Пазарът на земеделска земя в България - сделки, новини, тенденции

• 31 403
  • 593
  •   1
Отговори
# 465
  • Deutschland/HE
Може да дариш една малка част на купувача, а след това останалите идеални части да му ги продадеш. Така може да заобиколиш другите собственици. Отделен въпрос е, кой ще иска да купи такава земя.
А доброволна делба?

# 466
  • до най-прекрасния мъж
Аз ако намеря останалите, ще си ги разделим. Но едните са в чужбина, другите не ги зная изобщо къде са, третите не ги интересува, а четвъртият е въпросният. Благодаря за идеята за дарението, това поне е вариант да се отърва от тази земя, ако не мога да я дам на някой друг. В нашият район се купува наред, но исках това да е последна възможност.

# 467
blue.angel, можеш да продадеш идеалната си част. Аз купих така наскоро.
Прочети пак поста на colibri. Бавно и внимателно. А ако пак не ти е ясно най-добре звънни на фирма изкупуваща земи, те са професионалисти и знаят нещата в детайли. Тук много от мненията са ЕЖК и приказки от хиляда и една нощ, нали знаеш.

# 468
може и да не си ги разделите, има минимални изисквания за площ

отиди в някой фонд за изкупуване или говори с местните арендатори, а най- добре с адвокат, но специалист по имотни сделки

на Катрица неадекватните съвети забрави, че си ги чела, не са верни

# 469
  • Добрич
Преди няколко години ние продадохме така земеделска земя. 180 наследника на 250 дка. Единият наследник с психически проблеми и отказва да разговаря. На кандидат купувача беше дарено малко и после вече като съсобственик изкупи дяловете на всичките без един наследници.

Относно доброволната делба: трябва  съсобствениците да са съгласни и не може да има самостоятелна нива с площ под 3 дка.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 18:57 от Вела

# 470
  • до най-прекрасния мъж
blue.angel, можеш да продадеш идеалната си част. Аз купих така наскоро.
Прочети пак поста на colibri. Бавно и внимателно. А ако пак не ти е ясно най-добре звънни на фирма изкупуваща земи, те са професионалисти и знаят нещата в детайли. Тук много от мненията са ЕЖК и приказки от хиляда и една нощ, нали знаеш.
Преди години работех във фирма, наемаща земя. Но има много промени, а и беше много отдавна и съм позабравила. За дарение на част от имота и впоследствие продажба не се бях сетила. Но така или иначе, ние няма да делим, така че не е от значение дали са делими.
Ще обсъдим семейният съвет, ще ида и до другият арендатор и ще видя какво ще може да се направи. В краен случай ще продам.
Благодаря на всички. Дадохте ми идея.

# 471
Здравейте!
Сестра ми иска да ми продаде своя дял от наследената от родителите ни земя, която е в земеделска кооперация. Знам каква категория се водят тези ниви. Намира се на 20 км от Пловдив. Как да разбера колко върви продажбата на земята? Не знам как се определя цената, която реално струват.

# 472
  • Далечният изток
Тук можеш да се ориентираш
https://landlord.bg/statistics

# 473
Мерси! Ще го разгледам

# 474
  • София
Здравейте, много интересни дискусии в тази тема.
Последните две години хвърлям по едно око на обявите в нашата община. Положението е все така втрещяващо! Явно в софийско се смята, че дори ей там на баира някой ще стои къща. Цените са...много нули и много евра! Rolling Eyes
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=awduht&f1=1

Погледнах и за пазарджишко, като сложих филтър само на равнинните села. Средна цена на 1 дка - 10 000 евро?!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=awdtsb&f1=1

# 475
Да купя земеделска земя на средна цена 10к евро за декар и да очаквам 60-100лв рента на година. Не мерси.

# 476
  • Варна
Tова са земеделски земи, на които да се смени статута и да се ползават за строителство.

# 477
  • София
Gogo1979, аз къде точно писах, че искам да купя, за да очаквам рента 60 лв?

fani34 да, тази логика на абсурдно високите цени ми е ясна. Но за някои от парцелите това не може да стане, а цените са пак в небесата. И предлагане няма в последните две години.

# 478
Не знам къде си го писала. Не съм те и питал дали го очакваш.

# 479
  • София
Да купя земеделска земя на средна цена 10к евро за декар и да очаквам 60-100лв рента на година. Не мерси.

Gogo1979 това нали ти го пишеш, не аз?! Или си говориш ей така, лафче да става?!

Общи условия

Активация на акаунт