Пазарът на земеделска земя в България - сделки, новини, тенденции

• 33 374
  • 625
  •   1
Отговори
# 315
Надявам се да не мине това предложение на Асен Василев. Четох разчетите смята да ги продаде за 5 години рентата. Дохода от тази земя е 90 млн годишно, той е заложил 360 млн от продажба.
Пладнешки грабеж на държавна собственост.

# 316
  • Deutschland/HE
Според тази статия от 24часа, това е файк новина, на която се е вързал дори президентът.

# 317
  • Варна
Днес ММ получи рента за част от земите си. 30% по ниска от миналата година. Мисля, че около Тервел са тези ниви.

# 318
Според тази статия от 24часа, това е файк новина, на която се е вързал дори президентът.
Не е беше фейк, новината излезе от министъра на земеделието, който е бил против. ГЕРБ и ДПС са му скръцнали и като разбрал, че нямо да мине го е махнал и сега се прави на чиста вода ненапита кокорчо.

# 319
Здравейте, дали някой е запознат, на каква цена за декар върви земеделска земя в село Крамолин, общ. Севлиево.

# 320
Какви варианти има за продажба на слънчогледово олио от рента на земя? Къде може да се продаде, кой изкупува? Майка ми няма какво да го прави, защото живее сама и й е много.

# 321
На близки и познати. И вероятно на ниска цена, понеже кой би купил олио с неизвестен произход.

# 322
Е, как неизвестен произход, арендаторите го дават бутилирано с етикет. Но определено, за да го продаде на познати трябва да е по-евтино от магазина.

# 323
Защо се съгласява да вземе рента в натура, това някоя смешна местна кооперацийка ли е дето трима селски юнаци се разпореждат със землището и лъжат бабите, че са съкооператори и загубата е за всички, а печалбата само за тях.. Какво пише в договорите ви или и такива няма, въпреки че се съмнявам, защото без договора за аренда на арендатора не му плащат субсидиите

# 324
Не знам какво пише в договора, сама живееща в България възрастна жена е. Предполагам е както го описахте, защото тази част от земята доскоро не беше отдавана под аренда, поради липса на интерес. Не знам какво да я посъветвам дистанционно, затова попитах тук.

# 325
Сега разбрах откъде е олиото на безценица, което съм срещала да се продава из соц. медии. Не знам доколко е безопасен вариант за в Бг, аз съм виждала българи в чужбински групи да продават.

# 326
Предполагам че няма запознати, но ако има, може би някой знае и би пояснил дали в България се издават поне някакви сертификати за произход, които евентуално  биха послужили за препродажба. Повтарям че не съм запозната с клаузите на договора, парите не са за мен; освен в натура, има и заплащане на по-ниска цена, отколкото земята, дадена под аренда на основния арендатор в района, и жена на преклонна възраст няма сак да продава по интернет или пък самостоятелно да употреби такова голямо количество олио.

# 327
Здравейте  искам да продам 12 дк земя,обаче има и друг собственик с 4 дк в общото пърче ,който е сключил договор за аренда за 10 години има ли право на това.Незнам дали обясних правилността

# 328
  • Далечният изток
12 дка или 16? Този с 4те дка идеални части от общата земя ли има?

# 329
12 дка или 16? Този с 4те дка идеални части от общата земя ли има?
на скицата излизат 16 общо той преди време е купил 4

Общи условия

Активация на акаунт