Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 870
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Тук забелязвам доста голямо противоречие. Хем масово се твърди, че за подготовка за МЗВ са нужни 3-4 години, хем изведнъж в другите състезания се получавали добри резултати просто ей така, даже без решаване на предишни теми. Няма как да стане. Или по дефолт се предполага, че допълнителните курсове и школи са задължителна част от подготовката по математика в начален курс?
Повечето деца, които участват в КМС и ВМС разчитат основно на училищна подготовка и 5 теми назад изобщо не са много, най-малкото детето да се запознае с формАта на състезанието и даваните типове  задачи.
За по-трудните състезания изобщо да не отваряме дума....

# 556
Ако става въпрос за моето мнение, моля да го прочетете внимателно. Никога не съм твърдяла, че доброто (отлично) представяне може да стане без добра (отлична) цялостна подготовка в школи/уроци/училище. Единственото което казвам е, че ако детето има такава, може да се класира в челните места на дадено състезание без решаване на множество предходни теми от съответния вид, както и че е добре всеки да си познава детето/децата и дали има/т нужда да решат поне 5 предходни теми.

# 557
Че то решаването на предходните теми Е част от подготовката. Какво точно решавате, което не включва минали теми? На курсовете нали пак такива задачи се решават. Дали се решават темите в цялост, или на парче но обособени по вид, пак такива се решават.

# 558
Здравейте!
1. На Коледното състезание трябва ли да се носи лист, където детето да смята и чертае или оттам ще му дадат?
2. На листа със задачите, ако освен да се заградят верните отговори и решение на 10задача има подчертано от задачата важното, ще бъде ли анулирана работата?
3. При отговор"друго" трябва да се загради буквата и до него да се напише точното число, така ли?

Благодаря предварително за информацията!

# 559
Не забравяйте да вземете ученическите лични карти. Макар че на нас не ни ги поискаха, аз се върнах да ги взема за всеки случай.

# 560

Доста се чудих какво и какс е решава това, но всъщност сега разбрах,че е чисто проследяване на схема със пътни знаци. Благодаря

# 561
По пет пъти на ден проверявам Иван Салабашев. Wink Ама няма още

# 562
  • София
А някъде могат ли да се видят задачите от това състезание?
Конкретно 3 клас ме интересува.

# 563
След една седмица ще ги напишат на сайта. Аз съм просто много нетърпелива, иначе са минали само два дни, и е рано за резултати. Wink

# 564
Здравейте,
някой може ли да ми обясни как се решава тази задача от КМС-2021г. за 2. клас?
А дали някъде има публикувани отговори на въпросното?
Благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 565
За Салабашев в нашия град изкараха отговорите за всички класове. Ако някой не ги знае и се интересува мога да дам линк.

# 566
Здравейте,
някой може ли да ми обясни как се решава тази задача от КМС-2021г. за 2. клас?
А дали някъде има публикувани отговори на въпросното?
Благодаря предварително Flowers Hibiscus

Заповядай:

# 567
За Салабашев в нашия град изкараха отговорите за всички класове. Ако някой не ги знае и се интересува мога да дам линк.
[/quote

Кой е градът?

# 568
Вече има задачи и отговори на сайта.

# 569

Общи условия

Активация на акаунт