Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 080
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 330
Много е лесно приготвянето на хляб в хлебопекарна. За мен купешкият хляб има ужасен вкус. Има хубави хлябове от пекарни, ама на повечето места цените са 3.50+

# 331
Е ,извинете,  за огромния скок в цените според  мене  седи и огромния спекулвативен търговски пръст....

# 332
  • в сърцата на децата <3
На първо място стои спекулата, след това е всичко друго. Че има инфлация - има. Но няма как от днес за утре (например) олиото да скочи от 3 на 7 лева. Дефакто няма елемент от надценката му, която да оправдае 200% нагоре...

# 333
И аз съм убедена, че има голяма спекула. Преди колко време КП беше казал, че ще я бори, а аз такова нещо не виждам...

# 334
  • София
Според мен спекулата с олиото може да се включи в учебници по икономика. Няма никаква причина да е толкова скъпо, но когато се вижда, че народът ще купи и по 5 лева олио, че да не стане утре 7 лева, ще вдигат я.

# 335
  • София /Абсурдистан
В къщи от много години сме с хлебопекарна, за минутка зареждаш и това му е работата, тя сама си действа после. Готов хляб мога да купя от пекарната на Лидл примерно, но не и от всякакъв магазин. Стандартният хляб в пликче често е с дъх на мухъл, също понякога е “гумен”.
Брашно без боклуци вътре купувам от италианския магазин. Има и българско такова, но цената му е резачка.
И аз също планирам ходене до Одрин на пазар.

# 336
  • Great Britain
В къщи от много години сме с хлебопекарна, за минутка зареждаш и това му е работата, тя сама си действа после. Готов хляб мога да купя от пекарната на Лидл примерно, но не и от всякакъв магазин. Стандартният хляб в пликче често е с дъх на мухъл, също понякога е “гумен”.
Брашно без боклуци вътре купувам от италианския магазин. Има и българско такова, но цената му е резачка.
И аз също планирам ходене до Одрин на пазар.
Хляба от пекарната на Лидъл се пече замразен.Нищо прясно няма в него.Тоест стигнал е до тази пекарната в замразено състояние.Кога е месен ,васал и така нататък е друга тема.

# 337
Хляб замразен не съм вземала, но от земелчетата бях взела, защото понякога оставаме без хляб. Ами не им е хубав вкуса, добре че свършиха.
Ние също имаме машина за хляб, но ми става ронлив хляба. Пробвах няколко рецепти, първия ден е ОК, хартиса ли на другия ден се рони на трохи. Единствено рецепта за питка като измеся вътре, но си я пека отделно става вкусна, но там пък проблема е, че много се яде. Аз я правя по рецептата на питка на балончета и тя вътре става като козунак, та започнах само на големи празници да пускам такова тесто, за да не прекаляваме.
Споделете някоя успешна рецепта за хляб, който не се рони.

Относно цените, притеснена съм вече колко пари отиват за храна, а хладилника е все празен. Млякото също доста скочи и не само то. Яд ме е на управляващите като заговорят, това е заради войната. Проблема с олито беше доста преди войната мисля, цените бяха тръгнали нагоре, месеци преди войната...

# 338
  • Great Britain
И земелчетата се пекат замразени.Вадят се от големи кутии тип кашон пекат се и се продават.Затова на тези пекарни има упътване тези изделия да се консумират незабавно в деня на покупката.

# 339
Тези, които аз бях взела бяха 12 бр. в плик от Лидл, не ни харесаха.

# 340
  • София
Поскъпването започна преди войната, да. Сега усещаме резултатите от пандемията. От войната - евентуално есента.

# 341
Коментираме зеленчуците  но месото и то си поскъпна доста, пилешкото филе  допреди два три месеца беше 10-13 лв, сега е 20-22лв.
Ягодите 10-14   лв са български  по-евтините са вносни. Априлската инфлация още не е излязла, но според мен е по 2 на официалната.

# 342
Онзи ден пазарувахме и оставихме 87 лева, глезотията която вероятно можех да спестя е половинка грозде и кутия ягоди. Хладилника днес е буквално празен - 3 ябълки, 2 банана и 2 млека има, 6 млека бях взела, при това вчера ядохме и навън. Салата да направи човек - скъпо, таратор - пак скъпо. Готвя каквото ни се яде, но стойността на продуктите е нереално висока според мен. Не е приятно такива суми да отиват за храна и то не някаква префърцунена, а продукти за обикновена вечеря.

# 343
Пилешко филе в петък купих на 13 лв, до преди месец беше 10лв, 20-22 си е чиста спекула.
Същото е с мляко и млечни, изкупна та цена на млякото все така е 70-80ст, а кофичката вече е 1,50лв, сиренето е по 15лв.Ние намерихме в близка ферма буркан мляко на 2лв и сирене на 9лв, зареждам от там.. Прекупвачите и търговците прекалява

# 344
Работя в мандра и цената на млякото далеч не е 70, 80 стотинки, да не говорим, че овчето ще гони скоро 2 лв за литър...

Общи условия

Активация на акаунт