Професионални серии за коса - тема 155

• 72 059
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Как без обезцветяване? В момента косата ми е доста тъмна, само с боядисване в по-светли тонове ще стане ли?
Косата ти е доста тъмна ест.цвят или си боядисана в тъмно. ?

За изсветлени коси тук има доста писано, но пак си е индивидуално и имат различни нужди - основното е 2 серии - една протеин и една хидратация. Редуват се. С времето сама ще наблюдаваш и забележиш от кое повече се нуждае косата ти. Моята примерно обича хидратиращи повече и протеин ползвам само веднъж месечно преди боядисване. Имам и доста балансирани серии - тях ползвам когато състоянието на косата ми е ок.
+ продукт без измиване ( изглаждащ )

Разгледай мненията на Мелисанде - особено ако си с тънък косъм ( в тази тема и в темата за блондинки https://www.bg-mamma.com/?topic=1430327 )  на prinzesata, на ВанесаДЕ

# 376
  • Някъде там
Искам да попитам за отзиви за този спрей.

Търся си продукт за грижа за скалпа, не държа да е за бърз растеж, мислех да подновя любимеца ми на ФК или нугела, но не ми се дават 50 лв и нагоре.
Най - верояно накрая пак тях ще си взема.
Имам и друг въпрос, не си боядисвам косата от известно време, но имам бели коси,в търсене съм на лилав шампоан, който да не изсушава косата, този дали е подходящ според вас?
по описание е хидратиращ и се бори с косопада.

# 377
Здравейте! И аз с въпрос - има ли финиш без силикони. Имам чувството, че много ми изпръхват краищата на следващия ден, стоят като сухи, а всъщност не са. Не прекалявам изобщо с количеството. Първия ден уж е добре, а на другият ми стои странно, като разпиляна, не плътна, а на малки изпръхнали кичурчета.

# 378
  • Варна
Капките на Oway. Много харесвани и благодарение на това харесване цената им вече счупи всички рекорди.

Скрит текст:
pH 6.0 – 7.0

Активни съставки:

Екстракт от биодинамичен марубиум - подсилва структурата на косата, засилвайки естествената защита срещу ултравиолетовите лъчи и други агресори на околната среда.
    Органична черна киноа - богата на висококачествени разтителни протеини, подхранва и защитава влакната на косата.
    Екстракт от амла - плод с високо съдържание на витамин C, подхранва косата и придава невероятен блясък.
    Екстракт от маруля - осигурява възстановяване и хидратация на косата.

O.WAY залага на състав с восъци и смоли от растителен произход, биодинамични органични екстракти, чисти етерични масла и естествени омекотители.Резултатът? Подхранващи, хидратиращи и щадящи косата формули, които водят до здрава коса и възможност за дълготрайни и стилни прически.

Формулите са БЕЗ парабени, БЕЗ петролни деривати, БЕЗ PEG, PPG & BG, синтетични аромати, БЕЗ ETA и изкуствени оцветители.

# 379
Искам да попитам за отзиви за този спрей.

Търся си продукт за грижа за скалпа, не държа да е за бърз растеж, мислех да подновя любимеца ми на ФК или нугела, но не ми се дават 50 лв и нагоре.
Мотая го повече от година. Вече, разгеле, е на дъното. Не ми харесва нещо… остър аромат, идва ми някак алкохолна самата течност, ефект не бих казала, а и не ми е ок на немита коса да го слагам ( сякаш я мърси ).

# 380
Привет, обмислям да закупя:https://www.zlatnaribka.com/komplekti/vsichki-komplekti/vazstanovyavasht-i-podhranvasht-komplekt-za-kosa-brave-new-hair-candy-set?sort=p.price&order=ASC
Преди срещах все страхотни отзиви, а сега няколко коментара под серията сякаш ме разколебаха. Проблемите на косата ми са преди всичко накъсване и изсушаване в краищата.
Имате ли някакви впечатления? Всяко мнение ще ми е от полза. Благодаря предварително!

# 381
Здравейте!
Не съм следила темата известно време, защото имам запаси до крав на света.
Имам обаче едно питане. Установи се пе хиалуроновата киселина въобще не ми понася на лицето получавам някакви гадни мастни депа/пъпки когато я ползвам. Чувала съм че може да се ползва за коса и реших да попитам тук дали имате опит с такива нетипични за коса продукти. В момента имам лекия разтвор хиалурон на The Ordinary с пипета и Vichy 89 с помпичка. Мога ли да ги слагам на косата според вас? Пробвали ли сте?

# 382
  • Някъде там
РуСа-Мамма, благодаря ти за мнението.
Ще поръчам отново тоника на ФК.

# 383
Искам да си купя безамонячна боя Diarichesse на Loreal. Цветът ми е 3, тъмно кестеняво. Може ли да помоля за помощ коя мелусия да купя към нея - 2.7%, 1.8%, 4.5%? Ако правилно си спомням, за тъмните зветове се ползва най-висок процент емулсия?

# 384
  • Варна
Хелуронът принципно иска много влага при нанасяне. Докато се науча на мен ми правеше милиуми. За скалп не знам как ще се държи честно казано,но може да се тества след миене на много влажен скалп и по мъничко. Или да се добави към някой готов серум на водна основа като вълшебството. Аз слагам в него от кофеиновия на Ординари.

Последна редакция: сб, 21 май 2022, 21:26 от prinzesata

# 385
Lale, аз по едно време изразходих една ХК за дължините. Веднага след излизане от банята, без много подсушаване слагах от нея.
Да си призная, косата беше загладена, лъскава и някак по-обемна.

# 386
Искам да си купя безамонячна боя Diarichesse на Loreal. Цветът ми е 3, тъмно кестеняво. Може ли да помоля за помощ коя мелусия да купя към нея - 2.7%, 1.8%, 4.5%? Ако правилно си спомням, за тъмните зветове се ползва най-висок процент емулсия?

3 е практически черно. Особено при диа всичко от 4ка надолу е просто черно. За мен и 5цата е почти черна, ако е 5 или 5,1. Тъмнокестенявите са топлите 4ки, 5ци и всички 6ци поне при диаричес. Оксидантът зависи пт това имате ли бели коси и искате ли да изсветлите. Всъщност диаричес не е точно боя, това е интензивен тонер и при 1,8% не покрива бели коси, коригира тона само или потъмнява съществуващ пигмент, но и не държи дълго. 2,7% променя до макс половин тон нагоре цвета или се ползва за боядисване на същото ниво. Ако искате 3ка-вземете си 2,7%. Но ако имате повечко бели коси 4,5%-това покрива до 70% белите коси и вдига 1-1,5 нива нагоре, ако се цели изсветляване. Ако се цели същото ниво като вашето, цветът става по-дълготраен и интензивен.

Като последното ми изказване, че вдига 1-1,5 нива нагоре до колкото знам може да се постигне само на девствен косъм. Ако боядисвате върху боядисвана с перманентна боя (не тонер като диа), изсветляването става само с блийчинг. Не съм фризьор и това знам от обща информация в нета плюс малко личен опит.

# 387
Благодаря, snowite, намерих и аз на страницата на Златна рибка описание на емулсията. Моята естествена коса е черна. Но понеже не е боядисана, е леко поизветляла от слънцето. Не искам да става по-тъмна и затова се чудя на 4ката също. Или да смеся 3 и 4. Искам да покрия бели коси, които са скрити вътре в косата за щастие и не се виждат и да бе я почерням повече. Не са повече от 10% белите коси.

# 388
Сложи 4ка според мен, тя също изглежда черна. Зависи и какъв отенък избереш. Оксидант 2,7% може да ти е добре тогава. Но да знаеш, че това не е перманентна боя и бързо пада.

# 389
Благодаря за отговорите! Simple Smile
За дължините смятам да пробвам на първо време. Скалпа ми е нещо раздразнен последните 2 месеца и май няма да му дойде добре ХК.

Общи условия

Активация на акаунт