Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 097
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Все пак е рано за чушки в България. За да ги има, са пълни с така любимите на народа "химии".
Като малка не помня да съм яла домати до м. май, само зелените салати

# 256
Нормална цена средата на април 2021 3.99 лв

Сигурно и зимата и пролетта готвите със зеленчуци, или? Не сме 1989 година това е ясно.

...
А пък кварталният дюнер, миналото лято поскъпна от 3,20 на 3,50, миналата седмица стана 5 лв. Сигурно и това е 'нищо'.

# 257
  • София
Сигурно и зимата и пролетта готвите със зеленчуци, или? Не сме 1989 година това е ясно.
Е, не готвя с пресни домати и чушки посред зима, не съм толкова богата.
Всеки си избира, но тогава да не се потриса от цените в магазините. А сега всеки търговец си натовари хубаво цените заради горивата.

# 258
Някой да казва, че няма поскъпване? Че няма да се наложи да си правим сметката и да си сменим навиците?
До скоро рядко заглеждах цените, просто имам бюджет за седмицата за храна и домашни потреби и ако се вместя в него е ок, ами вече за да се вместя в него се налага да намалим купуването на готова храна и заглеждам цените

Но да се реве за чушки и пресни картофи все едно са в сезон,..айде няма нужда. Свинската плешка в месарницата до нас е 7лв, с Бг произход е - вместо чушки мисля да метна едни пържолки и да има ядене за  мъжорята за два дни

# 259
След 6,50 лв. пресни картофи и аз мисля да премина изцяло на пържоли. Подозирам, че и те ще скочат, но докато стане - ще се кара на Дюкан май. И то пълен - без салати в непразнични дни.

# 260
 Не знам къде пазарувате, но в Кауфланд зеленчуци и плодове извън промоции са на космически цени.

# 261
  • София
Не знам къде пазарувате, но в Кауфланд зеленчуци и плодове извън промоции са на космически цени.

Почти само и единствено от Метро, цените са далеч по-нормални.

# 262
Кварталните плод и зеленчук, доста по-ниски цени от тези в Кауфланд и Лидл. Била и Метро ми прави впечатление, че имат БГ стока и по-ниски цени
Да не говорим, че стоката в Кауфланд е най-лоша от всички вериги
Излязат ли и производителите на пазарчето - купувам от тях, в момента обаче имат само лук и чесън, а това съм си произвела и сама

# 263
  • София /Абсурдистан
От Лидл най-често. Но и от пазара. Никъде не е евтино. Стоките са български предимно.

# 264
Моята майка работи в Била и ни купува плодове/зеленчуци на промоция, ако са хубави. До нас има ТМаркет и често пазарувам оттам. Иначе на пазара си имам любима сергия. На нея винаги има по няколко цени на една и съща стока в зависимост от качеството. Избирам според джоба си.

# 265
  • София
Но да се реве за чушки и пресни картофи все едно са в сезон,..айде няма нужда. Свинската плешка в месарницата до нас е 7лв, с Бг произход е - вместо чушки мисля да метна едни пържолки и да има ядене за  мъжорята за два дни
МАКАК така, да не сме 89-та година. Вече има банани Yum
И аз съм на твоя принцип - освен това съм повече месоядна (е, обичам и салати, но не на тези цени), плодове хич не се сещам да ям. Да живее плешката, дори и испанската.

# 266
За мен месото не замества зеленчуците, иначе във Фантастико поскъпна и то, но по-скоро, от 6-7 лв, стана 8-9 поне...

# 267
За мен също месото не замества плодове/зеленчуци. Постоянно имаме по няколко вида плодове заради децата. Без салата не сядаме вечер на масата. Мръвката си е ясна. Дано не се стига до момент да не можем да си ги позволим.

Миналата седмица майка ми ни взе мити, жълти картофи по 1,29 лв/кг. Чудни са.

# 268
Често всеки казва, че това не е в сезона, онова не му е сезона, НО.. Миналата година, дори извън сезона, беше възможно да си наготвиш едни пълени чушки. Като екстра и скъпичко по това време, ми се виждаха ягоди и бейби пресни картофи. А сега всичко. Олиото е все така скъпо, макар да каза Корррнелия, че е неоправдано и така.. Виждам плюс в това, че ще се подобри диетата на доста хора. Няма да се готви с много мазнина и ще се пържи много по-малко. А някой каза за 1997г нещо и че не иска пак така да е.. Как е било с хранителните продукти от първа необходимост?? Не е имало пари или продукти?

# 269
Тези чушки Сиврия са били на редовна цена 4лв. И Сиврията не са като чушките, които в момента са по 7лв/кг. по суперматкетите, а значително по-евтини от големите червени чушки.

Червените чушки от години стигат по 6лв./кг., че и отгоре, извън сезон и това съм го виждала, още когато свинското беше по 5 лв./кг. Тази година са по 7лв.

Общи условия

Активация на акаунт