Пазарът на земеделска земя в България - сделки, новини, тенденции

• 31 389
  • 593
  •   1
Отговори
# 495
  • Deutschland/HE
Да, не дължиш данък.

# 496
Да. Но и ако си наследник не дължиш, даже и да не са минали. Това е защото целта е да няма укриване на данъци от бизнес със земя, а смъртта на роднина явно не е такъв случай. Евентуално дължиш данък наследство според закона.

# 497
Здравейте,
Имам две ниви общо към 33 декара в Ловешко. Дали можете да ми препоръчате посредник по продажби в региона?

# 498
Здравейте! Може ли да ми дадете повече информация?

# 499
  • Варна
Привет, Някой интересува ли се от 2-3 декара иглолистни гори в землището на Девин?

# 500
Какво да ги правим? Някой ще се напие и ще ги запали. Потенциала замина за продавача Simple Smile

# 501
  • Варна
Какво да ги правим? Някой ще се напие и ще ги запали. Потенциала замина за продавача Simple Smile
Хаха, да! И аз се чудя какво да ги правя?!

# 502
  • Варна
И аз се чудя за едни гори във врачанско. Ни данъци им се начисляват, ни нищо. Седят си. Никога не съм ги виждала. Към момента не виждам кой и защо би продал или купил гора. И за двете страни ползата е нулева.

# 503
  • София
А как стои въпросът с ползването им за добив на дървен материал?
Да си призная, и аз не съм проучвала нищо. Имам няколко дка над Велинград. За съжаление тези, които бяха близо до града в посока Юндола, са успяли да ги откраднат и отдавна там има хотел...

# 504
Не мога в момента да намеря, но има реклама на някакви да дават оценка и намират купувач на земя.  Посредници .Горите  растат върху земи все пак. И който има имоти се грижи аз тях да не ги откраднат.

# 505
  • Sofia
Привет, Някой интересува ли се от 2-3 декара иглолистни гори в землището на Девин?

Пишете ми каква сума им искате , локация и дали са с изрядни документи.

# 506
  • София
Бор_яна, не се изказвай толкова категорично. Въпросните около 5 дка са наследство на майка ми, с още седем първи братовчеди. Един от тях води дела около 15 години, безрезултатно. Доста неща са се случили в мътните години и за съжаление няма какво да се направи повече. Каквото съм наследила там в града, полагам грижи, споко. Wink

# 507
Е, то  това и си помислих, вътрешна работа при теб. От роднини. Има и  реални кражби, имам примери наблизо. Грижата за имоти на първо място е е стабилни документи, другото - след това.
 Натисках при нас да се уреди собствеността, всеки да си знае неговото, но първо зор при старците, никой няма да го вземе е мотото, после кой да търчи да оправя разделяне, че не е лесно  и то.

# 508
О, всякакви харпии има.
Аз миналата година бях пуснала за продан имот наследство  от майка ми,който се оказа придобит по давност от някаква...
Казах си здраве да е, за нея си.
Иначе от нашите наследствени гори са покучавани еднократно  нелоша сума пари от санитарна сеч - около Наречен  са.
Тези години пък има проблем  с достъпа  до тях

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 15:10 от BacuTy

# 509
Цените са последните години вървят все надолу. Преди 2-3 години когато реших да продавам моята земя(В Добруджа) декара беше 5000/5200лв за декар. Сега е нещо от сорта на 3800лв. Тогава отпадна сделката за мое съжаление.. Иначе арендаторите ако се питат те всяка година нямат добив, за да дават по-малко ренти и да падне цената. Всичко е навързано. А и агенциите яко изнагляват, преди беше 3% “хонорар”, сега искат дори 5-6%. В моят случай си е петцифрена сума за агенция.. Абсурд!

Мислих да си пусна и тук земята, но като гледам цените в момента ще ме помислят за луда за това, което аз искам. 😀 Дано в следващите години се вдигнат цените.

Общи условия

Активация на акаунт