🔥 Survivor: Скритият идол (Сезон 6: Филипините' 2022) - тема 7 (03.04 - 10.04) 🌴

• 36 153
  • 912
  •   1
Отговори
# 645
Другата седмица мисля че си тръгва
Скрит текст:
Драго, само той има мида

# 646
Според мен оттук насетне има значение и на кого продукцията ще реши да подхвърли идола. Мисля че до момента намирането му не беше случайност. Неведнъж са споменавали, че "там" са го търсили вече и хоп, появява се, когато участникът е заедно с оператор.

Нещо ми убягна- на толкова уговорки, Драго или Ванко предупредиха ли Зоран, че и неговото име се спряга в гласуването?

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 01:38 от e-gonna

# 647
  • София
Не се появява, когато са с оператор, това е постановка. А идолите се крият от местни хора, за да не се знае къде е идолът от много хора. Правят уж възстановка как се е случило, но си личи, че не е така. Някои участници потвърдиха. Няма как да има денонощно с тях камери, а все пак трябва да ни покажат намирането, така че го "намират" за втори път пред нас. То и разговорите за коалициите не са съвсем чисти, естествено, че се наговарят и без камери.

# 648
Гледам, че има коментари защо не гонят Ванко.
Та той е отново идеален да стоиш на финал с него - някак си отказа ли се, започна да играе много слабо, самоуверено и да си казва директно картите и ходовете.

А иначе много ще се учудя Денис с този едит да спечели

# 649
А иначе много ще се учудя Денис с този едит да спечели
Purple edit, почти класически. От мен да мине, много малко по-добре.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 02:45 от Bengun

# 650
  • София
Ако Карин не беше толкова предана на Ванко, щеше да осъзнае, че е на дъното на многобройната коалиция и че е много по-добре да се присъедини към малобройната такава, където ще е равен член.
Интересно, аз бях останала с впечатление, че тя и Ванко са ядрото и всички други са след тях. Защо мислиш, че Карин е на дъното на коалицията?
Едва сега видях въпроса. Аз мисля, че "ядрото" на коалицията на мнозинството е Ганка и тя подрежда останалите след себе си така: Ванко, Анелия (тя я счита/ше за сигурен съюзник), Карин, Драго и Алекс тя фактически не ги брои и нищо не им е обещавала. Освен монтажа, който виждаме не могат и някои думи на Карин извън формата да не ми повлияят, убедена съм, че не е спечелила и е отпаднала преди последния племенен съвет, противно на по-голяма част от потребителите тук, които се "косят", че ще спечели.

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 11:52 от La Vikinga

# 651
Много взе да ми харесва Бо, според мен тя беше отчаяна и събирайки съмишленици за да се спаси дългосрочно, само слушаше те кой хейтят. (Да умееш да слушаш). Тя не би изгонила Драго, можеше директно да махне Ганка (а Мила щеше да я довърши).
Бо тихо и кротко прецени, че Ани тъкмо й е паднала и тропа с краче като малко дете за Драго. Ако на този етап я беше натиснала за Ганка щеше да я загуби. Анелия не е готова за това и приятелството между Бо и Ани е още много крехко.
И със Зоран подходи внимателно, предложи Драго, а Не Ванко или любимата му, щеше да се покаже нагла и да ги ядоса всичките. Той пали бързо и очевидно ще държи това приятелство.
Абе Бо много добре играе, без Йо. Да не се окаже, че накрая тя е била мозъка в двойката.

# 652
  • Sunshine state
Сега беше моментът да отрежат главата на коалицията и да изгонят Карин, но не, изгониха безопасната игла Драго. Още повече Анелия ходи да се изповядва на Кари като.. Наистина пропилян идол, жалко. Ванко и Ганка са ми толкова противни, че даже не ща да ги гледам вече.

# 653
Писмата за идола защо не са в общата кутия за племето, а някой ги намира "случайно"? Повечето не знаят въобще че има нов идол нито подсказката за местоположението му . Как от продукцията решават къде да се появи писмото и в кой момент? Съмнително ми е.
Името на сезона е Скрития идол.
Аз лично задавам друг въпрос - Защо изобщо чакат писмо, за да почнат да търсят?!?
Да не даваме пак за пример американския Сървайвър.... но наистина е смешно да чакаш някой да те подсети да си свършиш работата от която ти зависи оцеляването!!!
Тогава защо изобщо има писма от продукцията за идолите? Нека да няма писма, да няма подсказки и всеки да решава сам дали да търси идол или не. Как да сме сигурни с  тези писма че не подбутват някого? Все пак за последния идол доста ясна подсказка имаше къде се намира.

Именно, именно!  Как решават къде да се появи писмо? Защо въобще има писмо?

# 654
  • София
Аз в крайна сметка съм доволен. 🙂
Ще е дълъг пост, няма как. Гледах изключително внимателно и дори се вглеждах в лицата на хората. Може много да се пише и разисква. Ще акцентирам върху ключовите играчи и техните действия. И защо в крайна сметка мисля, че това беше много добър ход и още нещо - оптималния такъв.
Да, исках да се изгони Ганка, навивах се, но все пак не бяхме гледали епизода. Не може при цял липсващ епизод да си толкова категоричен. Нормално е много от нас да са разочаровани, защото очаквахме скандално велик ход, който да разтърси играта из основи, НО, първо ние все още не сме дорасли чак за такива ходове (и този не беше малък, както и онзи с Ивайло и Марга) и второ, щеше да е УАУ и мега яко за нас зрителите, но щеше ли да доведе до дивиденти за Бо и Зоран? Които са добри играчи и имат доста фенове от разбиращите играта хора. Ами по-скоро не! Всъщност, твърдо не!
Въпреки всичко, реакциите на Ганка (очаквайте тези дни яки гифчета) и шокираното лице на Ванко ще останат във фолклора на родния Сървайвър! 😎

Първо за играта да кажа накратко. Кошмарна игра, не знам как са я допуснали. Това е и много рискова, опасна игра. Браво на Анелия, респект! Това 21 г. момиче вече е лидер с 2 спечелени индивидуални игри! А къде е супер подготвения атлет Ванко?

И така по ред на значимост (ще пропусна Денис и Алекс, защото те не бяха герои, нито зависеше нещо от тях, освен като гласоподаватели)

Бо
Браво момиче! От аутсайдер тя успя в своята мисия, а именно - да разбие съюза между Ганка и Анелия. Нещо много трудно, но с подходящите ходове и шанса да има дразнители за Ани успя. Бо си постла за този ход отдавна. Още когато покани Ани (изненадващо за всички) на споделената награда. Тогава писах, че този ход ще обърне играта и ето виждаме вече плодовете от тези и решения.
Така веднага на наболелия въпрос. Защо тя и Зоран не решиха да играят още по-дръзко и шокиращо за всички там и да махнат Ганка или Карин? Или са го пропуснали (не са го калкулирали) или са си дали сметка, че не печелят нищо в дългосрочен план. Дано някой им зададе този въпрос утре в лайфа. Вярвам, че е второто, защото:
Гледайте пак епизода (аз гледах внимателно, а някои неща връщах нарочно по два, три пъти), Анелия се беше фиксирала единствено и само върху Драго. Все едно Драго и е изял хляба и не може да живее с него на едно място. Анелия в нито един момент не е казала нещо срещу своите най-близки хора вътре. За нея имаше само една награда - Драго. Ако Бо и Зоран бяха изгонили самосиндикално Ганка/Карин, това щеше да се приеме като предателство от Ани. 100% си стоя зад думите. Останалите щяха да са реваншистки настроени и твърди като юмрук, а Ани щеше да е с тях, защото щеше да е безпардонно използвана, употребена и захвърлена.
5>>3!
А сега Бо първо, че елиминира опасен за тях човек и второ разклати доверието вътре в тази коалиция. Раздора започна още на племенния съвет, а гледам ще продължи и в следващия епизод и вече ще имаме 4 на 4. Анелия ще отиде при Бо, Зоран и Денис, защото при тях усеща свобода. При Ганка получаваше само заповеди. Ще правиш това, ще правиш онова. Ганка не можа да разчете Анелия и че тя има свободолюбив характер, а толкова време бяха заедно (?!), докато Бо я разчете много по-лесно и за много по-малко време. И Бо и даде това, което Ани жадуваше. Лична изява и свобода да гласува по сърце. Като по този начин я спечели за тяхната коалиция и вече са 4-4. При изгонване на някой друг освен на Драго, от всичко чуто и видяно в този епизод, то Бо губеше безвъзвратно Анелия като съюзник!

Ани
мхмхм, тук ще съм раздвоен. Първо аз като фен на двете, няма как да не се радвам, че ще са заедно в една коалиция (Владо Пенев анонсира в промото това което всички видяхме и чухме още на съвета) и смятам, че Ани все пак направи смел ход, защото излезе от сянката на царицата майка.
НО, направи поне според мен слаби ходове за своето бъдеще напред в играта. Излезе наяве, сложи си мишена на гърба, предаде доверието на Ганка, а значи и на Ванко. Алекс също няма да и прости. От Йо и Джули няма как да разчита на глас (за Джули е ясно, от Йо може и да получи, но само ако е на финал без Бо, Денис или Зоран) и така. Но това е цената! Защото тя си беше на дъното на тяхната коалиция от 4 човека и за да иска толкова много да се самозаяви като играч, значи го е усещала и е имало нещо, което я е мъчило. Дали с това действие срещу Драго ще си навреди в играта ще покаже бъдещето. Така че този и ход погледнато само от призмата на безпристрастен анализатор е 50 на 50 или 60 на 40 и в двете посоки.
НО, слаб и беше хода да ходи да изтропа всичко на Карин. Но забележете един тънък момент. Споделя с Кари, а не с Гани. Тя в мислите си вече не играе с Гани. И има повече доверие на Кари. Само че Ани, момиче, ама как така ще споделяш такава тайна с човек, който е част от плана да се махне Бо и който играе твърдо с Ганка?! По този начин предаде без да иска и Бо. Правилно Бо не искаше да и казва за идола и се колебаеше до последно, но нямаше избор, защото знаеше, че без нейния глас срещу Драго нямаше никакъв шанс да мине номера с идола. И забележете, Ани се уплаши, че ще предаде Гани и отиде да си излее мъката пред Кари (Кари има емпатия и според мен оценки това и чисто човешки), едва ли не търсеше разрешение (какво влияние само има Кари над нея/тях) за този си по детски бунтарски ход. Та, тя за Драго, който не понася ходи да се изповядва, а представете си ако мишена бяха Ганка или Кари. Край, забравете Ани да играе с Бо след това в играта.

Ганка
Поздравления за сплитването на гласовете. Подцених я, защото бях писал, че в техния съюз са толкова арогантни, че нито мислят за идола, нито за разпределението на гласовете. Ако искаше да е перфектна обаче трябваше сплита да е 3-3 (3 гласа за Бо и 3 за Зоран), а не 4-2, защото сме ставали свидетели да се обръща вот при прегласуване и да се сменя първоначалния глас.
Но ОК, това не е голям пропуск. Отново, поздравления.
И дотук с хвалбите. Първо, защо реши ей така от нищото, че Зоран има идол? Шесто чувство, нещо? Ок, лошо няма, но ми беше странно. Но ето го лицемерието вече. Иска да гони Зоран (ако Бо беше спечелила играта за имунитет), но в същото това време изисква неговото подчинение. Обвини го, защо не и е казал за идола (WTF?! ; ей, дори Генералшата от сезон 3 не беше толкова нагла). Зоран страхотно я контрира - ''аз ти казах 50 пъти, че нямам идол, ти не чуваш явно''
После се сопва на Ани: ''Аз от теб не очаквах такова нещо'' хахаха. Анелия поне 50 пъти и каза, че не вярва на Драго и го иска вън от играта. Но Ганка не слуша, не чува. Тя си живее в паралелна реалност заедно с пречистения Ванко. Толкова наивни хора, но с претенции отдавна не бях гледал.
Много грозно впечатление ми направи и когато злорадо се смя с безличната и безгласна буква, Алекс на страданието на Бо (сега като се гледа отстрани дали се смее?), което всъщност не беше страдание, а театро момичета!
Още нещо в заключение. Къде сбърка кардинално Ганка?
Ами не изгони Бо на предния съвет, а реши да гони на лична основа Джулиана. ОК, разбирам, че ги дразни всички, но един истински стратег нямаше да играе сантиментално. Даде шанс на Бо (а тя таман беше набрала скорост) и ето какво стана. Да, Бо имаше и тогава идол, но тогава Бо не се чувстваше застрашена, защото знаеше, че Джули е нарочена за гонене. И Ганка можеше да удари неочаквано. Дори и Бо да се беше усетила и да играе идола, то можеха да изгонят Зоран или Денис и да убият в зародиш всякакви техни мераци. Но тя направи празен емоционален ход с Джули.

Ванко
Тук ще съм кратък. Изобщо не е в час и не знае къде се намира. Изключително нагла постъпка да отреже така Бо. Същата тази Бо, която сама можеше да го изгони в Бонток. Но това беше и откровена глупост, не само лицемерие. Защо глупост? Не отиваш и не дразниш вече ранено животно. Камо ли играч и стратег като Бо. Той вече я беше отписал и вместо да я успокои искаше да я унижи и с думи. Един истински мъж би ли постъпил така с жена?

Карин
Ако бях фен на Ганка и исках Бо вън от играта или ако не сега заради идола, то на нейния най-голям съюзник (Зоран) щях да я хейтна много заради това, че не предупреди Ганка, че и Драго самия, защото само преди няколко часа се гледаха в очите в колибата на преговорите и наивния Драго и заяви как и вярва безрезервно.
НО, да си я хейтят феновете на Ганко. Аз съм предоволен, че си замълча и по този начин плана на Бо сработи. Разбира се Ани нямаше никакво право да и казва всичко това, така че добре поне, че спаси сезона за нас зрителите, хаха. Че ако беше взела друго решение и да каже за плана на Бо, то щяха да дадат 3 гласа за Зоран и да го изгонят. Защо Карин реши да си замълчи? Това също е един от най-ключовите моменти в играта.
Две са причините според мен и е комбинация от двете. Ще ми се да е повече първото, но се съмнявам.
1) От чисто човешка гледна точка реши да запази Ани и да и уважи решението, още повече че не ставаше въпрос за неин близък човек. Сигурно и е харесало, че Ани и сподели, т.е. и има такова голямо доверие. Бе, емпатия.
2) Интереси. Дойде и дюшеш това инфо, защото така запазва Ани като неин доверен човек. Ако беше издала тайната и, щеше да загуби Ани. А Кари не иска да губи никого като потенциален глас. Браво! И още нещо. Ако Кари беше споделила на Ганка, то щяха да изгонят Зоран. А явно Карин иска да играе със Зоран. Няма да се учудя ако в подходящ момент, Карин спомене на Зоран, че е знаела за това което готвят, но с нейното мълчание едва ли не му спаси задника (и точно така си беше), така че той да и е длъжен!
Вече съм убеден, че никой няма да изгони Карин. Дори няма да си го помислят. Но понеже не вярвам Карин да се класира на финал (защото ако се класира ще го спечели най-вероятно), то прогнозирам, че ще загуби всичките игри за класиране за финал.

Зоран

Само заради режисьорската клапа заслужава плюс! Той знаеше какво ще се случи и се изгаври направо с останалите ама те не загряха. Умело подведе голямата коалиция, хвърляйки им прах в очите. Остана лоялен докрай с Бо. Без неговата помощ и сондажи с Ани този план щеше да е много по-труден за изпълнение.

Драго

Другите го набедиха за стратег горкия. Стана ми жал за него, за втори път го предават уж негови хора. Но, сам си е виновен. Ако беше избрал Йо и Бо, още щеше да е в играта. Не че те нямаха да го използват по направление, но щеше да има повече седмици в играта, което е много важно, защото винаги и всичко може да се обърка или обърне в Сървайвър. Ако беше стратег, то щеше да разчете силните играчи и стратези като Бо, Йо, Зоран и беше логично да играе с тях, а не срещу тях.
Иначе не направи някакви грешни ходове, съдбата му беше предопределена. То си е като бумеранг при него.

# 655
Много добър анализ Дяволче, но не мога да не ти припомня какви ги говореше онзи ден - "И кой е сигурния гръб на Бо? Няма такъв. Зоран, който я клепа пред другите, че му забивала нож в гърба?".  

Simple Smile

# 656
Еми честито на феновете на БоА , спечелиха си една предателка. Не видях някой да и се кара , просто я попитаха с разочарование , и ти ли Бруте.

# 657
# 658
  • пустинен пъпеш
Това дръзко изгавряне на Зоран с режисьорската клапа и изключителното усилие ,изписано на лицето на неможещия да стопли какво се случва Ванко в контраст с  широката усмивка на посветената в заговора Кари ,е култово.

# 659
Май вече искам Бо да спечели. Няма я в игрите, но умее да оцелява.
Ганка трябва да си ходи, толкова надменно същество, много добре я беше описал някой в темата по-рано: “Къде съм аз - къде сте вие”.  Толкова се е пренавила, че е нещо повече от другите, че е изгубила връзка с реалността.
Ани, Ани, защо бе момиче? Възрастта е просто цифра, защо се подценяваш сама?

Последна редакция: чт, 07 апр 2022, 16:03 от Iseis

Общи условия

Активация на акаунт