Цените на зеленчуците летят направо!! 12 лв кило пресни картофи, 6.20 чушки

• 59 084
  • 1 424
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Картофи (стари, немити) има евтини целогодишно. За чушки - трудно, колкото и да се вълнува човек. Положението е такова, че ако нещо чак толкова ти се яде, че ти иде да се затръшкаш на пода, стискаш зъби и даваш колкото трябва. Ако се окаже, че се оцелява без пресни картофи (не стари, не мити) и без пълнени чушки - още по-добре. Иначе е малко "искам, ама не ми стиска" - много ме вълнуват чушките и пресните картофи, но са ми много скъпи.
Животът поскъпва - пандемията ще си даде своето (о, не, още не сме го усетили с пълна сила). Войната тепърва ще дава, особено ако се проточи. Могат да ни вълнуват десетки зарзавати, плодове и продукти, но всъщност икономическата ситуация не се интересува от това. Горивата скачат, а оттам - и токът. И ей ти краставици и чушки извън сезон на една цена преди година-две и на съвсем друга - тази година. И сезонните зеленчуци ще скочат леко - поливни системи, торове... Никой не е обещал, че ще е лесно.

# 286
Факт е че всичко поскъпва и то доста! Лятото слагам във фризера червени,зелени чушки и камби точно за пълнене. Около 2-3лв са купувани. Също и печен патладжан за салата и кьополу, сега е 7лв, лятото го купувам за 2лв. Месото вече е над 10лв свинското, пилешкото даже 12-14лв. Ами то от това ще се откажеш, от онова и накрая да" лягаме да умираме".

# 287
Психолозите го обясняваха с усещането за контрол на ситуацията. Дали ще е олио, брашно, тоалетна хартия. Като се създаде паника и се запасиш, получаваш усещане ще контролираш ситуацията и това ти дава спокойствие. Естествено, че никой не ползва толкова олио и че ще се изхвърли за съжаление. Но в такива времена, в които нито тока зависи от теб, нито хода на войната или Ковид, запасяването действа като компенсаторен механизъм и дава усещане са сигурност. Нещо поне си подсигурил.

# 288
Borisa, явно за първа година се вълнуваш целогодишно от чушки и пресни картофи, защото ако се беше вълнувала и минали години, със сигурност щеше да забележиш цените, които не се различават кой знае колко от миналогодишните, по-миналогодишните и по-по миналогодишните. Да, поскъпнали са, но приблизително с толкова, колкото е поскъпнало всичко. Макак така извънсезонни плодове и зеленчуци са толкова скъпи, ми ей така. От години.

# 289
  • Пловдив
Аз, нали съм известна във форума с пълнените чушки - ми по това време на годината НЕ пълня.

# 290
Ако искате да си организираме разходка из пазари и скъпи магазини и да видим, кой ще намери най-високата цена. Явно това е тренда, както и да покажем колко е скъпо и че можем да си го купим.
Ако някой може да се купи ягоди от 14 лева, него поскъпването не го тревожи. Ядът му се ягоди и си купува.
Той пазара си намира клиенти. Олио по 4-ри лева има колкото искаш. Има и по 10 лева.

# 291
  • Пловдив
В Лидъла има на редовна цена 4,39. Нещо такова, може би да лъжа с до 10 стотинки.

# 292
Без ягоди и шампанско можеш да живееш Simple Smile! Но много са поскъпнали и хляб, кисело и прясно мляко, кашкавал , сирене и месо, подправки, брашно,ориз и др. стоки. Моя приятелка с дъщеря си изяждат 2  пържени тиквички и казва, че преяждат. Аз като пържа купувам поне 2.5-3 кг. .

# 293
С тиквичките и аз съм така.И на три пърженета сменям олиото на фритюрника.Там отива много.И накрая моите не могат да се наядат само с тиквички.

# 294
Това с тиквичките е някакъв ужас, аз вече не се наемам да пържа. Нямам и фитюрник, на тава не ми се получават. Но вкъщи под 3 кг не се пържат, иначе няма смисъл.

Но това са си тиквичките - два часа готвиш, две минути ядеш! 😂

# 295
  • в сърцата на децата <3
Това с тиквичките е някакъв ужас, аз вече не се наемам да пържа. Нямам и фитюрник, на тава не ми се получават. Но вкъщи под 3 кг не се пържат, иначе няма смисъл.

Но това са си тиквичките - два часа готвиш, две минути ядеш! 😂
Откакто имам еърфраер ядем тиквички поне 10 пъти повече. Моят е с въртяща се кошница, режа ги на пръчици като картофките, две лъжици зехтин и айде за 30-40 минути. Бавно става, ФАКТ, обаче не им баеш. Приготвям следващите и само сменям. На два курса са горе-долу 8 тиквички, които са достатъчно за едно ядене.

# 296
Тиквичките на фритюрника три килограма за 20 минути стават.

# 297
  • в сърцата на децата <3
Но ще ме заболи сърцето да го налея със зехтин 😁

# 298
  • Great Britain
Никога не съм имала фритюрник и нямам намерение да имам.

# 299
  • София
Въпрос -при цигарите май няма никакво увеличение, има ли обяснение за това?

Общи условия

Активация на акаунт