди, че после едвам заспа.

# 357
Ох, на мен ми се струва неприложимо при нас това. Опитвала съм много пъти да го успокоя в леглото с говорене, галене, шъткане, без да го вдигам. Ако само е примрънкал, понякога се получава, намества се наново и си заспива. Но ревне ли, докато не го взема, няма спиране. Одеве го оставих спокоен, заигра се и пак така се превъзбуди, че после едвам заспа.

И при нас е същото. Нито заспива сама, нито в количка седи. И аз съм опитвала с погалване, шъткане, говорене, пеене - нищо не е сработвало. Даже съм я оставяла и да поплаче, но ревне ли веднъж, спиране няма и се стига до истерия, давене и т.н докато не я вдигна. Заспива само на гърда, първите 2 месеца спеше върху мен, по никакъв друг начин не искаше. Сега поне вечер успявам да я сложа в леглото, до мен, без да се разбужда всеки път, през деня, защото е светло, даже и това не става

# 358
При нас вече около месец и нещо си заспива сам, като го оставя в кошарата. Особено вечер. Знае си процедурата, че ще има къпане, масаж, после папкане и в повечето пъти е буден и го оставям в кошарата. А той почва да се оглежда и да се върти насам, натам и по някое време си заспива. Даже обърне ли се по корем много бързо заспива и спи повечето часове в тази поза, отколкото по гръб. Забелязала съм, че когато е гладен и се изнервя от това, след това, като го нахраня и се успокоява и няма проблем с заспиването сам в кошарата. Но разбира се има и дни особено, когато има скок в растежа и тогава му трябва помощ със заспиването. Определено съм съгласна, че всичко си е до дете. При баткото беше доста по-трудно самостоятелното заспиване. Той по-късно започна сам. Общо взето сега вечер след къпания, хранене и масажи им загасям лампата и големия на спалнята, а малкия в кошарата, затварям вратата и да си заспиват сами. След 20 мин. се връщам и двамата са припаднали. Но винаги гледам да си лягат по едно и също време, така и организма им се настройва точно за това. 😄

# 359
Аз мажа с Пансорал и съм доволна от него билков е. А за пиене и двама Камилия от нея виждам най -голям ефект след гелчето. Прахчетата при мен не са опция заради това, че не пие от шише иначе бих пробвала. Казват че на всяко дете различно прахче му помага. Аз примерно се отказах Дентокинд  хапченцата след тях някак ми беше по раздразнителна...

По колко пъти на ден даваш камилия и каква продължителност? На опаковката пише от 3 до 8 дни! Значи ли, че повече от 8 дни не трябва да се дава?

Общи условия

Активация на акаунт