АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 9)☀

• 42 940
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Аз пък да ви покажа една доста хубава количка на доста добра цена предвид, че е 3 в 1. 10,6кг с летния кош.

https://aiko-bg.com/product-60665060188

Много сладък бебок! Утре ще разбера “нашето” бедро колко е и ще споделя резултат.

# 601
  • Велико Търново
Нашата госпожица излиза да е 27 см и е 518 гр., със сигурност не я усещам толкова голяма 😀😀.
Днес съм с леки менструални болки и ужасна диария от желязото, което започнах в четвъртък, бебка днеска е много по- обрана от към удари и не ми харесва 😔.

# 602
  • Пловдив
Аз си пиех кафе до съвсем скоро, но.. отключиха ми се стомашни киселини.. Никога досега не съм имала и само хленчих тихичко два дена на ММ колко е гадно.
Четох какво да ям, как да ям, какво да пия... ми то всичките ми доскоро консумирани неща отпадат..та съм тъжна тез дни..

# 603
Това е много странно поне за мен, цялата последна седмица беше много активна моята бебка, имаше едни два дни в които съвсем леко я усещах и то рядко. Прочетох обаче, че било нормално да има такива периоди. И от вчера е доста активна отново.
От желязото не се ли получава запек?

Пак малко да досадя с вещи. Намерих някакви летни порт бебета за изписване.
https://www.nikisdreams.com/port-bebe.html
Аз още не съм избрала с какво ще е завито нашето бебче, но на някоя от вас може да й харесат тези.

# 604
Идвам след ехокардиографията, всичко е наред със сърчицето най-важното🤗, но доктора я набеди като непослушно бебе. Доста се поизмъчи да и огледа сърцето през ребрата, защото беше с гръб и освен това постоянно се подмяташе и му разместваше трансдюсера 😄
Saudade, прегледа си протича като класическа ехография, само че още повече нищо не разбираш какво виждаш 😄 Говори през цялото време, като по-скоро диктува на сестрата какво да запише в документа.
Направи ми много хубаво впечатление това, че се запозна с нас, здрависа ни и ни представи себе си и сестрата. Освен сърцето, огледа и измери маточните артерии и проследи аортната дъга и самата аорта назад по тялото. Препоръчва кардиологичен преглед след раждането на всички бебета като навършат месец и половина.

# 605
При кога беше на преглед. И аз го обмислям. И в коя седмица си?
Идвам след ехокардиографията, всичко е наред със сърчицето най-важното🤗, но доктора я набеди като непослушно бебе. Доста се поизмъчи да и огледа сърцето през ребрата, защото беше с гръб и освен това постоянно се подмяташе и му разместваше трансдюсера 😄
Saudade, прегледа си протича като класическа ехография, само че още повече нищо не разбираш какво виждаш 😄 Говори през цялото време, като по-скоро диктува на сестрата какво да запише в документа.
Направи ми много хубаво впечатление това, че се запозна с нас, здрависа ни и ни представи себе си и сестрата. Освен сърцето, огледа и измери маточните артерии и проследи аортната дъга и самата аорта назад по тялото. Препоръчва кардиологичен преглед след раждането на всички бебета като навършат месец и половина.

# 606
При д-р Христов ли ходихте? Или съм с грешка, че си от Варна?
При него водих синът ми като беше на 3м. При раждането някакъв отвор на сърцето се затваря, но не винаги и независи дали раждането е секцио или не. При синът ми не се беше затворил. Това не е сърдечен проблем, затваря се сам до 1г. Откриват го само ако някой лекар го чуе на слушалка, а той каза, че много рядко някой го чува. Единия от лекарите, който обикновенно го чувал била началничката на неантологията в Окръжна болница. При нас точно тя го чу и повикаха д-р Христов за консулт. Аз вече знаех, че не е страшно, защото големия ми племеник беше със същия проблем. Първо тя ме успокоява, но ми казаха, чак след като го бяха повикали вече и беше дошъл. После той много внимателно взе да ми обяснява и да ме успокоява. Аз бях казала вече, че съм запозната и че ако е това знам, че не е страшно. Че докторката му каза, че съм се сблъсквала с проблема и той даже се смя, добре значи няма да припадате, че и такива случай сме имали. На 3м го водих на контролен преглед и отвора се беше затворил. Но доктора на него преглед освен сърцето му огледа коремните органи и през фунтанелата и мозъка и кръвопотока. Страшно учтив и внимателен лекар. Обаче докато му намерим частния кабинет падна голямо обикаляне, а уж познавам района.

# 607
При д-р Маринов ходих, в София съм болибон. Както бях писала по-назад, следящия ми ме прати не защото има съмнение за проблем, а профилактично. Маринов каза, че в днешно време статистиката е доста плашеща - 1 на 100 деца се ражда със сърдечен порок и е хубаво да се знае преди раждането за него ако има такъв, за да може да се превентират проблеми. В 25с съм точно днес, няма ограничение кога да се прави този преглед. Моят АГ ми обясни, че след 20с няма проблеми със сърцето, които да застрашават живота на бебчето, така че тези прегледи са един вид за супер прецизиране на пренаталната диагностика.
Болибон хубаво е, че има такива специалисти и в другите градове, защото като знам преди всеки хукваше към София каквото и да има, а си е съвсем друго ако си от Шумен, Търговище например в другата част на България, да пътуваш до Варна за такъв специализиран преглед и да знаеш, че има на кого да се довериш най-важното.

# 608
Bolibon, аз съм на преглед утре сутринта при Христов. Кабинетът е на гърба в блока срещу месарница Гурман, нали? Търсих го на картата днес.

И се каня точно в Окръжна да раждам (само се чудя между Нешев и Славчев), та и това за неонатоложката там ме радва. Благодаря и на двете ви с Маноела за полезната информация.

Бебо е бил 25.3см (и 473гр) в 20+5г.с. според формулата, която казахте на предната страница, беше ми много интересно.

Докторката ми се обади, че резултатите от изследванията ми на Б12 и Д3 са на долна граница. Имам метилиран подезичен Б12, обаче за Д3 се чудя дали ще мина само с Вигантол и колко капки. Преди съм взимала спрейовете на БетърЮ, но са скъпички... иначе хемоглобинът ми е 126, което според тях е ОК. Дразни ме, че не ми дават резултати от изследвания, предполагам за да не отида другаде с тях...

# 609
Докторката ми се обади, че резултатите от изследванията ми на Б12 и Д3 са на долна граница. Имам метилиран подезичен Б12, обаче за Д3 се чудя дали ще мина само с Вигантол и колко капки. Преди съм взимала спрейовете на БетърЮ, но са скъпички... иначе хемоглобинът ми е 126, което според тях е ОК. Дразни ме, че не ми дават резултати от изследвания, предполагам за да не отида другаде с тях...
Аз витД го вдигнах с 50 единици за месец (беше ми 9 😳), като пиех по 8 капки на ден. Попринцип всеки различно усвоява специално вигантола, но аз явно доста добре си го усвоявам и да кажа, че изследването го правих след 10дни пауза на вигантола.

# 610
Bolibon, аз съм на преглед утре сутринта при Христов. Кабинетът е на гърба в блока срещу месарница Гурман, нали? Търсих го на картата днес.

И се каня точно в Окръжна да раждам (само се чудя между Нешев и Славчев), та и това за неонатоложката там ме радва. Благодаря и на двете ви с Маноела за полезната информация.

Бебо е бил 25.3см (и 473гр) в 20+5г.с. според формулата, която казахте на предната страница, беше ми много интересно.

Да, точно там е кабинета. Ако идваш от Околовръстното на Мир трябва да се завие наляво в пресечката, която е веднага след месарницата и после първата пресечка пак в ляво.
Д-р Нешев много го хвалят за нормално раждане. Като бях с големия в родилно той беше още специализант. Имаха нормално раждане, което вървеше към секцио, но акушерките предложиха като последен вариант да изчакат д-р Нешев, който идвал по-рано и да видят дали той не може да намести бебето, обадиха му се даже дали може да побърза. Той щеше да е и в екипа за секциото. Дойде, не знам какво и как точно е натиснал, но до секцио не се стигна и майката беше много благодарна. Много бързо роди след като бебето се върна в правилна позиция. Каза, че е имала чувството, че просто го е хванал през корема и и го е насочил накъде да застане. Той беше и лекаря, който асистира на д-р Папазов за първото ми секцио. Тогава казаха, че влизал в максимално много секцио за да е подготвен за всякакви ситуации, когато му се наложи той да ги води. Акушерките много го харесваха като лекар. И по визитациите ми е правил много добро впечатление. Баща му също е акушер-гинеколог.
Д-р Славчев ми направи лошо впечатление. Не казвам, че е лош лекар, аз лично не съм имала вземане даване с него. Но беше планувал две планови секцио след нощната си смяна, като през деня преди нея в работил и на кабинет. Нощната беше много натоварена. Имаха 2 нормални раждания, там основно се оправят акушерките, тя смяна бяха и възрастни и наистина се справиха, само накрая викаха доктора, имаше и 2 секцио по спешност. Той не събра дежурния екип, а влезе той на секцио. Предната вечер момичето, което беше планувано с мен започна да ражда и докторката, която беше дежурна като я питаха какво да правят каза, знаете правилото събираме дежурния екип. Д-р Славчев отказа да съберат дежурен екип, каза, че той ще се оправя. Едно от момичетата, който го бяха избрали за секциото също започна да ражда през ноща, но я оперира чак след 2-3 часа, защото трябваше да почине след предните две операции. По добре е наистина да почине отколкото да стане грешка. След нея имаше още 2 секцио по спешност, който пак той пое, на последното с него влезе д-р Папазов. И реално второто му планово секцио беше към обяд чак. Момичето беше започнало много да се притеснява, малко преди да я повикат да я подготвят мен ме прехвърлиха в стая. Според мен не е правилно след нощна да планува секцио. По принцип в Окръжна лекаря, който е на смяна не влиза на секцио, освен в краен случай. Той се занимава с нормалните раждания. През деня в работно време влиза д-р Папазов, а иначе събират дежурен екип. Това е ако си без избор на екип, ако си с избор викат твоя екип.

# 611
Момичета, хареса ми един комплект във фейсбук , но забравих в коя страничка, ще пусна една снимка, ако някой знае сайт, в който се продава, ще съм благодарна Blush

# 612
Ето го
Момичета, хареса ми един комплект във фейсбук , но забравих в коя страничка, ще пусна една снимка, ако някой знае сайт, в който се продава, ще съм благодарна Blush

# 613
Joycheee ,
И двете сме с една и съща присъда 😅😂 и аз сега съм на изследвания с глюкозата точно я изпих . Не е чак толкива гадно . На малки глътки се живее 😂😅
Момичета , относно бабите и изобщо роднините … аз ще раждам в друг град и им казвам , че не съм решила , защото да си набивам мрънкането им няма нужда 😂
Важното е да имаме доверие и някъде там да се чувстваме спокойно в ръцрте на дадени хора .

Ии да споделя харесах си количка в интернет и на живо ходих да я гледам на Bebetto Luca i Nitello . Решила съм Luca , но все още имам колебание за Nitello . Количките им са добри , леки , маневрени и удобни . Lucq изглежда малко по- голяма , но това е от коша за новородени , той е малко по- обемист , но тежи само 4 кг . Мисля че няма да съжалявам с избора на който съм се спряла Simple Smile

Още не съм казала на баба...тя вече има старческа деменция и не знам как ще реагира...казах на леля и братовчедка ми. Братовчедка ми се зарадва..те също имат репродуктивни проблеми. Леля обаче беше леко "студена" 😕. Това ми останаха единствените кръвни роднини (близки уж) ...

Изпих си глюкозата за ОГТТ-то.  Преживява се. Аз мислех, че с такова количество ще стане на желе и се притесних как ще го изпия, но течноста я  гаврътнах на веднъж.
Сега ми се доспа, малчовците си правят купон в момента...

# 614
От днес за закуска съм на Тотема и протеин за бременни.
Избрахме с каката това комплектче за изписването, като ще добавя бели шапчица, рткавички и чорапки + една пелена и край. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт