Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 733
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да. И аз нея гледах. Решението не е обяснено както трябва. 9 избора на стотиците са, както Джорджия е обяснила.

# 586
Да, разбрах вече. Всъщност аз махам цифрата на единиците, която се повтаря със стотиците, а те обратното. Получаваме еднакъв отговор, но по различен начин сметнато. Аз смятам 9 стотици и 4 единици, а те смятат 8 стотици (+1 винаги повтаряща се) и 5 единици. Благодаря.

# 587
Може лида ми кажете как се решава 10 задача от КМС през годините. Гледам ги от 2019 надолу и не мога да ги разбера. Забравих да добавя за 1 клас става въпрос.  Срам   не   срам!

# 588
Може лида ми кажете как се решава 10 задача от КМС през годините. Гледам ги от 2019 надолу и не мога да ги разбера. Забравих да добавя за 1 клас става въпрос.  Срам   не   срам!
Снимай задачата да я видим

# 589
Някой има ли отговорите от КМС 2 клас от миналата година?

# 590
Всъщност, тия медали на Иван Салабашев как се смятат? Процентно както при МБГ ли, или
Първо място - 60 точки
Втори са всички с 58 точки
Трети са всички с 56 точки.
Точките са примерни, аз за системата се интересувах

# 591
  • Бургас
Медалите при Салабашев са за диапазон от точки, поне до сега беше така. Т.е.  от 60 т., или съответния постигнат максимум за възрастовата група до примерно 55 т. - златен медал. Следващите "от - до" - сребърен медал и т.н.  За всеки клас е различно разпределението в зависимост от резултатите. Например 2019г. - последното присъствено награждаване в София - от първи клас наградиха само децата с 60 т. , тъй като бяха някаква много голяма бройка.

# 592
Първи клас май винаги са награждавани само деца със златни медали и пълен брой точки. Винаги са били много.
От втори клас задачите се усложняват доста и децата са много по-малко, които успяват да решат задачите.

# 593
Отворих 2021 г, когато е било онлайн. Там всички от медалист нагоре. Wink Но в предните години, като не е било онлайн, не са чааак толкова много медалите

# 594
Не знам къде гледаш, но говорим за национално класиране, което вече е свалено от сайта за стари години. За първи клас винаги е имало много деца с пълен брой точки, поне 50-60 и повече... От втори натам, рязко намаляват. Максимум 10-ина деца решават всичко без грешка.

# 595
  • Където морето целува небето...
Ааа имаше една година на Салабашев онлайн (ако не се лъжа 2020), в която не направиха мисля класиране или не помня какво точно беше, но и медали не дадоха, защото бяха стотици златните медалисти.

# 596
На олимпиадата по математика в 4 клас какво се носи? Може би само химикалки и ученическа карта?

# 597
Значи, гледала съм 2021 - онлайн. Там видях няколко килограма златни класирания. За предните години, явно нещо друго съм гледала...
Моето виждане по въпроса е, че задачите не са чааак толкова лесни, че да има чааак толкова много злато. Затова прецених, че за 2021 , когато беше онлайн, може би не е било много самостоятелно решаването на задачите от децата.
Айде вече да ги изкарват тия резултати Wink

# 598
Някои носят и мусака (действителен случай на областен кръг), други шоколади, вафли и бисквити 😁, трети се ограничават до вода, химикали, молив, линийка и УК.

# 599
Здравейте! Може ли помощ за 3та задача. Задачата е от общински кръг на олимпиада за 4 клас. Опитахме с х, но не ни се получи.

Общи условия

Активация на акаунт