Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 58 939
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 765
Салам му викат. Но не е. Нито има вкус нито целта е да има вкус, доближаващ се до салам. Брашна от смлени зеленчуци с цвекло, подправки. Така че,, хем си веган, хем ти се яде салам,, не е заради нечовешки глад за смляно месо, та да се търси отчаяно заместител. Просто е яко и удобно да си наоравиш сандвич например. А това за шопската салата, която тОпи човека, исках да кажа, че дава 20лв за скъпа крайно недостатъчна храна от фенси магазинче, вместо да се нахрани нормално без месо като човек.

# 766
Чета, чета и не мога да разбера какво пишете. Има чудесни колбаси в това число и салами. Естествено, те няма как да са евтини, но не са и предназначени за нахраняване. Бисквити също нямало без палмово масло и глюкоза. Ами има и хубави колбаси, и бисквити, и всичко, но на съответната цена.

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 22:51 от Анонимен

# 767
Бисквити без палмово масло и глюкоза действително се намират трудно в магазини като Кауфланд, Била, Лидл. Сегаа, в разни био като Балев, Зоя и т.н може и да има, ама като сложим и доставка, излизат златни. Предпочитам да забъркам домашни, поне знам какво съм сложила и най-вече, мога да контролирам количеството захар.

# 768
В Германия и в Кауфланд има такива продукти, но са скъпи. В Била не знам какво продават, в Лидл влизам веднъж на година сигурно, по случайност. Ужасни неща продават. За Германия говоря, но в България едва ли е по-различно.

# 769
Салам му викат. Но не е. Нито има вкус нито целта е да има вкус, доближаващ се до салам.
Скрит текст:
Брашна от смлени зеленчуци с цвекло, подправки. Така че,, хем си веган, хем ти се яде салам,, не е заради нечовешки глад за смляно месо, та да се търси отчаяно заместител. Просто е яко и удобно да си наоравиш сандвич например. А това за шопската салата, която тОпи човека, исках да кажа, че дава 20лв за скъпа крайно недостатъчна храна от фенси магазинче, вместо да се нахрани нормално без месо като човек.

Абе всеки да си харчи парите както иска, негови са си.
Скрит текст:
За гъзарията винаги се е плащало, а младите вярват, че трябва да са модерни и да живеят както го налага средата им, та щом другите купуват от определено място или рупат тоя салам и те ще го правят. С годините постепенно при повечето хора това отминава и мнението на околните все по-малко започва да ги интересува и идва новото поколение с новата мода.
Аз днес рева, че от Еконт вдигат цените на доставките с 20%... Не са чушки и домати, но сума ти онлайн магазини доставят само с тях и си е гадно...

# 770
  • София
Без бисквити се живее съвсем спокойно. Както и без неща, които имитират месо, но не са месо. Ако много искаш да ти прилича на бургер или на саламче - ами, плащаш.

# 771
Ама то и от месо до месо има огромна разлика. В Кауфланд продават вече свинско за 80 евро килото. Другото е 8 след увеличението.

# 772
От лидл купуваме колбаси без консерванти. Ние си го харесваме. Особено за нехранителни стоки, има страхотни попадения на чудни цени.

В Кауфланд трябва да проверя щанда с био храните. Нормално е да са скъпи, защото освен, че продуктите са истински, имат и по-малък таргет и ако цената е нормална, то ням да имат печалба.

Преди няколко месеца опитах Барни за първи път Flushed Това е толкова отровно сладко, че изобщо не ми е ясно как го дават на деца да го ядат... Търся си интересни формички за кексчета, за да мога да правя домашни на детето.

# 773
Нищо не правя вече аз. И без захар се живее.

# 774
  • Пловдив
Е, пък моите деца и Барни са яли. Аз им го купувах. Прекалявате в залитането си по здравословното. Орторексия му се вика.

# 775
  • София
Янтре, по-скоро да не придобиват навици непрекъснато да дъвчат нещо сладко. Иначе аз не бих ограничавала на всяка цена.
При теб с тези трима юнака изхранването по принцип е предизвикателство.
И друг път съм писала - веднъж в парка Гео Милев дочух как момиченце молеше баща си за едно желибонче, а иначе готиният татко отговори строго "Нали сме говорили, че у нас такива неща не ядем". Направо ми се доплака. Пази Боже...

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 13:19 от Cuckoo

# 776
Като ми е злоядо детето, нека залитам... Давам определени бисквити и солети от известно време насам, от зор да яде скоро й купих и бананова каша Слънчо (да казвам ли, че и тя е доста прилично подсладена?). И както беше почнала да яде по малко повече, като й сервирам закуска, обяд, вечеря, вече иска "нещо друго". Какво нещо друго, пиле? "Бискиткиии". Еми сори, ама докато не почне да се храни нормално, няма да има такива боклуци в менюто й. Говорим за дете на 2.5 години все пак. Аз виждам, че тези ограничения действат зле на детето и осъзнавам, че тези крайности са по-скоро вредни. Но гледаме да е контролирано донякъде. Например, близалки всеки ден - не, но като идем в зоопарка, що не... А Барни...всеки сам си решава. За мен си е отровно сладко и неодумявам как изобщо са позволили да го напъхат в детска опаковка. Повръщащо човече, просто е отврат.

А скоро правих кекс. Намалих захарта наполовина. И пак беше прилично сладко. Не ми се мисли, ако бях сложила цяла чаша. А не е като да не ям Сникерси, Кнопърси и други с по кило захар.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 09:45 от Барбалена

# 777
За мен повечето такива Барни и подобни са прекалено сладки. Човек няма нужда от тази захар, то даже не е захар, а е подсладител. Честно казано като бяхме деца в нас никога не се е купувало кола и безалкохолни, аз така и не се научих да ги пия. Смятам, че това е било много добро решение от страна на родителите ми. Повечето ми набори от кола, вече минаха на Хел и подобни, което е още по-кофти.

Като цяло боклуците  са скъпи, но хубави бисквитки с читав състав са още по-скъпи. Проблем е, ако нямаш време да ги правиш домашни.

# 778
Предпочитам да дам една бисквита, за да не се фиксира върху забраната. И резултатът е, че половината пъти не дори не дояжда даденото. Дългосрочният резултат е, че не живее с мисълта, че навън е пълно с вкусни и интересни, но забранени сладоледи, шоколади, яйца и т.н.

# 779
  • София
Предпочитам да дам една бисквита, за да не се фиксира върху забраната. И резултатът е, че половината пъти не дори не дояжда даденото. Дългосрочният резултат е, че не живее с мисълта, че навън е пълно с вкусни и интересни, но забранени сладоледи, шоколади, яйца и т.н.
Аз не купувам, без да ми поиска, но и не съм забранявала.
Скрит текст:
Марко имаше свой практически възглед за възпитанието. Човек малообразован, от прежното време, той със своя естествен здрав смисъл разбираше добре човешката природа и знаеше, че онова, което се запрещава, по-силно се желае.

Общи условия

Активация на акаунт