Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 788
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте, моля за препоръка за школа по състезателна математика присъствено за 4-токласник от София, която все още приема записвания. Детето ще кандидатства след 4-ти клас за математическите училища с предпочитание към НПМГ.
Колебая се между курсовете на ПЧМГ - не знам дали готвят за други състезания освен вътрешния изпит на училището, и АБВ Академия. Приемам и други предложения.
Благодаря предварително!

# 196
Ако има места - курсовете на СМГ.
ПЧМГ също готвят за състезания, предполагам и за Математика за всеки.
Иначе друг вариант е Работилничка за знание, Когито, Да Винчи.

# 197
  • София
Ако има места - курсовете на СМГ.
ПЧМГ също готвят за състезания, предполагам и за Математика за всеки.
Иначе друг вариант е Работилничка за знание, Когито, Да Винчи.

Благодаря за бързия отговор. Не съм сигурна, че СМГ е това, което ни трябва като организация на курсовете, поне от всичко, което съм чувала. Останалите, които сте предложили, са ни доста далеч, тъй като сме в Люлин.
ПЧМГ малко ме обезкуражиха с репликата "готвим за изпити, но не и за състезания".
От АБВ Академия/ Забавна математика някой има ли впечатления?
Търся баланс между качествено преподаване, локация и подход. Става дума за дете, което има потенциал, но трябва да се работи и по мотивацията му. Знам, че е еднорог, това, което търся.

Последна редакция: ср, 31 авг 2022, 18:21 от Wanna-be elf princess

# 198
Здравейте, моля за препоръка за школа по състезателна математика присъствено за 4-токласник от София, която все още приема записвания. Детето ще кандидатства след 4-ти клас за математическите училища с предпочитание към НПМГ.
Колебая се между курсовете на ПЧМГ - не знам дали готвят за други състезания освен вътрешния изпит на училището, и АБВ Академия. Приемам и други предложения.
Благодаря предварително!
Ако детето не се е подготвяло до момента, е добре да видите какво са учили децата, подготвящи се от по- ранна възраст, в т.ч от Немо, Умник- математик, сборникът на Раковска и т.н.
Курсовете на ПЧМГ не подготвят за конкретни състезания, а за типови задачи, например Кръгове на Ойлер, методът на Дирихле, рачешки, детективски задачи и т.н. Същата е подготовката и в СМГ като разликата е в числеността на групите. Ако АБВ академия е занимателната математика, мнението ми е, че е подходяща за по- малка възрастова група. При избора на място за подготовка по- скоро съм се интересувала от преподавателя, отколкото от мястото.

# 199
Курсовете в СМГ са по теми и типове задачи, подобни са и тези в ПЧМГ готвят за кандидатстване в математическите гимназии, но не за конкретно състезание или изпит през годината има тренировъчни тестове и на двете места.

# 200
За мен лично СМГ и ПЧМГ си подготвят добре за Математика за всеки, което е с най-висока трудност за децата. Вече зависи от учителя как точно се представя материала, но в СМГ всички са добре. Форматът е като в учебен клас, което на мен ми допада най-много.
За ПЧМГ нямам отзиви.
Да Винчи е в Младост. Там са до 6 деца.
Може да опитате с Изимат онлайн, ако решите, че ви е ок.

Имате време, но принципно децата се готвят от втори клас за прием след 4. Пуснете детето на състезания, за да се ориентирате къде се намира между останалите.

# 201
  • София
Много благодаря на всички за отговорите!
Ходил е на състезания - ЕК, Коледно математическо, Салабашев, може би изпускам някое, но се е готвил като е решавал формата на състезанието непосредствено преди това, не е ходил системно на курсове или уроци. Решавал е и задачи от сборници, Немо, например.
АБВ Академия е Занимателна математика за по-малките и Състезателна за по-големите.
Благодаря и за обратната връзка за ПЧМГ, от разговора с тях, който беше доста кратък, останах с впечатление, че по-скоро наблягат на материала от училище, но явно не е така.
Не бих искала да е онлайн, но Изимат ми се струва добър вариант за допълване - клипчетата им с теория ми се струват добре направени, както и възможността да се решават онлайн стари издания на състезания.

# 202
Аз се радвам много на изимат. Малкото си учи така материала с един клас нагоре и без много напрягане идеята е да се готви от трети клас за СМГ.

# 203
  • София
СМГ от Люлин с метрото и малка разходка от СУ надолу не е никаква драма.

# 204
Wanna-be elf princess, на курсовете в СМГ няма да готвят детето за състезания също. Това означава, че материалът, който е необходим, ще бъде преподаден, но няма да решават конкретно, да кажем, 5 години назад темите по състезанията, които наближават.
В ПЧМГ и СМГ материалът е един и същ, но в ПЧМГ в момента е по-вероятно да има свободно място при добър преподавател. Бих гледала преподавателя. Има разлика.

# 205
  • София
Здравейте, тук можете да намерите задачите от математическия турнир Иван Салабашев (от 1 до 3 клас).
Задачите се решават онлайн, като платформата дава и статистики за успеваемостта в проценти, което е полезно за децата, на които им предстои да се явят на турнира тази година.
Безплатно е https://www.adivedu.com/bg

# 206
  • София
СМГ от Люлин с метрото и малка разходка от СУ надолу не е никаква драма.
СМГ по други причини предпочитам да не е. Иначе транспортно е ок от Люлин, да.

@Windekind, благодаря, това ми беше чуденето за ПЧМГ, породено до голяма степен от тяхното обяснение, записан е вече там.

# 207
А кой е създателят на сайта?

# 208
Здравейте, тук можете да намерите задачите от математическия турнир Иван Салабашев (от 1 до 3 клас).
Задачите се решават онлайн, като платформата дава и статистики за успеваемостта в проценти, което е полезно за децата, на които им предстои да се явят на турнира тази година.
Безплатно е https://www.adivedu.com/bg
Благодаря ти, че ни писа за сайта. Регистрирах се току-що, и е много интересен. Ще пробваме с моя първокласник утре. Състезателните задачи бих казала, че са точно на неговото ниво. Някои са по-лесни, други са по-сложни - но са добри.

Искам да ви попитам дали някой се е записал за платената версия? Доволни ли сте, има ли и други подходящи за възрастта курсове? Защото цената не е висока, но не ми става ясно дали има на Бг, или са основно на англ.?
Благодаря ви!

# 209
Това е новосъздаден сайт. Рано е да има отзиви. Странно ми е защо създателите на сайта обаче не излизат с имената си. Аз ако искам да си платя и да получа фактура какво правим?

Общи условия

Активация на акаунт