АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 9)☀

• 42 946
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Разни хора, разни възгледи, това с месенето м напомня на баба (90+ год), звъни и видимо разтревожена от новината, че чакам трето казва Ама ти пак ли така, по изкуствения начин ще раждаш (тоест секцио), няма ли поне едно да го родиш както трябва, да чуят хората, че и ти си раждала?!? Рядко оставам безмълвна, ама ме е страх да не й докарам инфаркт на баба, а нищо културно не ми дойде на акъла и на края й казах Бабо, пак секцио ще е, ама ти кажи, че е както трябва на хората! Simple Smile
Напомня ми на моята баба, ама тя е малко по-млада на 85г. Само дето тя не се възмущава, че ще е секцио, обаче се възмущава, че не само съм бременна с трето, ами съм и била дърта да раждам вече. Хората на мойте години внуци били гледали пък аз съм решила деца да раждам, едно добре, второто айде пак добре въпреки, че и то защо ми било, ами сега какво съм се закучила с това третото на дърти години. Нали съм си имала вече деца, защо ми било и това. Този разговор го водихме в началото, отдрязах я, че тялото си е мое и решението си е мое. Иначе сега като си бях вкъщи само ме преследва да ми се кара да не вдигам малката, да не съм седяла толкова време права, много малко съм ядяла. Поне спряха още първия път да ми предлагат от всичко. Иначе ме пита пак ли ще е секцио и и казах, да, ми вика, по-добре, че вече си дъртичка да не стане нещо докато се опитваш да родиш нормално.
Оле опасни баби имате🤣🤣 много си е хубаво голямо семейство,няма значение годините,само да сме живи и здрави и да имаме средства да ги изгледаме🙂🙂

# 571
Още не съм казала на баба...тя вече има старческа деменция и не знам как ще реагира...казах на леля и братовчедка ми. Братовчедка ми се зарадва..те също имат репродуктивни проблеми. Леля обаче беше леко "студена" 😕. Това ми останаха единствените кръвни роднини (близки уж) ...

Изпих си глюкозата за ОГТТ-то.  Преживява се. Аз мислех, че с такова количество ще стане на желе и се притесних как ще го изпия, но течноста я  гаврътнах на веднъж.
Сега ми се доспа, малчовците си правят купон в момента...

# 572
  • Велико Търново
Аз така след като решихме с ММ да имаме бебе говорих с една приятелка, която пътуваше над 100 км за ЖК. Та тогава аз и виках, оооо аз не бих го направила, то ще се притеснявам дали ще стигна на време да раждам. Тя тогава ми вика аз повече с тия нашите няма да се занимавам, та разказа ми защо не е доволна, ама аз си държах че при нас вече има "добри специалисти" и аз ще се следя тука. Еми да, ама не, то трябва да ти дойде до главата, за да разбереш другия за какво аджеба е говорил.

А вчера останах така неприятно изненадана, че направо ми идеше да се развикам. Свекито ни поканиха на гости, че имаше имен ден вчера, и малко преди да си тръгнем баба му от къде подхвана темата за пазаруването и да не сме купували нищо предварително, че всичко се купувало за един час. А ние вече с ММ сме си говорили, че ако юни месец има добри промоции ще пазаруваме тогава. Аз така се опулих срещу нея, че помислих че не съм чула правилно , и викам моляяяя, аз ще ходя да раждам или ще пазарувам. При което тя ми се изсмя и ми вика, че ти ще ходиш да си раждаш , а ние ще купим всичко. И аз вече ми ври отвътре и викам как ли пък не, нищо което не съм пробвала и избрала няма да се купува. А тя продължава , че то било подарък, и мене кой щял да ме пита. Щях да и отговоря много подобаващо, ако свекъра (който не я харесва 😅) не каза, че това е най- лесно , и никой няма да купува вместо мен и ММ. Та така де после предупредих и ММ да и каже да внимава, че да няма после скандали, че той хич не и мълчи. А все пак вчера бяхме на почерпка и не искахме да правим панаири.
Опасни са тия баби, аз вече за съжаление нямам на коя баба да кажа.

# 573
Момичета абсолютно същото е и при мен. Аз направих опит да съм лоша и пак не ми получи Grinning
Майка ми вчера решила пак да купува. Сигурно знаете, че тук правят "карбути", продават си нещата хора на една поляна и нови и стари, всякакви. Получавам снимка на спално чувалче като покривка за маса, дори на масата няма да сложа тая разцветка. Директно казах "не ми харесва, не го искам" отговора беше "ще го подаря", но с тон ала майка ми.
След 5 мин снимка на две бодита, полудях. Тъкмо си бях харесала два комплекта, с по 4 вътре за 20£ от H&M.
Защо ги е взела? - защото били 0.20пи
Още повече полудях. И започнах да обеснявах, че така ме спира да купувам каквото искам и ме затрупва с неща които не искам, и незнам какво да правя. Обеснявах 15 мин, и накрая ми каза "аз повече нищо няма да ти купувам."
Майка ми възможност и то голяма, но няма да ви казвам колко е стисната, чак ъкъла не ми го побира. Но сигурно ако беше момиченце, щеше да е друго Rage
Вдигнах телефона и казах, като искаш да помогнеш, купи ми пералня, купи му легло, купи количка, не ми купувай парцали от карбути. Естествено не си говорим от вчера. Тя живее в Лондон, на 24ти ще ходим за Великден при тях, и усещам че ще бъде лошо, снощи съм ревала чак от нерви и безсилие.
Наистина имаме нужда от помощ, но се разбрахме с мъжа ми, че помощта от нея ще е пропуснем. Ще се оправим както и досега, и няма да се чувствам длъжна. Аз вече имам чувството, че след няколко намека, я карам насила да изкара повече от 20£... Оф много са даже за нея явно. Не съм го очаквала... И в мен пак има чувство "ама тя ти е майка, тя се радва, обади й се, разберете се." не мога да съм край твърда.
Оплаках се и аз...
Днес съм на преглед в 13ч. После ще мина на отчет пак Stuck Out Tongue

# 574
Аз май не съм получвавала чак такива изказвания.Една позната обаче като и кажа ,че нямам термин , който доктора да ми е казал ,щото явно за него това не е най - важното на този етап , знам ли,  и, че на амбулаторния лист пише едно , на ехографската снимка друго като дата (по прм и по големина на плода явно варират) ,все ми обяснява как нямало такова нещо.Да съм си изчислила термина.Все едно не съм го изчислявала още при плюс теста.....ама тя нали роди вече и е много ербап,въпреки че не беше прочела и едно списание за бременност и раждане, да не говорим за форуми,книги или лекции.
Иначе мама все ми казва : "не стой клекнала"  "не се протягай така"( като се опитвм да стигна нещо на някой висок рафт например ) , "това не е ли тежко" ,  но аз не се дразня - просто се притеснява.
А мама иначе е забранила на баба ми да казва на леля за Бременността , че предния път имаше много грозни изказвания при миседа , а още преди това за раздялата ми с бившия съвсем грозни неща беше наговорила - все едно ми е враг , а не леля.

# 575
Мойте и двете баби са живи още. Едната е на 89г и вече е с тежка дименция. От 4м е на легло и е зле. Преди една седмица бях там и си беше зле, обаче майка вчера ме предупреди, че дето се вика я чакат вече и дано изчакала поне да мине РД на детето, че да не отлагаме празника, но това е Божа работа, никой не може да каже какво ще стане. Синът ми сега на 21.04 става на 7г.
Другата ми баба си е съвсем добре, но има навика да се вре дето няма работа. Най добре се разбира с правнуците си май. ММ като почна да и се ядосвам ми вика, защо и се ядосваш сега на жената, ние нейните години я ги доживеем я не, а и не се знае как ще сме. Неговите баби са починали преди много време и мойте каквото и да му кажат се съгласява да било доволни бабите и после си прави каквото си иска.

# 576
Леле, като ви чета и осъзнавам, какви прекрасни родители и роднини имам. Никой никога не ми се е бъркал в нищо. Дори и сега рядко ме питат, как съм защото знаят, че не обичам този въпрос. Преди седмица коментирах, че съм ходила да гледам количка и нашите казаха, че искат да е от тях, но просто ще ми дадат пари. На ММ родителите още не са ме питали. По принцип знаят, че и двамата с него държим да си избираме всичко и никой няма да посмее да ни купи нещо по-голямо и скъпо без нас. Аз винаги съм подготвена със списък и като ме попита някой си казвам, точно какво искам. Споменах ви преди време, че съм си направила и списък с подаръци за погачата. Имам и идея за подарък от колегите, защото и те ще ме попитат. А който не ме попита съм сигурна, че ще ми даде пари, за да си вземем, каквото на нас ни харесва. Нито майка ми, нито майката на ММ ще хукнат да купуват бодита. Но ние с ММ сме си такива и всички около нас го знаят. Wink
Имам прекрасна баба на 90 години, най-вероятно едната бебка ще носи нейното име. Радва се много за бебетата, не ми дава никакви съвети. Само казва дай Боже всички да сме здрави.

# 577
Дами, вчера ви пропуснах, защото имах рожден ден и цял ден бях на някъде. Днес едвам ви изветох 🤣 мноого сте писали.
По темата с роднините бабите ми са много готини, едната на 79 другата е на 83, но няма негативни коментари. Много се радват, те акълу не ми дават, знаят ме, че животно, като мен ни се води, ни се бута и са се примири ли отдавна. 🤣 Едната само ми се кара нищо да не правя и да си почивам. Аз съм си кукличката в семейството, всичко друго е мъжко и много ме глезят и се радват, че има на кой да купуват фусти и да връзват всякакви панделки, преди на мен, сега на малката и като разбраха, че чакаме и друга бебка много се зарадваха.
Мм вчера ми купи подарък, който ще ми е много полезен сега през тежките месеци на бременноста, а и после с бебка, да си почиваме на него. Много мило ми стана. Беше го измислил, което си е голямо постижение, защото няма въоръжение и ме заведе само да го пробвам. Да не ме боли кръста и краката.

# 578
Леле, като ви чета и осъзнавам, какви прекрасни родители и роднини имам. Никой никога не ми се е бъркал в нищо. Дори и сега рядко ме питат, как съм защото знаят, че не обичам този въпрос. Преди седмица коментирах, че съм ходила да гледам количка и нашите казаха, че искат да е от тях, но просто ще ми дадат пари. На ММ родителите още не са ме питали. По принцип знаят, че и двамата с него държим да си избираме всичко и никой няма да посмее да ни купи нещо по-голямо и скъпо без нас. Аз винаги съм подготвена със списък и като ме попита някой си казвам, точно какво искам. Споменах ви преди време, че съм си направила и списък с подаръци за погачата. Имам и идея за подарък от колегите, защото и те ще ме попитат. А който не ме попита съм сигурна, че ще ми даде пари, за да си вземем, каквото на нас ни харесва. Нито майка ми, нито майката на ММ ще хукнат да купуват бодита. Но ние с ММ сме си такива и всички около нас го знаят. Wink
Имам прекрасна баба на 90 години, най-вероятно едната бебка ще носи нейното име. Радва се много за бебетата, не ми дава никакви съвети. Само казва дай Боже всички да сме здрави.
Като забременях първия път мойте родители казаха, че количката е от тях. После свекъра ми каза същото, обаче ММ му каза, че тя ще е от другите. Тогава човека каза добре значи леглото е от нас. И двамата дадоха парите, я ние си ги купихме.
Сега летния ми кош не става вече и се разправяхме. Реших да взема количката на сестра ми обаче, която е здрава, само калъфа на дръжката е скъсан, но намерих къде се продава. Баща ми каза, че ако реша да вземам нова количка той ще я плати. Но аз не виждам смисъл, по добре да дам тях пари за нещо друго, а тази така си седи и наистина е даже по удобна от моята. Ползвах я за резервна с дъщеря ми да не разхождам моята да Опака. Само се надявам сестра ми да знае къде е чувалчето, но още не съм я питала.

# 579
  • София
Аз вече бях писала, че с моя мъж сме самички, аз имам баща, той майка, но са ни по-скоро познати, отколкото родители. Не се виждаме мн често и никой не ни се меша. Ние всъщност до толкова сме свикнали сами да се оправяме, че ако някой се намеша, ще го изядем сигурно 😬
Бабите ни починаха за жалост, иначе те ни бяха, като родители и сигурно щях поне да ги изслушвам.
Аз това с напишкването го правя от месец някъде.. С каката се появи в 8мия месец, сега сигурно защото е 2ро по-рано ужасно е! Вече ако усетя, че ще кихам преплитам краката 😬

В четвъртък съм на преглед при Чавеева в Щерев, нямам търпение да я питам за тоя кръвопоток какво мога да пия и да направя, за да расте малечка добре :/ определено ми е притеснено.

Ако всичко е наред мислим за празниците да идем в Букурещ на разходка Simple Smile

# 580
Досега не ми се е случвало като кихна да се напишкам. И предните бременности не ми се е случвало. Като ви чета чак ми е странно и се сещам една роднина дето се оплакваше, че последните 2м е ходела с превръзка, защото постоянно и се случвало. И аз се замислих, че даже и ежедневна превръзка нямам, тя не че ще помогне много.

# 581
Ох момичета смея се искрено с вашите баби и роднини, от глупав по-глупав коментар. Моите са същите, цял живот са давали акъли на всички за всичко и сега не е по-различно, само че вече започнаха да изкукуригват и не са съвсем адекватни съветите.
Първия коментар, който ни направи впечатление беше на ММ баба му, той като и каза че ще бъде момиче нейната реакция беше “е, нищо” 😁
Моят дядо, на когото съм кръстена и съм за него светия граал, 😁 още като му казах, че съм бременна ми заяви “на кака ти купих леглото и на теб ще купя леглото, да знаеш”. Всеки път като се чуем (в седмицата 1-2 пъти) ми казва, “аз ще ти купя леглото, нали помниш” или “дадох еди колко си пари на кака ти за легло, сега сигурно струват повече, така че ще кажеш колко”, следващия разговор - “избра ли легло, дядо, аз знам че е рано амаа..” 😁 Иначе той и баба не ми се месят за нищо. Обаче другите ми баба и дядо…простооо бисер след бисер, аз вече не им обръщам внимание научих се да ги изключвам, защото преди получавах нервни кризи с техните коментари и съвети, аз хич не си мълча, но на тях не им пука, че крещя и си знаят тяхното. Вчера даже се чухме и дядо ми казва “аз знам, че реагираш остро като ти говоря за това, обаче яж дядо, храни се, това бебе трябва да порастне, да е едро бебе, а не да родиш някое мишле” (те не са ме виждали от Коледа, а от тогава съм 10кг отгоре и представата им е че съм кльоща, каквато бях преди). И аз казвам, “дядо, храня се много добре, даже повече отколкото е необходимо, качила съм 15кг, вече съм 60”, и той “оуу браво, ама като родиш да не вземеш пак да станеш кльоща”..ако беше преди 1г това сигурно вече щях да съм избухнала, но сега съм се научила на друго😁
Следва на баба ми съвета “много ти е порастнал корема бабо, мажи се да не ти излезнат стрии” ( тя прави мехлем за рани и изгаряния, който е чудесен при подсечени дупета между другото и ми предлага него да си мажа корема) мале дядо ми като чу “нее, не я слушай с нищо няма да си мажеш корема да не си посмяла - на корема нищо не се слага” хахахха паднах с тях вчера и после като разправям на ММ така се смяхме.

Аз днес съм на фетална ехокардиография, но чак довечера в 18ч, много странно дано не е изморен доктора много и да си я прегледа както трябва.

# 582
  • Варна
Момичета, да ви попитам нещо. Глюкозата ми на гладно е 5,36. Доктора иска да направим ОГТТ. Какво трябва да знам за това изследване, правили ли сте си ? Утре сутрин ще го правя, на гладно ми казаха. Тази вечер до колко часа мога да вечерям ? И мога ли да пия вода или не ?
Смятате ли, че ми е висока кръвната захар и има ли място за притеснение според вас ?
Благодаря много !

# 583
Да, висока е, аз бях с 5.44 и съм на нвд, но обременяването ще покаже, при мен като спрях сладкото и тестото, се оправи и тази на гладно и сега е 4.5 някъде, няма нужда от притеснение, а да се вземат мерки

# 584
  • Асеновград
Ох вчера яко се бях газирала..😂😂😅. Те тия коментари ги направиха преди да кажа къде и как ще раждам, и после като казах къде ще раждам братовчедка ми вика ох дано всичко да е наред! Ми не можеше ли с това да започнеш?😂😅 Бабите ми още не са правили изказвания ама тях по-мога да ги режа. Попринцип майка ми е "лошата" в семейството защото само тя ги реже и не се обяснява на никой, аз също не си мълча ама гледам възможно най-културно да обясня на хората.😂😂
Сега ми е интересно по Великден като се съберем родата и си говорим дали пак някой ще ме пита нещо лично и да ми казва своите виждания или ще си мълчат... интересно ще е.😂

Общи условия

Активация на акаунт