Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 11

• 75 889
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Имам въпрос, към всички, които са пили или пият масло от вечерна иглика. И към Денис
Скрит текст:
разбира се Relieved
Взех си на Nature's Way 1300 мг и смятам с началото на цикъла да ги почна. Знам, че препоръчаната от Денис доза са 2 таблетки, но ме притеснява, че съдържа огромно к-во Омега 6 - в 2 таблетки са 2000 мг. Аз приемам Омега 3 (EPA 400 + DHA 300) и се чудя дали това съотношение е достатъчно - все пак с хараната поемаме предимно Омега 6.
Да си призная, не разбирам много притесненията ти, във връзка с Омега 6, която се съдържа в 2 капс. ВМИ?!
Да, това са 2000мг или 2 грама масло и това е около 1/2 ( половин) чаена лъжичка.?! Кое точно му е огромното кол-во, не разбирам?! Simple Smile  
Като се вземат под внимание, ползите от това масло и че винаги може да се намали Омега 6 от дневния порцион храна - какъв е проблема?!
Аз съм на Нискомазнинно хранене от години - приемам с храна около 33 грама мазнини (което е около 300ккал) .... и да си призная, тези 2 грама, почти няма да ги отразя като голямо кол-во.... а и за мен това е полезно масло Simple Smile - не слънчогледово олио.
Ако въпреки всичко, тези кол-ва те притесняват - не го приемаш Simple Smile
ПП.
Оптимална доза Омега 3 е 1500мг/дн. ( ЕРА + DHA)

Здравейте, здравей Денис.
Моля за съвет тази добавка и фирма-проиводител препоръчвате ли?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030413
Здравей!
За мен, това е много хубав продукт и често го ползвам.
Дозата вит. Д е ниска, спрямо дозата на вит. К2, но може да се допълва... напр. + още 3-5000IU вит. Д ( зависи от дефицита на вит. Д и кой, и за какво ще го приема... и колко дълго ще го приема)

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 16:31 от denis©

# 601
Благодаря, Денис. Не ме притесняват 2грама качествена мазнина допълнително, притеснява ме, че е Омега 6, както и огромна част от мазнините в храната. И че още повече ми влошава съотношението с Омега 3. Аз хапвам доста мазнини, изобщо не се ограничавам. Пържено консумирам рядко, но не пестя нито краве масло, нито зехтин, всеки ден ядки, млечни и месо…Не искам да намалям мазнините, според мен са много полезни и ми се отразяват добре.

# 602
  • София
Благодаря, Денис. Не ме притесняват 2грама качествена мазнина допълнително, притеснява ме, че е Омега 6,
Скрит текст:
както и огромна част от мазнините в храната. И че още повече ми влошава съотношението с Омега 3. Аз хапвам доста мазнини, изобщо не се ограничавам. Пържено консумирам рядко, но не пестя нито краве масло, нито зехтин, всеки ден ядки, млечни и месо…Не искам да намалям мазнините, според мен са много полезни и ми се отразяват добре.
Разбирам, но това е друга тема ( кой какви мазнини приема с храната и в какви кол-ва... и дали това не му вреди по някакъв начин Simple Smile ).
Омега 6 е малко общо понятия, защото от Омега 6 мазнините има и полезни. Важно е какъв е източника - дали е слънчоглед, рапица, царевица ... или семена от Бораго, , Йонотера, Нигела, Риган и т.н.
Най-общо, мазнините които се приемат с добавките са само от полза и са добре балансирани - или МВИ + Омега 3+вит. Д, + вит.А и Е+ Астаксантин и т.н. ... поне тези, които се приемат от повечето момичета за подпомагането на репр. с-ма и с които общувам ( защото, аз няма как да зная, другите или всички останали момичета, какви продукти приемат).
Та, дори и да е добавено или да се съдържа някакво масло ( напр. база на вит. Д да е кокосово, зехтин  или слънчогледово олио...- зависи кой какъв продукт си е  избрал) - това са минимални кол-ва и те се добавят какво за база, така и като условие за усвояване на елемента ( образуват се, от тези мазнини, едни молекули-носители на активните елементи, чрез които, тези активни елементи се усвояват, с помощта на (тези) мазнините ( най-общо казано)... т.е., ако няма достатъчно мазнина - няма да се усвоят максимално).
Правилото е да има поне 10 грама мазнина - на грам активен елемент... като с кол-вото на активния елемент, мазнината като кол-во може да е намалява ... т.е. за 2 грама да е 12 грама... и т.н., нещо такова

# 603
Здравейте, здравей Денис.
Моля за съвет тази добавка и фирма-проиводител препоръчвате ли?
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010030413
Здравей!
За мен, това е много хубав продукт и често го ползвам.
Дозата вит. Д е ниска, спрямо дозата на вит. К2, но може да се допълва... напр. + още 3-5000IU вит. Д ( зависи от дефицита на вит. Д и кой, и за какво ще го приема... и колко дълго ще го приема)
[/quote]

Бил ли ми препоръчала витамин Д, за да добавям.

# 604
  • София
Бреза
Moже да ползваш на същата марка - 1000-2000-5000IU... какъвто си избереш.

# 605
Здравейте
Момичета имам недостиг на Витамин Д ... 21 при референти стойности (30-60)
Пих Вигантол няколко месеца,  но при мен няма ефект .
Моля ви препоръчате ми Витамин Д , който наистина да действа

# 606
Здравейте! Искам да попитам относно добавката DHEA, изследвах тестостерон и DHEA-S, които бяха на долната граница, затова започнах да пия х25мг дневно сутрин за около 2 седмици. Но тъй като по принцип съм с редовен 28-дневен цикъл, който се забавя (днес ми е 31 ден), спрях DHEA. Въпросът ми е възможно ли е това да е причината за забавянето, направих 2 теста за бременност, които бяха отрицателни

# 607
Здравейте
Момичета имам недостиг на Витамин Д ... 21 при референти стойности (30-60)
Пих Вигантол няколко месеца,  но при мен няма ефект .
Моля ви препоръчате ми Витамин Д , който наистина да действа

# 608
  • София
Здравейте! Искам да попитам относно добавката DHEA, изследвах тестостерон и DHEA-S, които бяха на долната граница, затова започнах да пия х25мг дневно сутрин за около 2 седмици. Но тъй като по принцип съм с редовен 28-дневен цикъл, който се забавя (днес ми е 31 ден), спрях DHEA. Въпросът ми е възможно ли е това да е причината за забавянето, направих 2 теста за бременност, които бяха отрицателни
Здравей!
Малко вероятно, защото дозата е ниска и е приеман за кратко, ...но е добре да се проверят нивата на хормоните. На 3 ден от МЦ - ДХЕА, 17ОН Прогестерон, Е2, ЛХ и ФСХ.
Причината за липсата на М. ( без бременност ) може да е:
- ановулаторен МЦ
- проблем с О....вкл. и по-късна О.
За да има бременност - трябва да е имало О. и да е станало зачеване... а за небременност - причините са много и най-различни Simple Smile
Може да посетиш АГ - поне да разбереш дали е имало или не О. ( по наличието или липсата на ЖТ, по дебелината на МЛ и т.н.)

# 609
И при мен се забавяше при прием на Дхеа, дори на 35ти ден ми идваше някъде. Започнах и да получавам зацапвания и след преглед при лекар ми каза, че не вижда друг проблем освен на хормонална основа. Няма как да знам със сигурност дали е от Дхеа, но като го спрях се урегулираха нещата.

# 610
Възможно ли е да пиеш Вигантол и да няма ефект!
От колко време го пиете и по колко?
Аз пия по 12-14 капки, за да наваксам дефицита. denis ми каза, че трябва да приемам около 6-7000 IU/ ден 2 месеца + 20 дни почивка и после контрола. Моят витамин Д беше 29.32 nmol/L ( референтни стойности 50-120). Пия по малко от месец и не знам дали се е покачил.

Относно изследването на тестостерон и DHEA-S, мога ли да ги изследвам по всяко време на МЦ?

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 15:03 от art_session@

# 611
За Вигантола - възможно е. Моята ендокриноложка ми обясни, че не всички хора го усвояват добре в тази форма. Затова ми препоръча липозомна форма.

# 612
За Вигантола - възможно е. Моята ендокриноложка ми обясни, че не всички хора го усвояват добре в тази форма. Затова ми препоръча липозомна форма.
Какво ви препоръча?

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 16:45 от art_session@

# 613
Привет на всички, denis може ли да погледнеш тази добавка за мнение. Дозировката я дават 6гр./дн, а в твои стари постове чета 2х2 гр. Предварително благодаря!
https://revita.bg/shop/khormonalen-balans-mio-d-khiro-inozitol-1 … GguwK6zUDIyJf95Qf

# 614
  • София
Привет на всички, denis може ли да погледнеш тази добавка за мнение. Дозировката я дават 6гр./дн, а в твои
Скрит текст:
стари постове чета 2х2 гр. Предварително благодаря!
https://revita.bg/shop/khormonalen-balans-mio-d-khiro-inozitol-1 … GguwK6zUDIyJf95Qf
Нещо са объркали информацията... в превода Simple Smile
Ето от оригиналния сайт:
https://nutricost.com/products/nutricost-myo-d-chiro-inositol-for-women
В 4 капс. има 2000 мг Мио-Инозитол. и ако се приемат 8 капс. това са 4000мг/дн,... или 2х2000мг
Това е дозата за подпомагане на репр. с-ма... не че Инозитола не се приема и в по-големи дози, при различни други проблеми.
Макар, че и тук има грешка: 1000mg Myo Inositol and 50mg D-Chiro Inositol Per Serving, което не е вярно
Ако Мио-Инозитола е 1000мг, то Д-хиро трябва да е 25мг?!
Пиши на сайта и ги попитай ( на nutricost.com)

от сайта на revita.bg... информацията е подвеждаща:

В 1 капс. има:
Мио-Инозитол - 500мг и
Д-Хиро Инозитол- 12,5мг Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 16:24 от denis©

Общи условия

Активация на акаунт