Модни консултации (Април, 2022) - 65

• 63 620
  • 1 152
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да ви върна в темата: преди няколко месеца тук се показаха едни красиви обувки/сандали - много шарени, с асиметрични токове, имаше кожени и от сатен, спомням си едни сандали с папагал, може ли линк?
благодаря Simple Smile

# 571
По повод на заформилата се дискусия- офис Vs спортно-елегантен стил да ви питам какви дрехи за горната част могат да се носят в елегантен стил, ако не харесвам свободни блузи, туники от тези елегантните? Бях чела подобен въпрос тук в темата, явно не само аз се вълнувам...Харесвам памучни блузи, търся такива, които да са по- женствени, но повечето отиват към елегантни и са от изкуствена материя. Имам няколко ризи, но са свободни и с тях се чуствам като торба, а вталените са трудни, защото отварят на бюста (голяма част). Нося поли с памучна риза, поло и рокли, но полиестерна блузка (свободна ) и панталон с ръб са ми некомфортен тоалет, не се чуствам красива с такива дрехи и съответно не го излъчвам. Имам стилето в офиса и с подходящи дрехи ги обувах, но тази зима май само 2 пъти ги сложих.
В никакъв случай не искам да продължавам т.нар.спор по темата, а напротив бих се радвала науча нещо ново.
За очилата мога да кажа само- проба. Дори модерните рамки да ми харесват, ако някоя демоде ми легне добре- ще купя нея.

# 572
Агент и аз не съм пострадала и нищо ми няма, което не значи, че ми е харесвало и го смятам за добра идея.
Може и с шапка со перо да ходиш, но стигаме до въпроса, ако имаш нещо под перото ще си я сложиш ли и кога ще си я сложиш.
Дрескода е за неуверените, чудещите и колебаещите се, незнаещите, останалите си знаят кога какво е подходящо да облекат и не е нужно да да се хващат за дрес кода като удавници за сламка, за да са сигурни, че са подходящо облечени, а и да не са те ако са си ок с облеклото, то им дава самочувствие и не им пука, че някоя стрина не ги одобрява.
Границата между кич и екстравагантност винаги  е тънка и често се определя от личността под облеклото.

Благодаря за сайтовете, yoox го бях забравила и май трябва да решавам дали да се придържам към това, което си бях наумила или да взема друг модел, който ме грабна.

# 573
О, ама ние за дрескод ли си говорим или за училищни униформи, обърках се!?

# 574
Soñadora,
за по-вталени дрехи може да погледнеш примерно поло от G-Strar - вискоза и памук имат, вталени ризи от вискоза на LeeCooper, вталени памучни тениски на Sisley (някои щампи са им интересни и стоят добре с пола тип молив, че даже и с костюм), копринени цветни ризи на М.Дути,.....
И на мен полиестерна блузка (свободна ) или туника върху панталон с ръб ще са ми некомфортни и не бих се облякла така.

Vikute, може и да се бъркам, но цветните обувки с папагал май бяха на Paula Cademartori.

# 575
Al Georgieva, благодаря ти за насоките. Всичките посочени съм ги обикаляла (и не само тях, де...), даже в Лий Купър и М. Дюти вчера бях- за нищо не мога да се закача. Под вталено имам предвид прибрано по тялото, а не впито. Едра съм с голям бюст и като сложа копринена или ефирна мадамска ризка и приличам на чувал, а имам едната изразена талия и като я скрия, всичко друго е едър габарит- става чудно No Mouth Най- лесно ми е с роклите зима и лете, обаче този сезон сега ми е дънково- панталонен и освен тениски с къс и дълъг ръкав + сако или жилетка и памучни ризи друго не ми допада.

# 576
Soñadora, не впито, а по тялото Blush.
Гледам да си подчертавам тънката талия, че на форма пясъчен часовник не седят добре свободни дрехи.
За голям бюст и тънка талия - ризи и блузи по поръчка - било с копчета отпред, било с цип отстрани Simple Smile

# 577
Имам въпросче.
Забелязах, че след всеки въпрос от сорта "Бихте ли ми дали идеи за съчетание на розово сако?,  "С какво да съчетая леопардова чанта?" и бам, някоя добра мама пуска коментар с 5 примерни снимки, както по-горе се случи с идеи за офис облекло. От къде черпите тези идеи? Гугъл или има един сайт принтест(нещо такова). Много бихте ме улеснили. Взех си едно много свежо зеленикаво  сако (скарана съм с нюансите) и много ще ми е полезно ако разбера от къде да черпя идеи.
Благодаря ви предварително! 😊💐

# 578
  • София
Памучна риза на голям бюст - категорично НЕ. То се набира, отваря, опъва, доста е некомфортно. Прочетох 2 пъти поста ти и има логика защо страниш от ефирни ризи, но ще се помъча да ти намеря примери, в които не ставаш велика като катедрала.
/Аз лично нямам вече памучни ризи, нося само "падащ" тип, просто не мога да си позволя другото поради горните причини.

Полина, аз предимно гледам в Пинтерест, да. Преди имаше едно приложение/сайт Polyvore, вече го няма, но някои от съчетанията още седят в пинтерест.

# 579
Какво значи памучни ризи?

# 580
Момичета, винаги може да си ушиете ризи по поръчка Simple Smile
Бюста ми е нормален, но ризи за под костюм предпочитам да си ушия точно, за да няма това отзяване на гърдите,  надолу да е по тялото, да не прави балон на гърба и т.н.

PolinaP,  на свежо зелено стои добре розово, бяло, тъмно синьо, някои нюанси на жълто, тъмно зелено

# 581
  • София
Ризи от памук

Ал, това е добра идея, за какви пари си шиеш една и какви платове си взимаш най- често?
Аз с ризите някак успявам, но саката са ми големият проблем. А не е като да кажешда съм със супер тесни рамене, но което ми се закопчава, ме прави като ръгбист в раменете, което ми е тамън в раменете, зее с едни 10 см да се закопчае.

# 582
/Аз лично нямам вече памучни ризи, нося само "падащ" тип, просто не мога да си позволя другото поради горните причини.
'
Какво значи "падащ тип" ризи?

# 583
Памучни ризи си шия в Драго&Радо, една излиза 120-130 лв. Модел тип мъжка риза, но за женски форми.
Имат финни платове за ризи, харесвам качеството им

Не съм шила нищо в шивашко ателие с мой плат през последните две години, но тия дни ще ходя с плата за рокля и ще попитам как са актуалните цени.

# 584
Дали е памучна или не няма значение за отварянето отпред на бюста. По- скоро значение има кройката. Бюста дори да е голям, не би тря вало да се отваря ако ризата е с хубава кройка. Също така такъв вид ризи не е задължително да бъдат памучни Simple Smile.

120 лв за риза? Тия са се взели много на сериозно Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт