Августинчета 2🌸2🌸 тема 15

• 21 645
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Аз не мисля, че е смелост да оставиш детето си на баща му или на някой от бабите и дядовците. По-скоро е проблем на майките, че си мислим че никой друг няма да се справи с детето ни, а не е така.

# 91
За мен не е въпрос "дали" , а "как". И е до човека насреща. Ако нямам доверие на човека няма да си оставя детето. ......понякога различията в основните принципи на отглеждане са много фрапиращи. И като виждам ,че дори за себе си трудно се грижи....има прабаби, които гледат правнуци супер добре, а има и майки , които с неадекватни.

# 92
Лайка, прекрасно ще си изкарате! Можете да спите във Валета, а може и в Слима - това е нещо като нашия Слънчев бряг - младежки летен курорт. Задължително се возете на корабчето (фери), което свързва Валета и Слима - 7 мин е разстоянието и е много красиво.
Ако можете посетете остров Гозо.
Малта е смесица от арабско-италианско-френски-английски стил. Интересно е навсякъде, хората са мили и отзивчиви.
Морски дарове дори и в някое невзрачно капанче да ядете, няма да сбъркате с нищо. Пресни са им нещата, там са царе.
Транспорта им е уреден и редовен, питайте за всичко - отговорят с усмивка.
Ще си изкарате страхотно!

# 93
  • Пловдив
Изобщо не се притеснявам дали майка ми ще се справи. Убедена съм, че се оправя супер, както и беше, когато оставихме детето.
Казах, че в моя случай ми липсва, а не че се притеснявам как ще бъде гледано 😃
Прабаба и я гледа често по няколко часа и пак нямам притеснения. Но при нея няма как за няколко дни- жената е на 80 и се изморява , ако я гледа повече от 5-6 часа.

# 94
Лайка, прекрасно ще си изкарате! Можете да спите във Валета, а може и в Слима - това е нещо като нашия Слънчев бряг - младежки летен курорт. Задължително се возете на корабчето (фери), което свързва Валета и Слима - 7 мин е разстоянието и е много красиво.
Ако можете посетете остров Гозо.
Малта е смесица от арабско-италианско-френски-английски стил. Интересно е навсякъде, хората са мили и отзивчиви.
Морски дарове дори и в някое невзрачно капанче да ядете, няма да сбъркате с нищо. Пресни са им нещата, там са царе.
Транспорта им е уреден и редовен, питайте за всичко - отговорят с усмивка.
Ще си изкарате страхотно!
Ssd, нямаш си и идея как ме зарадва с тези думи Hug
Оставям ги, няма как, въпреки че после ми излиза през носа.
Днес ходих с Антонио на площадката.
Ами то изтървана работа.
Той все с баща си по площадките ходи и е направо невъзможен.
Иска всички играчки, а не всички деца си ги дават.
Опитах се да го разсея, после да говоря с него, но не и не!
Накрая го прибрах у нас и сега само го питам дали следващия път ще се държи толкова грозно.
Баща му го оставял, че дете било нали...
Дете, дете, ама нали това дете трябва да разбере кое може и кое не...

# 95
Тези детски площадки са си цяло фитнес изживяване 😄 И по този повод преди 2-3 дни Борис ми изпадна в страааашна истерия. Като се лепна за една тъпа тротинетка. Истерия, крясъци тип пришалецът, мятане по земята и за да е максимално драматично захапа и една пейка 😤 Всичко живо се обърна да ни гледа, даже едни дами спряха да люлеят децата си, за да се обърнат да видят дали пък не го пребивам това дете. Друга пък жена се втурна към нас “дай му я, дай му я”. Ами няма пък да му давам всяко нещо, което поиска. И без това в момента е в такъв период, че всичко е негово и само повтаря “не пипааа, моеее” 😂 . Та от цялата ситуация най-конфузно ми стана как всички ни гледаха.

# 96
  • Denmark
И при нас от сутринта се почват скандали (смисъл той ми крещи 😅) че искал да си кара колата, когато закъсняваме за ясла. Или пък трябва да вървим в определена посока, за да стигнем до колата ми, но на господина му е кеф да тича в противоположната. И разбира се, най-любимо му е да търчи с бясна скорост към улицата и да се тръшка, когато не му давам да го блъсне нещо.
Днес бяхме при майката на мм и докато вечеряхме постоянно дърпаше мен и баща си, за да направим нещо, но мисля, че вече е достатъчно голям да разбере, че не всичко ще става на секундата, в която е решил той. Та и там тръшкане и рев. Изобщо периодът е предизвикателство за нервите Unamused

# 97
Yanna777, разсмя ме с тоя пришълец и си мислех, че само моя издава такива звуци.
И моя беснее когато сме навън и едвам го прибирам. Иска играчките на другите деца и види ли някой с колело и се лепва за тях и им дърпа колелата.
Имаме малка детска площадка до нас и добре, че другите деца ( по- големи) го знаят и му дават всичко.

# 98
Пак като не са питали "защо плаче?"....това ми е любимото. Някой път и аз не знам защо плаче. Бухта рядко го прави, но като се случи щом съм казала "не" и ме напрягат като уж с добри намерения майки/ баби се втурват да ѝ разрешават, за да не се разстройвала.
Обикновено като излизаме няма никой по площадките и бях забравила колко ме натоварват останалите. Бухта видя едно баланс колело, стана ѝ интересно, но собственикът му(2+, че и съсед) се втурна да си го пази. Така го пази ,че тя и крачка не може да направи, дори към люлката и катерушката, защото той скача да я блъска , без да осъзнава ,че колелото е в другата посока ,далеч от това ,което тя иска. А майка му взе да обяснява ,че тя няма да пипа колелото и че е малка и не може да го карам. В същото време я слагам в люлката, но той взе нейната играчка. Свалих я от люлката  и защото той продължава да играе с нейната играчка , тя тръгна към колелото.  Е , като скочи това дете, като петле скача ще я бие, пък майка му седи и се прави , че не вижда . Реших да му обясня ,че след като той играе с чужда играчка, без да е питал е редно и той да си даде играчката. Е, детето ме разбра ,обаче майката......хахаха....ама какво да очаквам от човек, който научи детето си от бебе да пие бира и се гордее с това.

# 99
Ходим на едно кафе където има детски кът. Там има играчки, книжки, моливи и боички за рисуване, но едно дете( 4+}помъкнало една кутия с пастели и естествено, че моя се хвана за кутията. По едно време успял да и отмъкне един пастел и казах на момиченцеъо, че след малко ще го излъжа и ще му го взема за да и го върна. Мина се малко време и идва бащата на момичеъо и ми казва “ къде е пастела?” Scream. Добре, че успях да го намеря! Честно казано и това не го разбирам. Има и друго дете, което седи на страни и рисува и моя много обича да седи и да я гледа, а тя му дава лист хартия и нещо с което да драска.

# 100
Купих тротинетка на Антонио, но е още малък за нея.
Сега му поръчах ей такъв багер, за да си играе в пясъчника на вилата и на площадката
https://www.amazon.de/-/en/gp/aw/d/B00ERK855G/ref=ya_aw_od_pi?ie=UTF8&psc=1
Чудя се и за такава кола дали да му взема и май ще поръчам и нея. Вашите проявяват ли вече интерес към такива?
https://www.emag.bg/kola-ride-on-big-bobby-car-neo-chervena-4004 … tm_medium=android

# 101
Тротинетка купух преди няколко месеца. Има седалка за сядане и си я кара без проблем. Има и мотор подобен на тази кола, с който си играе от много време и вече не го поглежда.

# 102
А някой има ли или да е виждал колите на Bobby car? Заслужават ли си парите?
Мисля да му взема такава от Германия и една дръбка към нея. Не на тези пари, разбира се...
https://www.emag.bg/kola-ride-on-big-bobby-car-cherven-cheren-sv … mp;scenario_ID=52

# 103
Живея в чужбина и тук никъде не виждам деца с такива коли. Виждам много скутери и колела, но не и такъв тип играчки. За мен са излишни, но  ако имам двор и някой ни в подари, нямам нищо против.

# 104
Борис много си харесва колата за бутане, но е по-класически модел.Откакто започна да отказва количката все по-често и по-често ме спасява като трябва да отида до магазин или Спиди/Еконт.

Това е моделът

На тротинетката също се радва мнооого. От няколко дни махнахме и седалката и си я кара както трябва, но само вкъщи. Навънка го е страх и е доста по-плах.

Общи условия

Активация на акаунт