Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

• 77 141
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря ви за оточнението !

# 541
Ния, тук преди 1-2 страници обсъждахме, че убвикинола (активната форма на Q10) е безумно скъпа в България и затова си я поръчваме от чужбина. Аз лично от немския амазон, с доставка през доставчик (pratki.de). Други момичета са споделяли също откъде поръчват.  Потърсете, харесайте си и поръчвайте онлайн.

# 542
  • Бургас
Ния, тук преди 1-2 страници обсъждахме, че убвикинола (активната форма на Q10) е безумно скъпа в България и затова си я поръчваме от чужбина. Аз лично от немския амазон, с доставка през доставчик (pratki.de). Други момичета са споделяли също откъде поръчват.  Потърсете, харесайте си и поръчвайте онлайн.
Да, аз си поръчвах всичко от американските iherb, че по-евтино излиза.

# 543
Момичета, здравейте! През този месец решихме да се изследваме профилактивно в репродуктивна клиника, както посъветвахте (вече сме с 8 неуспешни опита по естествен път). Пуснах полови хормони и при мен изводите са добри, казаха добър яйчников резерв, прегледът също беше ок. За съжаление, при мъжа ми излезе олигоастенозооспермия - 3% нормални сперматозоиди (долна граница 4%), 24.3% подвижни (долна граница 50%), 16.32 млн. броя/1мл. (долна граница 20.1 млн.). Съответно, не знам дали е най-подходящо тук да питам Денис, AlisonParker и останалите: знаете ли какви добавки биха били безобидни, но полезни в нашия случай за него? Ще запишем и час при андролог, като препоръчаха другия месец нова спермограма, защото не потвърждават диагнози веднага. За протокола: мъжът ми има алергия към прах и полски растения, съответно от 2019 г. насам приема кортикостероиди и обмислям дали да не ги спре за известен период от време, защото обясниха, че това може би влияе също върху положението. На какво мнение сте? Ако трябва да се насоча към друга тема, ще отида, но не бях сигурна и затова тук споделих.

# 544
Мъжа ми пиеше андрозитол ,папа и л-карнитин миналата година , бяхме с 0.5% морфология . Сега сме с 1.5 . Не знам кое му е повлияло честно казано , с тератозооспермия е . Беше на андролог и уролог прави тест за фламидии , гъбички и останалите също и за варикоцеле . Също знам че и мака препоръчват .

# 545
roza1717, мога да споделя какви добавки приемаше моят мъж преди няколко години, предписани от андролог след преглед и да се консултирате/проверите дали са подходящи за вас.
Скрит текст:
Л карнитин
Л аргинин
Глутатион
Q10
Селен
Цинк
Витамини от група Б

Има тема за мъжкия фактор тук, в подфорум Проблемно забременяване - предполагам ще ти е полезна информацията там.

# 546
Благодаря, момичета! Ще разгледам и съответната тема.

# 547
Здравейте, тези от вас, които отдавна четете в групата, можете ли да ми дадете жокер, като пия следните добавки СЛЕД Хранене- трябва ли да има някакви часове отстояние при техния прием Накупих си тези -Q-10,B complex,Vit D3, Vit C, Omega-3, вечерна иглика-(иначе казано-може ли в една шепа да ги наредя и да ги подкарам едно след друго 😃🙈) с много вода разбира се..
Благодаря предварително ❤
Бъдете здрави Simple Smile

# 548
  • София
Здравейте, тези от вас, които отдавна четете в групата, можете ли да ми дадете жокер, като пия
Скрит текст:
следните добавки СЛЕД Хранене- трябва ли да има някакви часове отстояние при техния прием Накупих си тези -Q-10,B complex,Vit D3, Vit C, Omega-3, вечерна иглика-(иначе казано-може ли в една шепа да ги наредя и да ги подкарам едно след друго 😃🙈) с много вода разбира се..
Благодаря предварително ❤
Бъдете здрави Simple Smile
Здравей!
CoQ10, Omega 3, МВИ, Вит. Д - след по-мазно хранене... може да включиш и В-комплекс.
В-комплекс и вит. С - след хранене, някое
Ако в В- комплекс са ти важни напр., В1, В12 ... тогава вит.С и В-комплекс, по-добре да са на отделни приеми... след някое хранене.

# 549
Здравейте как е добре да се приема маслото от вечерна иглика, див ям и Q10. Моля за схема за прием и фирми ако е възможно, защото вече съм много объркана в нета пише какво ли не а виждам, че има адекватни мнение и схеми. Много ще съм ви благодарна

# 550
  • София
Здравейте как е добре да се приема
Скрит текст:
маслото от вечерна иглика, див ям и Q10. Моля за схема за прием и фирми ако е възможно, защото вече съм много объркана в нета пише какво ли не а виждам, че има адекватни мнение и схеми. Много ще съм ви благодарна
Здравей!
Не посочвам продукти, но ще помогна с начина на прием.
МВИ от М до М или постоянно, след по-мазно хранене, доза 2500-2600мг/дн
Див ямс след доказана О. ( поне с тестове за О.и измерване на БТ) - дозата, посочена от производителя.
CoQ10 - от М до М, след по-мазно хранене, дозата зависи от формата, ако е с висока бионаличност 100-200мг/ дн.,  ако е с ниска - поне 300-400мг/дн

# 551
Денис,
може ли да уточниш какво е "по-мазно хранене"? Например филия, намазана с масло + бучка бяло сирене 50-70гр за закуска брои ли се?
А купичка кисело мляко 4% (с овесени ядки и банан) ще свърши ли работата?
Благодаря!

# 552
  • София
Денис,
може ли да уточниш какво е "по-мазно хранене"? Например филия, намазана с масло + бучка бяло сирене 50-70гр за закуска брои ли се?
А купичка кисело мляко 4% (с овесени ядки и банан) ще свърши ли работата?
Благодаря!
Храна, която да доставя поне 20-на грама мазнина.
В закуската масло и сирене, има повече мазнини... трябва да си ги изчислиш.
В киселото мляко (4%), ако е 500 грама, става Simple Smile  - има около 20 грама мазнина

# 553
Здравейте как е добре да се приема
Скрит текст:
маслото от вечерна иглика, див ям и Q10. Моля за схема за прием и фирми ако е възможно, защото вече съм много объркана в нета пише какво ли не а виждам, че има адекватни мнение и схеми. Много ще съм ви благодарна
Здравей!
Не посочвам продукти, но ще помогна с начина на прием.
МВИ от М до М или постоянно, след по-мазно хранене, доза 2500-2600мг/дн
Див ямс след доказана О. ( поне с тестове за О.и измерване на БТ) - дозата, посочена от производителя.
CoQ10 - от М до М, след по-мазно хранене, дозата зависи от формата, ако е с висока бионаличност 100-200мг/ дн.,  ако е с ниска - поне 300-400мг/дн
Много благодаря, само ако можем да уточним какво значи от МдоМ

# 554
От менструация до менструация или можеш да си го пиеш постоянно. Аз от две години съм на добавки почти без прекъсване.

Общи условия

Активация на акаунт