Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 740
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Аз се обърках ,мислех, че говориш за резултатите! Аз като Румка, нетърпелива-първо състезание на детето е, затова така!:)))

# 571
КМС участва ли в бялообразуванено за някоя математическа гимназия?

# 572
# 573
И аз получих 0 за звездичката, но ако бях втори клас щях да я гледам лошо тази задача Wink
За 1 и 2 клас не са написали условията на задачите на сайта. Дано да е пропуск, а не да е тенденция.

# 574
Има ги задачите за 1 и 2 клас, но не се отварят през телефон.

# 575

Защо си мисля, че е балообразуващ резултата от КМС за СМГ след 4клас Expressionless

Редактирам се: ПМС е балообразуващо, не КМС

# 576
ПМС - Пролетни математически състезания е включено в балообразуването.

# 577
Защо си мислите несъстоятелни неща никой не може да гадае.
КМС е едно от сравнително леките състезания, целящо масовост, а не подбор на деца с мат. мислене.
Освен това, често има недоизмислени/грешни/некоректно зададени задачи, както и малоумни "криптограми", като дискутираната малко по-назад. Поради тази причина се отказахме от него още след 1 клас.

# 578
  • Където морето целува небето...
От КМС до ПМС - Балкан разлика в трудноста на задачите. Няма как КМС да се взима за бал в която и да е МГ.

# 579
Аз сега прохождам в тази "материя", така че всеки един съвет ще ми е от помощ. За което благодаря!
Ако трябва да съм искрена, на  моето дете 2кл, КМС му е доста трудно. За момента ходи на курса в СМГ, който е веднъж седмично. Решаваме задачи, обясняваме в къщи, дано се получат нещата. Иначе има афинитет към математиката, но за момента не се откроява някакъв невероятен талант. Опитвам се да действам внимателно, да не вземе да намрази математиката от голям натиск от моя страна, та я караме по-полека за сега.

# 580
Платени ли са състезанията, със сигурност не влизат в рейтинга за държавните прогимназии.
Част от училищата с математически паралелки имат някакви собствени състезания, които са платени.

# 581
  • Където морето целува небето...
Аз сега прохождам в тази "материя", така че всеки един съвет ще ми е от помощ. За което благодаря!
Ако трябва да съм искрена, на  моето дете 2кл, КМС му е доста трудно. За момента ходи на курса в СМГ, който е веднъж седмично. Решаваме задачи, обясняваме в къщи, дано се получат нещата. Иначе има афинитет към математиката, но за момента не се откроява някакъв невероятен талант. Опитвам се да действам внимателно, да не вземе да намрази математиката от голям натиск от моя страна, та я караме по-полека за сега.
Спокойно, с времето детето само ще си "отсее" къде да се явява и къде не. Моето вече и на МБГ не се записва. Ако се целите в конкретна МГ следете техния график за състезания и пробни изпити.
Тук не е само до талант, а и до много труд и решаване на задачи. Разбира се има и математически гении, но те са малка част от влизащите в МГ. Другото е труд и упоритост.

# 582
Viliianka, пуснете го сега на КМС, после на ВМС през пролетта. На есен може и на МБГ да се пробва. Дотогава трябва да се види дали е дръпнал или още му е трудно и няма смисъл от допълнителен стрес. Ако е станал по-уверен, може да пробвате и някои от по-трудните състезания догодина.

# 583
Гледам задачите от Салабашев за трети клас и не мога да си обясня този отговор

Според мен решението е грешно или аз нещо не разбирам. Първо защо цифрите на стотиците са 8, като от 1 до 9 са 9. След това, защо цифрите на единиците са 5, като по условие числото трябва да е  с различни цифри. Т.е. 101 не е такова число, и остават само цифри на единиците 3, 5, 7 и 9 за тези, започващи с 1. Същото важи и за тези, започващи с 3, 5, 7 и 9. Вие как мислите?

# 584
Гледам задачите от Салабашев за трети клас и не мога да си обясня този отговор

Според мен решението е грешно или аз нещо не разбирам. Първо защо цифрите на стотиците са 8, като от 1 до 9 са 9. След това, защо цифрите на единиците са 5, като по условие числото трябва да е  с различни цифри. Т.е. 101 не е такова число, и остават само цифри на единиците 3, 5, 7 и 9 за тези, започващи с 1. Същото важи и за тези, започващи с 3, 5, 7 и 9. Вие как мислите?
Вярна е. Премахват се дублираните цифри.
Например - имаме 9 избора за цифра на стотиците и 5 избора за цифра на десетиците = 45 числа, но трябва от нечетните стотици да премахнем дублажите - 101, 303, 505, 707 и 909.
И така - 45 нечетни числа минус 5 числа с дублирани цифри=40 числа.

Общи условия

Активация на акаунт