Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 730
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте!
Може ли помощ за решението на следната задача (3. клас):

На двора има 19 котки: бели, сиви и черни. Сивите са с 8 повече от черните. Котките, които не са бели, са три пъти повече от котките, които не са сиви. Колко са белите котки? 

# 601
Има тема за задачи. Не разводнявайте тази!

# 602
Има тема за задачи. Не разводнявайте тази!
Извинявайте, не съм знаела, че има друга тема.

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 22:50 от Sunny#day

# 603
Ма всички деца, които утре са на олимпиадата, пожелавам успех!
Ако случайно моят син има сили след олимпиадата, от 15 часа е Вива математика с компютър. Ако някое дете ще се включи, пожелавам успех и на това състезание. Там задачите са много нестандартни и интересни, но не и лесни.
Пергел да носи ли? 6-ти клас?

# 604
Здравейте! Знаете ли къде мога да намеря задачите за 4 клас от днешната олимпиада по математика?

# 605
Да питам - тази година проведе ли се “Димо Малешков” в Пловдив? Сега видях, че по календарен план е било планувано за 20.11.2022, но покрай ХП, ИС, СМТ и КМС съвсем съм се омотала, а и никъде не съм попадала на информация, че предстои и просто го забравих.
Опитах се и да потърся информация за провеждането и евентуални резултати, но нищо не ми излиза из нета за тази година.

# 606
Къде мога да видя класирането от Иван Салабашев?

# 607
Да питам - тази година проведе ли се “Димо Малешков” в Пловдив? Сега видях, че по календарен план е било планувано за 20.11.2022, но покрай ХП, ИС, СМТ и КМС съвсем съм се омотала, а и никъде не съм попадала на информация, че предстои и просто го забравих.
Опитах се и да потърся информация за провеждането и евентуални резултати, но нищо не ми излиза из нета за тази година.
"Димо Малешков" не се е провеждало тази година и от МГ до този момент не са обявили нова дата, на която да се проведе. Последните 3 години не го провеждат, както и "Румен Грозданов", а част от традиционните състезания, които се провеждаха в МГ са прехвърлени към Математическа занималня Пловдив за провеждане. Явно не им се занимава Sad

# 608
Математическа занималня са втори организатор за Пловдив. Те не са иззели състезанията от МГ, организират и провеждат паралелно.

# 609
Къде мога да видя класирането от Иван Салабашев?
Няма още.

# 610
Математическа занималня са втори организатор за Пловдив. Те не са иззели състезанията от МГ, организират и провеждат паралелно.
Не, Математическата занималня запълниха нишата, от която МГ се отказаха и даже се справят доста по-успешно с организацията, проверката, качване на резултати и пр. Но фактът си е факт, МГ от 3 години не провежда нито едно платено състезание, ако  не се брои провеждането на Иван Салабашев тази година за 200 деца в МГ, които ще чакат националното класиране. Математическата занималня отдавна си изкараха резултати, класиране, че и забравиха за тези състезания. Нямам против Математическата занималня. Даже добре, че ги има, че да има къде да се явяват децата на състезания, понеже повечето училища не ги провеждат, но е срамно за МГ да не провеждат даже собствените си състезания.

# 611
Ами това МГ далеч не е единственото, което не иска да се ангажира. Все пак, на тях не им плащат допълнително за тази организация, а частната институция се радва, че има възможност за бизнес.

# 612
  • Където морето целува небето...
Аз пък много ѝ се "кефя" на тази Занималня, как си правят свои класирания и раздават медали на килограм за състезания, в които реално има друго класиране и деца с такива точки са далеч от него.
За пример - 4 клас на Николай Чудотворец. В националното класиране златен медал е за 39 точки (от 45), а те дават златен медал на 23 точки и бронз на 16,5.
Не ми е никак коректно на мен това, ама бизнеса да върви.

# 613
Аз пък много ѝ се "кефя" на тази Занималня, как си правят свои класирания и раздават медали на килограм за състезания, в които реално има друго класиране и деца с такива точки са далеч от него.
За пример - 4 клас на Николай Чудотворец. В националното класиране златен медал е за 39 точки (от 45), а те дават златен медал на 23 точки и бронз на 16,5.
Не ми е никак коректно на мен това, ама бизнеса да върви.
Е то участвалите при тях на Николай Чудотворец въобще ги няма в националното класиране, обявено в Бургас, ама това е тема на друг разговор (поне за 3 и 7 клас не ги видях). 
Въпросът беше защо МГ има обявени техни състезания (те си измислят задачите, критериите и пр.) в Календара за 2022/23, а даже и тях не си провеждат. А иначе състезания се провеждат и в Авигея, и в 21 век, но в Авигея се явяват доста по-малко деца, а 21 век също в последните години се отказаха от провеждането на състезания, за които преди те бяха организатор за Пловдив и съответно веднага се появи нов организатор. Пазарът не търпи луфт, щом има търсене, ще има и кой да го запълни.

# 614
  • Където морето целува небето...
Мога да ви кажа за нашия град. Много мъчително взе да става провеждането на състезанията в МГ. Не им се занимава изобщо. Бавно, мудно, чакаме до последно обявленията. Имам чувство, че ако родителите не натискат, изобщо няма да ги проведат.
По думи на преподавател - много трудно се хващат за проверяващи... каквото и да означава това.
И да, в Занималнята класирането си е съвсем отделно, защото деца от Пловдив има в общото класиране (не знам къде другаде се е провело), но не и тези, които са се явили в Занималнята.

Общи условия

Активация на акаунт