STAR WARS Universe: A Long Time Ago in a Galaxy Far, Far Away (тема 3)

• 37 023
  • 772
  •   1
Отговори
# 600
  • Fire & Blood
Доволна съм и на мен осми епизод ми хареса, финалът макар и наивен, и идиличен също.
Бащата получи това което искаше, синчето също, липсваше ми това невероятно дуо този сезон.
С тези два епизода си припомних защо харесвам и съм фен на Мандалореца.
След изгледаните три сезона оценките ми са:
Сезон 1 - 9/10
Сезон 2 - 8/10
Сезон 3 - 4/10
Жалко, че точно Мандалореца пое в посоката на епизоди 7,8,9, пълни извращ***я и подигравка с феновете.
Дано си вземат сериозна бележка и здравия разум наддeлеe за този проект, ако продължат и следващия
сезон в тази посока, кьорав фен няма да им остане. До година, година и нещо задължително трябва да
има нов сезон и то направен без намесата на К.К. /идея нямам как ще я разкарат тази вредна жена/,
така както Фавро и Филони умеят, дотогава поне за мен надеждата все още ще я има. Тъпо и упорито няма
да престана да вярвам, че най-любимия ми франчайз ще възкръсне като феникс, а няма да изгори в пепелта
и точно Мандалореца е проекта, който ще възроди Star Wars, а няма окончателно да го закопае.

# 601
Хубав финал. Може би малко опростен и наивен, но иначе добър.

# 602
Хареса ми финала. Малко като в детска приказка, но ми стана някак мило.

# 603
епизод 8
Това е епизодът,който най-много ми хареса от целия сезон,дори само заради края и Дин Грогу.
Ефекти,екшън и семейна идилия.

Слава на всички богове,че свърши.От тук на татък ще се правя,че този сезон не съществува. Innocent
Настръхнало мъчение.

# 604
  • Русе
Хареса ми и сезонът и финалът. Вярно сладникаво и идеализирано, обаче атмосферата на Междузвездни войни, миксът на култури и видове,противоречията на Нова Република - желание и доблест срещу бюрокрация и формализъм - колко познато, надигащите се - неумъртвена Империя. Това е от което имам нужда от време на време. А и напоследък наблюдавам суша откъм хубава фантастика, така че много съм доволна аз от Мандалорецът.

# 605
До предния епизод мазаха яко и сега със замах изписаха вежди.
Що не можаха всички епизоди да са на такова ниво?
Само заради този епизод си струваше целия сезон.
Идиличен финал а ла Малка къща в прерията.
Поне оставиха вратичка за хубави приключения, както в 1 сезон, на семейство Дин.

# 606
  • София
Хареса ми последният епизод и най-накрая видях това, което очаквах цял сезон. Имаше странни моменти и сладки моменти. Завърши точно в стил Дисни. С удоволствие ще кажа "Чао, чао Бо Катан"

# 607
  • София
Пусната е нова анкета! 😊

The Mandalorian 3.8
Chapter 24: The Return

https://www.imdb.com/title/tt13820582/

--> Има спойлери <--

Шекспир е казал, ''Всичко е добре, когато завършва добре''
Кой съм аз да му противореча... ОК, горчилата като цяло си остава, но с последните два епизода и особено с финала на този до голяма степен ми се реабилитираха. На Стар Уорс фена малко му трябва. Аз още преди две седмици писах, че за мен този сезон 3 е свързващ и преходен. Според мен сезон 4 ще е много по-добър, а и по всичко изглежда, че ще се върнат към основния мотив - Дин Джарин с Грогу. Пардон, с Дин Грогу! 😊

Официално Дин стана татко на сладкия мъник.

И сега още в началото на ревюто си ще го напиша:
Хм, абе това заглавие, Мандалорецът дали всъщност не се отнася за Грогу? Ясно е, че започна с историята на Дин Джарин, НО все повече и повече отива към Дин Грогу, както трябва и да бъде според мен.
Защото Дин Грогу е бъдещето. Той е само на 52 г. и ако е жив и здрав има още 9 столетия. Дин Грогу ще подчини и язди Митозавъра, той ще изведе Мандалор до нов разцвет години по-късно.
Точно това исках от този последен епизод, да видя Грогу да спаси татко си и да използва Силата във важен момент. Той направи и двете. Като така спаси не само себе си, но и Дин и Бо-Катан. И за финал се свърза чрез Силата с митичния символ на Мандалор, Митозавъра. Всъщност този страховит звяр може и никога да не го видим, а да го показаха в този момент в края на епизода, само за да се засили момента за Грогу, един вид ето получи вниманието и признанието и от легендарния символ за мандалорците.
Настръхнах на този момент с огъня. Защото веднага се сетих за един от най-любимите ми моменти в ''Бунтовници''
Когато, Канан Джарус (роден като Кейлъб Дюм) вложи цялата си Сила за да спре смъртоносната ударна вълна и огъня, ''изхвърли'' Хера Синдула в кораба. Канан тогава се жертва за да живеят всички останали. Тук жертви разбира се нямаше как да има.
В момента Дин Грогу е на-сигурния герой във всички актуални франчайзи. За мен е недосегаем и върху него трябва да градят бъдещето на Стар Уорс. Защото публиката го обича, прие го. Познава го. И го познава от бебе. И ще види цялото му бъдеще израстване.
Да, няма да е Скайуокър, но Дисни и Лукас Филм сами отрязаха този клон след като решиха Рей да е внучка на Палпатин вместо да носи истинската кръв на Скайуокър. За мен кардинална и непростима грешка!

Хареса ми много, че поне в този последен епизод видяхме Дин Джарин в пълната си светлина. Когато с помощта на R5, превземаше базите една по една беше невероятно. Хореографията на бойните сцени страхотна.
После победи и преторианците с помощта на Грогу. Преторианците отново бяха показани като слабаци, но в крайна сметка това не ми пречи. Няма смисъл от прекалено задълбочаване тук. Това е Стар Уорс, виждали сме много по-големи небивалици. А и все пак Дин имаше бластер + хитринките със Силата на Грогу, така че не сегмента не бе чак толкова наивно-мързелив.

Радвам се, че най-накрая затвориха арката с Моф Гидиън. Хареса ми как говореше като тъмен лорд с Робокоп вайб. И да, правилно бях предположил, че Моф Гидиън наистина е искал да направи микс между клонинг+мандалорец+владеещ Силата, но Дин унищожи клонингите му като ги удави. Но не очаквах, че ще клонира себе си. Стана ясно за какво толкова му е трябвала кръвта на Грогу. Но твърде много го издигнаха този Гидиън. Малко прекалено ми се стори всичко това. А и ей така спуснато от нищото за 5 секунди не е моето. Не се прави така.
Джанкарло Еспозито свърши чудесна работа като главния антагонист за 3 сезона и мисля, че стига толкова. Изчерпа се, а и олеква като злодей. Първо бе натупан от Дин в края на сезон 2, а сега също загуби битката, въпреки че реално спечели битките с Дин и Бо, но когато те се обединиха той отстъпи. И получи малко геройска смърт като главен злодей. Победен от трима + взривения флагман.
Защо Моф Гидиън беше по-силен от Дин и Бо-Катан?
Ами той по принцип си е силен. Дин го победи в края на сезон 2, но давайки всичко от себе си.
А и сега Моф Гидиън бе подсилен освен от бескара и от новия дарк трупърски костюм, който му даваше двойно повече сила и гъвкавост.
За мен е мъртъв. Няма как дори и бескара да го спаси от този взрив и огън. Единствения шанс да е жив е ако не е бил той, а негов клонинг. Има логика да е бил клонинг, но аз не го вярвам. В Стар Уорс и в Дисни като цяло обичат простичките неща. Всякакви фентеории за мен, че може да е жив са безсмислени. Време е на сцената да излезе истинския злодей, върховния адмирал Траун.

Какво се оказа сега, че няма шпиони? Добре де, а защо бяха сложили това заглавие на предния епизод? Кой са тези шпиони? Защото досега за 8 епизода аз видях само един шпионин, Елия Кейн.

Заглавието на поне този епизод бе адекватно. ''Завръщане''
Да, завръщане на Мандалор. Триумфално завръщане и ново начало за тях.
И бих добавил: Завръщане към основното и традиционното за Дин и Гогу, приключения в различни краища на външния пръстен. Дин неофициално стана ловец на глави за Новата република, работейки инкогнито за Карсън Тева.

Много ми хареса финалната арка как Дин се бе отпуснал и отмаряше пред къщичката в Наваро, а Дин Грогу си играеше с жабката както го видяхме и при Люк в сериала за Боба Фет.

Тъмния меч бе счупен. Той може да бъде възстановен, НО и това според мен поне засега е затворена арка. Ако някога отново има тъмен меч (което ме съмнява) ще е за Дин Грогу.
Този меч символизираше това войнствено и мрачно минало за Мандалор. Донесло толкова много войни и смърт. Така че с меча може би си отива и проклятието над Мандалор!
Идеята на този сезон бе да видим мандалорците от различните кланове обединени и търсещи ново начало.
Е, няма как да има ново начало ако използваме старите прийоми и вярвания. Бо-Катан вече бе призната като лидер, така че липсата на тъмния меч е по-скоро метафора за това как Мандалор ще поеме по нов път.
Сцената донякъде ми напомни на счупения меч между Кайло Рен и Рей в схватката помежду им.

Рагнар прие мандалорската вяра и кръвта Висла ще пребъде. Това беше важен момент и се радвам, че го уважиха.
Дин Грогу също при вярата като син на Дин и вече е 100% мандалорец.
Великата ковачница заработи отново, а Бо-Катан застана начело.

IG-11 отново е възстановен и той е новия шериф на Наваро.

Имахме пълен щастлив край по всички линии.

Хареса ми как на финала за малко се показа и самия Дейв Филони. Даже се чу да казва името на своя любим джедай, Пло Кун.
Ето такива кратки и символични камеота обичам. А не такива като с Лизо или Джак Блак.

Последния кадър и подхода към него бе класически за Джордж Лукас и старите Дисни класики.

Ефектите бяха много добри
Видях CGI за телевизия на кинаджийско ниво. Браво!

Даже да бяха приключили така целия сериал щях да съм доволен, защото реално по начина по който приключиха всичко ми изглеждаше все едно това е последен сезон, защото кратя бе класически край за Стар Уотс филм ала чичко Лукас. Визирам разбира се Епизод 4, а защо не и Епизод 1.
-
9 / 8

Генерално за сезона:
Харесаха ми 3 от 8 епизода.
Колкото и да го въртя не мога да дам отлична оценка, но въпреки това съм доволен и ще дам положителна оценка, защото за мен е много по-важно един сезон/сериал да приключи добре отколкото да е много силен и накрая да осерат нещата.

Сериалът бе разпилян и на много места едновременно. До последните епизоди без антагонист. Много важни неща бяха набързо показани или само загатнати, докато на Пършинг и Кейн отделиха цели 50 минути. Камеотата бяха потресаващо слаби и дразнещи. Дин и Грогу не бяха на фокус. Може би трябваше да видим повече от самите мандалорци, докато те повечето бяха само за фон и само да кимат в знак на съгласие. Като цяло централната фигура в сезона бе Бо-Катан. Нямам проблем с това. Харесвам и актрисата и героинята (е нея, не чак толкова, в анимациите бе по-дразнеща и не и бях голям фен), а и в крайна сметка видяхме, че е имало за какво да бъде всичко това. Просто начина по който разгърнаха цялата тази история не бе последователен и убедителен.

Харесаха ми последните 2 епизода като едно общо цяло. Хареса ми че точно на финала наблегнаха основно на нашите любими герои и дадоха добра заяка за сезон 4 (който е потвърден и снимките ще започнат по-късно тази година). Екшъна бе на ниво. Ефектите също. Имаше спиращи дъха сцени, които си бяха кинаджийски. Липсваше досадната политкоректност.

За финал
Ето, дори в един толкова противоречив сезон, Фавро и Филони пак успяха да направят нещо стойностно, докато в много други сериали се напъват и напъват и накрая не се получава и не се получава (визирам всички компании, не само Лукас Филм и Дисни).

Оценка на сезон 3:
7.0 / 6.5

С 2 пункта по-ниско от сезони 1 и 2, което е доста, но не е нещо лошо.
Може би давам малко повече отколкото реално заслужавам, но аз винаги съм писал повече като фен и по-малко като критик. Т.е. емоциите ме водят повече от трезвата преценка.

# 608
  • София
Много разтоварващ последен епизод. Кой от кой по-хубав момент. Дин Грогу ще стане мандалорец джедай и тепърва има да показват много неща за расата на Йода. С финалните кадри направо да помислиш, че Дин Джарин се оттегля и ще се отдаде изцяло на обучение на своя син.
Вече спокойно можем да се настроим в очакване на Асока.

# 609
  • София
Официалния постер след края на сезон 3 🙂😊

# 610
Гледах някои от критичните ревюта в Ю туб (знам, че преувеличават нарочно, но и не е като да не са прави за поне половината неща), затова реших да ви питам, в случай, че ревюистите (и аз) не сме разбрали:
Скрит текст:
защо един от епизодите се казваше Шпиони и кои бяха шпионите?

Майтапят се с Кейти Сакхоф (добронамерено - всъщност, нея почти всички я харесват) - тя е на режим и тренира непрекъснато за мускули (което демонстрира в профилите си в социалните мрежи) - казват, че е абсолютно все едно, при  положение че през цялото време е в броня. Smirk

# 611
  • София
То с тия непрестанни сцени с шлемове, спокойно може и на статисти да го карат Grinning Прав си е Педро Паскал, че няма особен смисъл от актьорска игра.

Има ли коментари или предположения на каква възраст Дин Грогу ще проговори Simple Smile Бих се радвал да го видя при Асока Тано или някое камео с Люк.

Последна редакция: сб, 22 апр 2023, 14:19 от Mandalorian

# 612
Четох в Гугъл, че Йода на 900, е като човек на около 100 години. Обаче Грогу е на 50-тина и е като човек на 2 (?) години...

Ако се състави някаква формула на тази база и той продължи да се развива забавено, докато проговори, Дин Джарин ще е старец...

# 613
.... докато проговори, Дин Джарин ще е старец...
Грогу си е тодлър,но не е виновен,че расте бавно,а баща му не следва неговото темпо. Joy

За шпионите.Разбрах само за един,защото някои епизоди ги гледах като корейска драма,което означава,че превъртам и гледам само,което ме интересува.Лош навик.
Скрит текст:
Това,не разбрах пола му Blush но както знаем,полът няма никакво значение.Служи при Моф Гидиън.

Обаче,евреите твърдят,че има част от стария чавет,която прилича на историята на мандалорианците. Те обаче обичат да вярват,че всичко започва и свършва с тях.
Историята е следната 12 изреалски племена,които живеят под управлението на филистимци и ханаанци изпращат по един човек (шпионин),който да разузнае за Обетованата земя,което е населена от Мойсей и избягалите от Египет евреи.
Това се връзва с Бо Катан и мандалорианските племена.

# 614
  • София
Абе една от мандалорките ми беше супер позната и се оказа, че това е Саша Банкс Grinning  Който гледа кеч, ще се сети. Интересен каст от Фавро и Филони.

Общи условия

Активация на акаунт