Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 783
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Някой с впечатления от школата Da Vinci?

# 181
Много ги хвалят. За моето дете не беше подходяща.

# 182
Привет. Искам да попитам доволни ли сте от платформата easymath?
Дъщеря ми ще бъде 5 клас и се чудя дали не е време да я запиша някъде за подготовка за матурите в 7 клас още от тази година. В 4 клас се готви сама с един сборник, яви се на няколко състезания с променлив резултат, но пък на матурата изкара 100 точки. Сега се колебая между самоподготовка със същото помагало, частен учител или изимат. Разгледах платформата малко ме притеснява възрастта на преподавателите.
Отделно догодина ще имам първокласник и искам от първи клас да започне подготовка за СМГ. За него какво бихте ми препоръчали. Отново се чудя за въпросното помагало + изимат.

# 183
Изимат е отлична платформа, но трябва да има контрол, когато решават сами тестове, защото могат да си спират времето и да гледат отговорите Simple Smile иначе материала е много добре систематизиран има всички варианти от изипити от 2008 г до сега на голяма част от състезанията. Само от състезанията на Питагор нямат много.

# 184
Да попитам, ако е удобно, кое помагало сте взели за 4 клас?

# 185
Да попитам, ако е удобно, кое помагало сте взели за 4 клас?

Ето това. Взех и варианта за предучилищна за малкото, но за съжаление нямам грам време да го отворим с него.

# 186
  • Където морето целува небето...
За сега само Математика за таланти съм взела. Изчаквам да чуя какво ще препоръчат на курса.

# 187
Здравейте, има ли трета част на Математика за млади таланти за 4 клас?

# 188
От къде си го купи Математика за Таланти след като го има изчерпан онлайн?

Ние си действаме по Азбука и по задачите на математика без граници за първи клас, но моето е подготвителна група.

Книгите на изимат са добри - с картинки и едър шрифт Simple Smile така че малкото да си чете само условията на задачите, че разбирането на условието му е проблем.

# 189
От къде си го купи Математика за Таланти след като го има изчерпан онлайн?
В началото на ваканцията в книжарница Сиела в Бургас имаше доста налични бройки от 2 част за 4 клас.

# 190
Математика за таланти е 2 части:

Ето тук може да си ги купите за принтиране. https://www.7print.bg/matematika-za-talanti

Това, което предполагам е, че ще има най-ново издание есента, вероятно с прибавени темите от последните години 2018-2022 г.

# 191
Втора част за 4 клас (която купих аз) са тестове от 2006 до 2011.  Първа част за 4 клас беше изчерпана още от предната учебна година и ми бяха писали ,че няма да се преиздава. В първа част по дадения линк са тестове от 2012 до 2017.

# 192
Здравейте,
въпросът ми е малко встрани от основната тема, но мисля, че е общополезен.
Как запълвате компютърното време на математичковците ви?
Синът ми ще бъде втори клас (държавно училище) и проявява голям интерес към всичко, което е свързано с компютър. До момента сме му показвали игри като Solitaire, Minesweeper, Township, приложения за шах, давала съм му лесни задания в Excel.
Иска ми се да използвам интереса му и да му давам полезни развиващи задачки/игри/мини-проекти вкъщи.
Бихте ли дали препоръки в тази насока?

# 193
Може да пробва да си прави проекти на Power Point. От трети клас започват да учат Scratch, така че там вече си имат занимания и проекти. Проблем е, че компютърът бързо става интересен повече от уроците и може да имате проблем от това.

# 194
Моето е по-малко, но му казвам, че компютъра е за работа, не за игри. Има няколко сайта за кодиране от малки. Запиши го на някой от тях.

Сега съм му дала на моето много лесен проект, който да направи в canva. Т.к. е буквалист, му рисувам на листче продуктите, които да използва за готвене на лесни рецепти, включително и полодова салата. После снимам снимката. Показвам му как да редактира снимката и да си направи книжка с рецептите, които може. Яко се кефи. За всяко нещо му показвам къде да кликне, какво да направи. Той си мисли как да го опише, търси буквите на клавиатурата.

Общи условия

Активация на акаунт