Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 654
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 525
Бохо стила не е моят, в пристъп на упомрачение купих една лятна рокля на Вивел - много сладурска, до коляното и като я облякох вкъщи с бели гуменки щях да припадна колко не съм аз

Ще си шия рокля за събитието за което исках белия костюм, че вчера най-неочаквано попаднах на страхотен плат и на мига взех едно парче.
Влезнах хастар да купувам, че хастара на ръкавите на тоз така прекрасен ленен костюм на Кенсол е ужас-ужас пластмасов и ще го дам на шивачка да го смени.

# 526
За офис облеклото се изписа много, с ненужно груби мнения според мен.
Нека все пак се съобразяваме с възрастта на питащите - това, което дамите над 40 намират за уместно, няма да е задължително да момичета на 20.
Майка ми не се е обличала като  баба ми, аз пък съвсем.
 Всяко поколение създава свои разбирания за стил и след като и в Европа в театри и опера е пълно с почти спортно облечени младежи, какво остава за един офис.
Лично на мен ми се струват абсурдни мненията, че българките нямат представа от стил - да, имаме какво да учим и затова такива теми би трябвало да са добронамерени, а не място за подигравки и заяждания. Апелирам за по - кротко отношение.
Нета е пълен и със снимки на "уникални" тоалети и то не на случайни лица, с все модните им консултанти, лични асистенти и пр.
Една госпожа Макрон за пример.

По темата за аксесоарите - вчера седнах на очилата си за четене и според мен са непоправимо сплескани и разкривени.
Ще опитам да ги занеса на ремонт, но по всяка вероятност ще се наложи да си избера нови рамки.
Кажете какви са актуални в момента.
Върти ми се нещо, че се носят по - плътни и открояващи се, но не съм в час.

# 527
Стилът все пак е нещо лично. Но по определени географски ширини, не само нашите, пошлостта често е на почит. Това е факт.

Освен с възрастта на дамата, трябва явно да съобразим и с офиса. Аз мога в много да те заведа, където 25 годишни момичета след университет ходят строго облечени, защото средата го налага.

# 528
  • Somewhere far away
Във все повече офиси се налага спортния и неглиже стила. Свободата на избор е над всичко.
Тези, дето ходят строго облечени, защото "средата го налага" едва ли са много щастливи... след някоя и друга година това нещо ще е тотална  отживелица.

# 529
silver pearl, на първо място трябва да ти отиват според мен. Винаги съм харесвала цветни рамки -

# 530
Във все повече офиси се налага спортния и неглиже стила. Свободата на избор е над всичко.
Тези, дето ходят строго облечени, защото "средата го налага" едва ли са много щастливи... след някоя и друга година това нещо ще е тотална  отживелица.

В някои браншове вероятно да. В моя никога няма да е, и така е редно.

# 531
Госпожа Макрон иска да се показва и го прави по един такъв начин, че аз чувствам леко неудобство като я гледам, а не ми е никаква.

Стила, включително костюмите не винаги са по задължение и не смятам, че ще спрат да се носят.
Много хора с удоволствие сутрин си обличат риза и костюм или рокля/пола+сако и не го правят, защото някой ги задължава.

Дрехата има особена сила и т.нар. свобода на обличане, която все по-често се изразява в това да се облечеш в спортно долнище/дънки, т-шърт, маратонки и суичър с качулка всъщност е обезличаване.

Вчера някой писа за IT-тата, познавам и такива, които ходят на работа винаги с риза, обувки на ток и палто/сако.

# 532
  • Somewhere far away

Вчера някой писа за IT-тата, познавам и такива, които ходят на работа винаги с риза, обувки на ток и палто/сако.
Зависи от фирмата и от офиса- както вече казах има офиси и офиси.

А аз познавам такива, които са си по пижама цял ден, защото работят от вкъщи. Grinning

" костюмите не винаги са по задължение" - но когато са , не са приятни. Wink

# 533
Аз пък не обичам да нося дънки, тишарт и кецки. Имаме дрес код, който не се спазва много строго, но така или иначе аз ходя в по официален стил, защото така ми харесва... и костюм нося с удоволствие и рокля, палто...днес съм с бяла ефирна блуза, тъмносин панталон с ръб, фишу в тъмно синьо, обеци - перли и черни обувки с токчета, отгоре черно кожено яке, късо, тип Шанел Wink

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 11:05 от mimi.7299

# 534
То всичко по задължение е неприятно, мен ако ме накарат да ходя с дънки,тениски и кецове също ще ми е неприятно. Аз и в свободното си време не ходя така. Но ако на някого това с облеклото на работа му е дотам неприятно винаги може да смени попрището, ако прецени.

# 535
  • някъде под слънцето...
За офис облеклото се изписа много, с ненужно груби мнения според мен.
.......
Лично на мен ми се струват абсурдни мненията, че българките нямат представа от стил - да, имаме какво да учим и затова такива теми би трябвало да са добронамерени, а не място за подигравки и заяждания. Апелирам за по - кротко отношение.

Ако се визира моя пост, никъде не съм писала, че българките нямат представа от стил.

Опитвах се да обясня, че имат свой стил, по същия начин,  както хората  от всяка  страна(та дори географска област) имат различна интерпретация за стил.

Единствената забележка, която направих беше, че за ралика от други народности българките са супер уверени  в безпогрешността си за своята интерпретация  на модните тендеции и  приемат всяко по различно мнение като лична обида .Вместо да се замислят дали дадена реплика не е лишена от основане, директно преминават в атака.

По въпроса за дрес кода и  дали трябва да се спазва..., Българската народопсихология  често нашепва на българина, че той е най хитрия на света  и не  е задължително да спазва правилата".Голяма работа, някакви правила...".Те са измислени за да се
заобикалят  Simple Smile  .
"Он че ми каже...."

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 11:37 от sl

# 536
Нда, като е по задължение не е готино. Съгласна съм 🙂

# 537
  • София
Аз смятам, че човек трябва да знае къде се намира.
Работейки с клиенти и бидейки лице на дадена компания, ти трябва да я представиш максимално добре.
Което не става ако си облечен със скъсани дънки и тениска. (нося и на работа, когато нямам срещи)
Аз ако съм мениджър на такава компания бих залагала изискванията за облекло в трудовия договор, защото на лично самосъзнание не може да се разчита явно.

Сигурна съм, че костюма за много професии ще си остане еталон, а и се надявам.
Едно е униформа, която ти се налага и е неприятна, друго е заложен дрес код, в който обаче можеш да проявиш и индивидуалност.

И шанса да осъществиш продажба, ако си с костюм, а не с дънки и карирана риза с къс ръкав е доста по-голям. Питайте всеки успешен брокер.
Външния вид е първото нещо, което предизвиква доверие или съответно недоверие, после има и още де...

# 538
Абсолютно. Помня преди години ми трябваше снимка за фирмата. Фотографът ме пита с какво се занимавам и като разбра директно каза - Не се усмихвайте твърде много, но не изглеждайте твърде строга. Тези клиенти трябва да ви се доверят, дори като гледат снимката. Тези неща също са от значение.

За облеклото не е имал коментар, беше строго бизнес.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 11:49 от Анонимен

# 539
  • Somewhere far away
Питайте всеки успешен брокер.
Външния вид е първото нещо, което предизвиква доверие или съответно недоверие, после има и още де...
Ох.... точно това ли намери да дадеш за пример. Grinning
Нищо лично, но точно на брокер никога няма да повярвам, ако ще да е с най-готиния, стилен и скъп костюм!

Общи условия

Активация на акаунт