АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 9)☀

• 42 848
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Минавам да ви споделя, че си поръчах този клин https://www.sinsay.com/bg/bg/7599j-99x/szorty-k-si?algolia_query … 87be2299cb015c4e5
И съм изклпчително впечатлена🤗

# 616
Много сладко комплекче, i.skela. Simple Smile

Маноела, ще пробвам и аз с тази доза, преди с 20 капки седмично се вдигна сравнително малко, явно ми трябва по-висока доза. К2 пиеш ли към Вигантола?

Мина ми ФЕ за нямаше и 10мин, всичко е наред. Докторът разгледа и ми обясни за всеки съд на сърцето, аорта, кръвоток. Само един показател е до горна граница и каза АГ да го провери след поне месец (кръвотока през пулмонална клапа).

Препоръчва още един преглед на бебчо, когато стане на месец. За проверка на разни процеси, които завършвали в първите дни след раждането (затваряе на отворите на сърцето и други).

Шефът ме натисна да излизам да си вземам отпуск (искала да го изчистим) или да подкарвам вече болничния. Мисля, че отпуските ще ми трябват повече накрая на 2-рата година и е по-добре да си ги пазя засега. Дайте съвет, моля.

И още нещо - там, където ми водят ЖК, болничните са платени. АГ-то ми дава един 14-дневен безплатно, но него май мога и от личен лекар да го взема? Не ми се вярва някой по ЗК да ме приеме само за да ми дава болничен по касата. А личен лекар може ли да дава направление за АГ по време на бременност?

# 617
  • София
Минавам да ви споделя, че си поръчах този клин https://www.sinsay.com/bg/bg/7599j-99x/szorty-k-si?algolia_query … 87be2299cb015c4e5

Отговарят ли си на размерите, защото аз нося М размер, но си бях поръчала една рокля и не си отговаряше 😄

# 618

Маноела, ще пробвам и аз с тази доза, преди с 20 капки седмично се вдигна сравнително малко, явно ми трябва по-висока доза. К2 пиеш ли към Вигантола?

Мина ми ФЕ за нямаше и 10мин, всичко е наред. Докторът разгледа и ми обясни за всеки съд на сърцето, аорта, кръвоток. Само един показател е до горна граница и каза АГ да го провери след поне месец (кръвотока през пулмонална клапа).

Препоръчва още един преглед на бебчо, когато стане на месец. За проверка на разни процеси, които завършвали в първите дни след раждането (затваряе на отворите на сърцето и други).

Шефът ме натисна да излизам да си вземам отпуск (искала да го изчистим) или да подкарвам вече болничния. Мисля, че отпуските ще ми трябват повече накрая на 2-рата година и е по-добре да си ги пазя засега. Дайте съвет, моля.

И още нещо - там, където ми водят ЖК, болничните са платени. АГ-то ми дава един 14-дневен безплатно, но него май мога и от личен лекар да го взема? Не ми се вярва някой по ЗК да ме приеме само за да ми дава болничен по касата. А личен лекар може ли да дава направление за АГ по време на бременност?
Отпуските след като ти свърши майчинския сигурно ще ти трябват, но ще имаш натрупани отпуски от двете години, в който си майчински. Работата с детските ясли във Варна е сложна. Нашите ще се родени долу горе добре като период за тръгване на ясла, защото обикновенно тръгват септември, в чистите ясли с уговорка с директорката може и малко по рано, но преди август едва ли. Има и период за адаптация, който зависи от детето, но според мен зависи и от яслата.
Аз също имам много отпуски, но никой не ме натиска да ги взема. Още не съм свършила натрупаните от предния майчински, свърших едната и почнах другата. И ще ми останат със сигурност.
ЛЛ може през бремеността да ти издаде направление да си смениш наблюдаващияти бремеността, но за друго не знам.

# 619
При мен беше така ...
 Първият болничен ти е 14 дни, него можеш да вземеш от личен лекар и от АГ, след това искаш направление за комисия, пак и двамата могат да ти дадат, при мен комисията е с час, така че си записвам час за комисия и там  ме карат да платя 40 лв за болничния, въпреки че е по ЗК... ( до колкото знам не се плаща навсякъде, но в моя град има само една комисия Joy)
 И така всеки месец взимам направление за комисия и си плащам за болничния.

# 620
Saudade, само вигантол пиех. ЛЛ може да ти даде каквото искаш направление. Ако се запишеш на ЖК с направление от ЛЛ има по-голям шанс да не плащаш за  ЛКК, но пак не е гаранция. Лекаря няма да го бърка това, че се записваш само заради болничен, защото той ще си получава парите от касата, за това че ти следи бременността.
mariaM9, има таблици с мерките, умалени са на повечето неща. За рокля попринцип съм размер С, но от синсей ми отговаряше Л на мерките.

# 621
Витамин Д вдигнах много успешно с този:
https://aptekamedea.bg/vitamin-d3-5000-h-180-d-r-best

Като приемах по едно на ден. Вит. К не е препоръчителен по време на бременност, аз лично го спрях.

# 622
Аз нося С попринцип и ми е супер. В моя случай си отговарят

Отговарят ли си на размерите, защото аз нося М размер, но си бях поръчала една рокля и не си отговаряше 😄

# 623
Здравейте, момичета! Днес беше и моята фетална ехокардиография и всичко е наред, развитието и размерите на сърцето си отговарят на 21 гестационна седмица(според ПРМ съм 21+6 г.с.) Докторът иска да прегледа бебето като стане на един месец, за да види дали са се затворили дупчиците на сърчицето след раждането. На синът ми след раждането установиха сърдечен шум и малко отворче на сърцето, което вече почти се е затворило и се налага всяка година да ходим на профилактичен преглед при д-р Христов, като не му е назначена терапия.
На мен ми изписаха заради ниският хемоглобин и желязо да пия ферофолгама по две таблетки на ден и витамин В12 на Анкерман от 1000 мг по една таблетка.
След две седмици трябва да изследвам хемоглобина и В12. Вчера бях на ендокринолог и продължавам да пия по половин таблетка пропицил на ден и след месец ще пускам изследвания на tsh и Trak.

# 624
Да се отчета след прегледа Simple Smile
24+0
Бедрото е 4,31см, 653грама. Седалищно обърната за момента, аз я усещам ниско долу да рита. Какво голямо човече си имам в корема Heart!
Железен препарат не ми предписа, но ми включи Вигантол по 3-4 капки на ден.

Кога са следващите кръвни изследвания по стандартната схема?

Ей..много бързо минават тези прегледи…сега отново ще чакам следващия, който е след 4 седмици.

# 625
На следващия преглед след 4 седмици ще съм 27 + 3 и док каза, че ще пускаме изследвания, но не мисля че има точна седмица, в която пускат.
От синсей рокли и блузи поръчвах преди с един размер по - малки, но клиновете им са доста стегнати.Същия клин съм си харесала и аз , ама розовия.
Това с плащането на болничния ми е адски странно при положение , че човек е осигурен , а и нали за това минава комисия - да се потвърди , че има защо да се даде болничен.Това плащане ми звучи като рушвет за фалшифа диагноза, ама като няма друг вариант...
Момичета аз питах ли ви според вас дали е проблем ,че през цалото време съм си гълтала витамина Б12 , а то е трябвало да св смуче под езика.След като разбрах опитах веднъж , но беше адски тричаво и гадно и продължавам да го гълтам.
Другото е , че днес в аптеката нямаха чиста омега 3 и без да видя съм купила с витамин Е.Дали е проблем(имам мутация за витамините от Б група)

# 626
Явно днес всички сме по прегледи. Минах феталната в 20 г.с. съм както и ехокардиография при д-р Маринов. Всичко е наред. И на мен ми препоръча преглед на първия месец, защото тогава бебето диша само и е добре да се огледа отново. На феталната бебчо май спеше и не можахме да снимаме лицето, само в профил се беше обърнал. За мен като цяло няма значение, важно е да е здрав. 🙂
Орехче не вярвам да е проблем, че го гълташ В12, какъв пиеш, на мен не ми е гаден. Аз съм на метилкобалмин на натурал факторс.
За витамин Д ми беше препоръчан този на Джеймисън по 5 капки, още не съм го купила, защото бях почнала от спрейчетата на бетър ю. Капките се усвоявали доста добре, а от Джеймисъна уж имало добър ефект. Следващата седмица ще пускам профилактичните за втори триместър и ще видя и витамините, дали са се вдигнали от спрея.

# 627
Явно днес всички сме по прегледи. Минах феталната в 20 г.с. съм както и ехокардиография при д-р Маринов. Всичко е наред. И на мен ми препоръча преглед на първия месец, защото тогава бебето диша само и е добре да се огледа отново. На феталната бебчо май спеше и не можахме да снимаме лицето, само в профил се беше обърнал. За мен като цяло няма значение, важно е да е здрав. 🙂
Орехче не вярвам да е проблем, че го гълташ В12, какъв пиеш, на мен не ми е гаден. Аз съм на метилкобалмин на натурал факторс.
Точно така , това е най - важното!
Същия пия и аз - на вкус не ми е неприятен а самата тричава консистенция.Иначе при мен лекаря не ме праща на изследвания за витамини , общо взето ги пия заради мутацията, а аз също не съм си ги пускала сама и знам, че трябва ама вече изнемогвам финансово - с тия магнероти и натаспини и чудеса и олиото против стрии като сложиш , и подготовката за сватбата и хич не ми остават пари за други изследвания .Че и тсх си следя и там пари...извинете за офтопика и оплакванията !

# 628
Същия пия и аз - на вкус не ми е неприятен а самата тричава консистенция.Иначе при мен лекаря не ме праща на изследвания за витамини , общо взето ги пия заради мутацията, а аз също не съм си ги пускала сама и знам, че трябва ама вече изнемогвам финансово - с тия магнероти и натаспини и чудеса и олиото против стрии като сложиш , и подготовката за сватбата и хич не ми остават пари за други изследвания .Че и тсх си следя и там пари...извинете за офтопика и оплакванията !
Хихи, и аз ще правя сватба. И мен ме тресе треска за сватбени неща. Коремчето ще го скрия с роклята май. Аз иначе спрея го пръскам в бузата и почнах да си взимам и лъжичка зехтин. Нали витамин Д трябва с нещо мазно. Сигурно затова витамин В12 ми се струва вкусен. Зехтинът е гаден, ама пък усетих че помага при запека, така че си го пия. Преживява се. Joy Joy

# 629
Тсх и ФТ4, могат да ти го назначават по ЗК, аз правя всеки месец, направление ми дава или личния лекар или АГ или ендокринолога, зависи кой ми е по близо и тримата са ми давали.

Общи условия

Активация на акаунт