Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

  • 17 714
  • 224
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • в прекрасна къща в уютна градина
  • Мнения: 3 008
Magi_7, аз мога да похваля Витекс за регулиране на цикъла. Peace

# 47
  • Мнения: 1 564
Denis, може ли съвет на коя Омега 3 да се спра - небременна съм, АГ каза да е с повече EPA.

Някоя от тези дали е добра форма? Какво да гледам при избора на омега 3?

1. https://remedium.bg/omega-3-premium-kaps-1200mg-90br-grassberg-061151/p

2. https://remedium.bg/natural-factors-rx-omega-3-maximum-triple-st … -kapsuli-141047/p

3. https://remedium.bg/omega-3-kaps-75br-barbel-drexel-065606/p

4.https://remedium.bg/natrol-omega-3-tb-1000mg-90br-061146/p


И последно - по кое време на деня се приеча и трябва ли да съобразявам приема с прием на витамини и/или други добавки?

# 48
  • София
  • Мнения: 33 830
Здравей Денис,
Според теб добри ли са тези добавки?
1. https://gymbeam.bg/n-acetil-l-cistein-gymbeam.html .......... не, трябва  да е 600мг/капс... приема се 2х1
2. https://gymbeam.bg/inozitol-gymbeam.html ...... не е посочено да е Мио-... ако е такъв става 2х2000мг
3. https://gymbeam.bg/vitamin-d3-2000-iu-gymbeam.html ........... става
4. https://gymbeam.bg/ubihinol-100-mg-now-foods.html ..... става, но внимавай, че на тази марка има много ментета, а продуктите с БГ са скъпи
....... дописах в цитата
Не бих се доверила на тази марка (GymBeam) - най-вече за суровините, които ползват, за кач-вото и чистотата на продуктите.


Denis, може ли съвет на коя Омега 3 да се спра - небременна съм, АГ каза да е с повече EPA.
Скрит текст:
Някоя от тези дали е добра форма? Какво да гледам при избора на омега 3?

1. https://remedium.bg/omega-3-premium-kaps-1200mg-90br-grassberg-061151/p

2. https://remedium.bg/natural-factors-rx-omega-3-maximum-triple-st … -kapsuli-141047/p

3. https://remedium.bg/omega-3-kaps-75br-barbel-drexel-065606/p

4.https://remedium.bg/natrol-omega-3-tb-1000mg-90br-061146/p


И последно - по кое време на деня се приеча и трябва ли да съобразявам приема с прием на витамини и/или други добавки?
1. това е стандартната омега 3 - информацията тук е подвеждаща...
 
Цитат
Grassberg Omega-3 Premium 1200mg ви позволява да приемате само по 3 дражета дневно, понеже едно драже от продукта съдържа
420мг. EPA (ейкозапентаенова киселина) и
300мг. DHA. (докозахексаенова киселина).
от тук: https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030017628
Състав   в 1 капсула
Фармацевтичен клас концентрирано рибено масло,
доставящо Омега 3 мастни киселини, от които:
1200 мг
EPA (Ейкозапентаенова киселина)    180 мг
DHA (Докозахексаенова киселина)   120 мг
........... или от тази омега се приема по 5 капс. дневно ...... за да си получиш дозата 1500мг омега 3

2. е хубава и е с повече ЕРА ...... може по 2 на ден, след като ти е назначена повече ЕРА
3. това не е хубав продукт, защото е ALA ... или твоето тяло трябва да я конвертира до омега 3, което трудно се случва и се получават едни нищожни кол-ва ... Ако беше лесно, нямаше да приемаме Омега 3 и то да следим за кол-вата на DHA и ЕРА в нея ....... този продукт е пари на вятъра
4. стандартната омега 3....... по 5 капс. на ден

Избери 2.

Последна редакция: пт, 06 май 2022, 08:25 от denis.

# 49
  • Мнения: 355
Здравейте, взех си МСМ на прах на Dragon superfoods  само за да го изпробвам, добър вариант ли е първоначално? И как де приема -далеч от какви храни , напитки и витамини трябва да е ?

# 50
  • Мнения: 41
Здравейте, имам въпрос относно фолиевата киселина. Имам мутация MTHFR - трябва да приемам само метилираните форми на витамин В. Това е ясно, но се ошашках от всички марки. Видях,че тези на NATURAL FACTOR, са от предпочитаните, но виждам, че те съдържат 1000мг, а всички останали са по 400мг фолат. 1000 не е ли много?  Вчера пуснах кръвни изследвания:

Фолат в серум ( Фолиева киселина )      24.50   nmol/L   10.40 - 42.40
Хомоцистеин      7.84   mkmol/L   5.00 - 12.00
Желязо ( Fe )      15.64   mkmol/L   6.60 - 26.00
Ferritin      79.20   mkg/L   13.00 - 150.00
Витамин В12      496.00   pmol/L   145.00 - 569.00
HGB ( Хемоглобин )      134   g/L   120 - 160


Планирам бременност след лятото.

# 51
  • София
  • Мнения: 3 838
denis ,може ли да обобщим инфото за NAC ,L Arginin и Инозитол
Имам тези:
Въпросът е кога,как и по колко?
Скрит текст:

# 52
  • Мнения: 680
Здравейте, имам ИЯР  и липса на цикъл от септември. Изследвах Dhea-s и резултата е 3,6mmol/l ( реф. 0,7-12,49). Искам да включа добавка Дхеа за известно време да видя как ще ми се отрази. Бихте ли ми казали кой вариант е по-добър 7кето или чиста Дхеа? Намирам разнопосочна информация и тотално се обърках.

# 53
  • Мнения: 597
В Турция, инвитро специалистите изписват чиста DHEA при намален яйчников резерв.
Денис препоръчва да е 7 кето.
Ако целите бременност пийте чиста DHEA, тя се препоръчва за прием и от американски репродуктивни лекари, описано е в книгата на Ребека Фет - Всичко започва с яйцето.

# 54
  • Мнения: 1 564
В Турция, инвитро специалистите изписват чиста DHEA при намален яйчников резерв.
Денис препоръчва да е 7 кето.
Ако целите бременност пийте чиста DHEA, тя се препоръчва за прием и от американски репродуктивни лекари, описано е в книгата на Ребека Фет - Всичко започва с яйцето.

Бихте ли препоръчали честа DHEA, която се намира на бълг. Пазар

# 55
  • Мнения: 597
Аз поръчвам от iherb.
https://www.iherb.com/pr/amazing-nutrition-micronized-dhea-25-mg … e-capsules/108568
последно поръчах това, защото в книгата пише че DHEA трябва да е микронизиран по добре се усвоява от организма.

# 56
  • София
  • Мнения: 62
Здравей Денис, Витекс, по-конкретно този, добър ли е?
Само след О ли е добре да се пие или подпомага О? Основно го взех да подпомага прогестерона и го пия след О (засечена с БТ и тестове), но четох че се пие и от М до М и се обърках.
Има ли вероятност да потисне О ако е през целия цикъл?
Благодаря ти😊

# 57
  • Мнения: 91
Здравейте, това са ми изследванията от миналия ден. Бихте ли изказали мнение? Също така искам да попитам какви допълнителни да пусни, също така съм отворена към препоръка за добавки. В момента пия витамин Д, фолиева киселина, сайкъл баланс, селен, мажа се крема муун на Аквасорс, пия зелената им енергия. Предварително благодаря.

# 58
  • Мнения: 1 210
Здравейте, това са ми изследванията от миналия ден. Бихте ли изказали мнение? Също така искам да попитам какви допълнителни да пусни, също така съм отворена към препоръка за добавки. В момента пия витамин Д, фолиева киселина, сайкъл баланс, селен, мажа се крема муун на Аквасорс, пия зелената им енергия. Предварително благодаря.
Пролактинът и TSH са високи, желязото, Б12, ФК и вит.Д са ниски - направете консултация с ендокринолог, също може и с хематолог.

# 59
  • Мнения: 1 457
И допълнително може да пуснете и останалите щитовидни хормони ФТ3 и ФТ4. Винаги се тълкуват заедно с другите щитовидни показатели.
Може да проверите и хемоглобин, феритин, ЖСК заради ниското желязо.

Общи условия

Активация на акаунт