Математически турнири 1-4 клас. Тема №60

• 68 610
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Сайтът на Дидева https://dideva.alle.bg/ е прекрасен за информация относно различни състезания. Ще се ориентираш.
Иначе за МБГ - записвате детето към школа организатор.

# 646
Здравейте,
Имам един новобрански въпрос. Дали може някой да разясни, ако училището, в което учи детето, не е организатор/координатор на кръг от състезание, как става записването? Има ли въобще право на участие?
Например, ако иска да участва в Математика без граници? Как точно трябва да се запише и може ли да се запише индивидуално? Или трябва към определено училище? Вероятно е писано назад в темите, но мненията са хиляди и за съжаление не успях да намеря  информация.

И друг въпрос за същия турнир - виждам, че е на кръгове. Задължително ли е участието в есенния, за да участваш в зимния?

Ще е много полезно, ако някъде в темата има обобщена информация за всеки математически турнир - дистанционно ли е (вкъщи, онлайн) или присъствено (в училище, на друго място) и ако е присъствено, как и къде става записването - директно чрез организатора или има под/съ-организатор в лицето на някое училище.

Благодаря предварително!

"Материка" е една от няколкото школи-организатор в София за МБГ (за случаите, в които училището не провежда това състезание): https://materika.bg/index.php/blog-news-3/95-news/materika-sofia … -mbg-2023-w-sofia

Детето може да участва в МБГ-Зима, дори и да не е участвало в МБГ-Есен.

# 647
Ако дете е учило в едно училище, от където има медал по МБГ, и следващите два медала вземе, но като ученик вече в друго училище. То шанс за явяване на финал има ли всъщност? Благодаря

# 648
Според мен има от второто училище. А ако има медал от предишен финал автоматично отива на следващият.

# 649
Според мен има от второто училище. А ако има медал от предишен финал автоматично отива на следващият.

Само при златен медал се класира автоматично.

# 650
  • Където морето целува небето...
Ако второто училище има примерно 6 квоти, то  биха изпратили децата, които имат най-голям общ брой точки от трите кръга, проведени при тях. Ако точките от два кръга на вашето дете "бият" нечии точки от трите, то тогава биха изпратили детето.
От друга страна, ако не се класира с квота от училището, винаги има шанс на полуфинала да си извоюва такава.

# 651
Благодаря ви за отговорите.
Искам да ви попитам дали някое дете от тук ще ходи на олимпиадата по ментална аритметика в Албена през април? Може да се запознаем Wink Съвпада с великденското състезание, но ние направихме своя избор

# 652
При определяне на финалистите не взимаха ли точките от два кръга?

# 653
Здравейте. Детето ми е болно и няма да може да се яви на посочената дата за МБГ в училището, има ли как да се яви на друга дата с други ученици? Къде трябва да попитам. Все пак той се подготвя и малко му е тъжно, че пропуска.

# 654
  • Където морето целува небето...
И аз в този дух - някой има ли идея дали детето може да се яви на Областен кръг на олимпиадата на МОН в друг град. Очертава се да не сме в нашия град тогава. Дали има смисъл да проверявам изобщо?

# 655
И аз в този дух - някой има ли идея дали детето може да се яви на Областен кръг на олимпиадата на МОН в друг град. Очертава се да не сме в нашия град тогава. Дали има смисъл да проверявам изобщо?
Обичайно във всяко РУО има експерт, който отговаря за олимпиадите. Може да се свържете с този във Вашия град и да помолите за съдействие. Мисля, че имаше възможност, когато важни причини налагат явяването в друго населено място. Още повече, че задачите от областния кръг следва да са едни и същи.

# 656
Здравейте. Детето ми е болно и няма да може да се яви на посочената дата за МБГ в училището, има ли как да се яви на друга дата с други ученици? Къде трябва да попитам. Все пак той се подготвя и малко му е тъжно, че пропуска.
Много варианти има. От къде сте? Различните места са на различни дати. До тук, са ми пратили предложения за три места, с три дати. Но провери, може да се наложи да пътувате

# 657
От София.
Къде да пиша , към кого да се обърна?
Много варианти има. От къде сте? Различните места са на различни дати. До тук, са ми пратили предложения за три места, с три дати. Но провери, може да се наложи да пътувате

# 658
Моите варианти са на 200 км от теб. Cry Виж София област къде има опция? Или в кое училище? При нас, в две училища има, и отделно в школи

# 659
Къде проверявате какви са вариантите и в кои училища ще се провежда примерно другата седмица? Благодаря!
Моите варианти са на 200 км от теб. Cry Виж София област къде има опция? Или в кое училище? При нас, в две училища има, и отделно в школи

Общи условия

Активация на акаунт