Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 692
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 330
Тази май ми е фаворит, но дори и с 20%, които има сега пак си е над посочения бюджет
https://m.aboutyou.bg/p/apart/roklya-za-kokteyl-7713232
Тази беше първата, която предложих и на мен много ми харесва. Simple Smile

# 331
Аз съм на кръщене другия месец и по-елегантните ми дрехи са все черни...имам черен панталон тип цигара, черни затворени остри обувки на ток, и дантелена блузка с дълги ръкави, пак черна. Тъй като блузата е изцяло дантелена, може да пробвам отдолу да сложа нюд или бледо розов топ, за да не е изцяло черна. Защото освен сутиена отдолу слагам обикновено и черен топ. Дали ще е ок? Някак не ми се купуват нови дрехи само за този ден...

# 332
Море, не знам с днешните дрес-кодове как би се приел черен тоалет, но помня, а имам и снимки от кръщенето на сестра ми преди повече от 30 год. Та, майка ми беше с дълга, права черна рокля без ръкави, заметната с красив, плетен бял шал.

# 333
Хайде сега няма нужда да е като преди 30 години, че и в черно и бяло наметало … Това е светъл празник на дете, а не маскен бал.
Има толкова много варианти, че да опре до черното.

# 334
Не бих отишла на кръщене на дете в черно, не е редно. Това е светъл, красив празник и по-подходящи са светли, цветни, флорални дрехи.

Така описан черния тоалет на Море е като за нощен клуб.

# 335
От години не нося черно на поводи, сега опитвам да не нося и в ежедневието.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 09:36 от Janesse

# 336
Моя абсолютен фаворит за такива случаи е рокля в подобен стил.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 09:37 от G.Savova

# 337
Не може да се ходи на кръщене като на опело и ме учудват искрено подобни въпроси.
Още повече ме учудва, че е много сложно и трудно да се похарчат 30 лв за нова рокля, например и да се появиш с желание и подготвен за повода.
Такива хора бих съветвала да отклоняват поканите като им е такава мъка да се съобразят с етикета/протокола/канона и каквото там им тежи за появата.

# 338
  • Somewhere far away
Аз пък не мога да разбера това супер официално  и супер задължително облекло по кръщанета- че рокли, че бели и цветни, че какъв празник важен и огромен било! то етикет, то чудеса. за мен не е никакъв празник, не съм вярваща и религиозна, там съм само по задължение и за да уважа човека, който обикновено ми е близък или част от семейството и  е решил да си кръсти детето.. Аз си бях с риза и дънки на кръщането на племенника,  и не само аз, изобщо никой не беше официален.

# 339
Витаминче,
ако все още търсиш, цените са повече от прилични в линка има доста различни модели, дано нещо и за теб има Wink

39.99лв. размери S, M, L

.

# 340
  • Бургас
На кръщенето на моето дете повечето хора бяха с бели ризи, напълно достатъчно за да спазиш символиката.А на моето пък изобщо нямаше такова нещо/ беше доста отдавна, но явно тия дрес кодове са привнесени, понеже се имитира аристокрация и богаташи./Лошо няма, ама нека наистина всичко е с мярка и според ситуацията.

# 341
  • някъде под слънцето...
Като ви чета,  се замислям колко много се е применило всичко в България ,за последните 25 години.
Кръщенките , на които съм била преди да замина са били по скоро  скромни и семпли.
Да не споменавям че по голямата част от моето поколение не е кръщавано в детска възраст.
Мен ме кръстиха , когато бях на 16, в църква в съседен град, а съпругът ми няколкоо месеца преди да се оженим  за да можем да подпишем и църковен брак..
Стана ми интересно как са се променили нещата за толкова кратък период от време, като знаем , че традиции се формират  и променят  за доста продължителни периоди.
За съжаление виждам  много привнесени традиции , които са изместили нашите.Както за кръщенки, така ,за сватби и какво ли още не.
Приемаме чужди традиции за свои у губим националната си идентичност.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 13:20 от sl

# 342
Роклята на Савова ми е топ от показаните за такъв повод. Вече с тия кръщенета загубих връзката кой какъв ще е. Така или иначе се препоръчва да няма голи рамене, големи деколтета и къси дъжини над коляното за такъв повод в църква. Към препоръките да се “преправят” коктейлни рокли с шалове аз оставам с много смесени чувства (деликатно казано). Малко като шаловете дето ги раздават по разни туристически храмове, за да се имитира канон. Спасява положението, ама в никакъв случай не е стилно.

# 343
Извинявам се, но знае ли се как ще се празнува това кръщене? Щото за мен и това има значение. Да не е прекалено официална на фона на другите гости или прекалено неглиже.
По обяд ще бъде в църквата. После има обед, неофициален. И официална вечеря т.е. вечерята ще бъде празничната част, а обедът - не.

Последна редакция: ср, 13 апр 2022, 09:46 от Витаминче_

# 344
  • някъде под слънцето...
Шалът е аксесоар.Той не преправя.
Подходящ шал може да направи чудеса.
Стига човек да зне как да го използва.

Общи условия

Активация на акаунт